FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Azi s-a ales noul Secretar General al FRF » Cine îi ia locul lui Chivorchian

Radu Vișan
Radu Vișan

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iulie 2015 16:04

Astăzi a avut loc Adunarea Generală a FRF, pentru a se stabili noul Secretar General.

Radu Vişan a fost numit Secretar General, în locul lui Gheorghe Chivorchian.

Vişan, 34 de ani, este director FRF şi fost asistent al lui Burleanu. În plus, acesta este membru în Comisia Hattrick de la UEFA.

În urmă cu o săptămînă, Chivorchian și FRF au ajuns la un acord cu privire la încetarea colaborării, după ce DNA Timișoara l-au acuzat  de complicitate la abuz în serviciu și de mai multe decontări duble făcute în perioada în care era președinte al clubului Poli Timișoara. Vezi detalii

Chivorchian a candidat la șefia FRF, iar în turul II al alegerilor l-a susținut pe Răzvan Burleanu, cel care l-a numit Secretar General.

Cine este RADU Vişan

În urmă cu un an, Gazeta Sporturilor a făcut un interviu cu Vişan, ost coleg cu actualul președinte al FRFprintre consilierii lui Traian Băsescu, care a vorbit despre fotbalul din România şi despre federaţie.

"Am terminat Științe Politice la Universitate, apoi am lucrat în Administrația Prezidențială, unde m-am întîlnit cu domnul Burleanu.  Dumnealui lucra la Departamentul pentru minorități naționale, eu eram la Cancelaria președintelui. Am ajuns să lucrăm împreună, așa ne-am cunoscut. De felul meu, am un profil analitic, nu al unei persoane care să-și asume o poziție vizibilă. Chiar acum, cînd vorbesc cu voi, îmi este greu să comunic. Sînt profilat pe analiza unor fapte, a unor date", spunea Vişan.

Vișan crede că e un avantaj faptul că nu provine din fotbal și nu a mai fost implicat în sport anterior numirii sale în poziția de director al FRF: "Pasiunea pentru fotbal îți poate întuneca judecata cînd e vorba despre reformarea instituției, ceea ce nu mi se poate întîmpla mie".

"Vrem să corelăm FRF cu modul în care lucrează UEFA. La FRF am ocazia de a decide, efectiv, de a-mi pune în practică ideile. FRF are nevoie și de oameni cu maximă obiectivitate și care gîndesc în termeni de eficiență economică, eficiență organizațională. Nu neapărat doar persoane care provin din sport. La FRF, dacă ai calificări, îți vin bani de la UEFA, vin sponsori. Dar sînt lucruri pe care nu le poți obține doar în virtutea inerției, așteptînd să răsară o generație de jucători de excepție. Trebuie să muncești. Probabil știți, recent am deschis concursuri pentru antrenorii loturilor de juniori și tineret. De ce? Alegerea să fie făcută transparent și obiectiv ", spunea Vişan pentru Gazeta Sporturilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
baruch
baruch  •  27 Iulie 2015, 19:43

pai hai sa-l mai aducem o tura la putere si pe base & udrea, sa "traim bine" iarasi...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  27 Iulie 2015, 19:00
Postat de alexbibirica1 pe 27 Iulie 2015, 17:49

traiasca oamenii numiti politic ... hai pcr ... hai comunismul ... hai cu pedelacii ! huuuaaa hotilor din FRF !

Afara cu oamenii de fotbal din federatie! Vrem acolo numai oamenii presedintelui, cadre de nadejde, devotati partidului si cauzei societatii capitaliste multilateral dezvoltate!

alexbibirica1
alexbibirica1  •  27 Iulie 2015, 17:49

traiasca oamenii numiti politic ... hai pcr ... hai comunismul ... hai cu pedelacii ! huuuaaa hotilor din FRF !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează