FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Supereroul României » Calvarul îndurat de unul dintre cei mai buni „tricolori” din victoria cu Kosovo

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în partida cu Kosovo, una pe care
Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în partida cu Kosovo, una pe care "tricolorii" au câștigat-o cu 2-0 (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 17:23 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 17:25

Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova, a revenit la națională după un an și a fost integralist cu Israel și cu Kosovo. El suferise în noiembrie trecut o accidentare foarte gravă, ruptură a ligamentelor genunchiului stâng, a doua problemă medicală majoră din cariera sa.

Bancu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în partida cu Kosovo, una pe care "tricolorii" au câștigat-o cu 2-0, iar prestația lui este remarcabilă în contextul în care olteanul a fost chinuit teribil în ultimul an.

Arma secretă M&M » Mihăilă și Moruțan, impact incredibil din postură de rezerve
România - Kosovo 2-0
Arma secretă M&M » Mihăilă și Moruțan, impact incredibil din postură de rezerve

Nicușor Bancu s-a antrenat 6 ore pe zi timp de trei luni!

Pe 12 noiembrie 2022, Nicușor a suferit o accidentare într-un meci cu Rapidul, disputat în Giulești. Rezultatul a fost egal atunci, 2-2, și accidentarea căpitanului Universității nu a avut parte de o mediatizare amplă deoarece atenția "a furat-o" Rădoi, care i-a exclus din lot pe Hanca, pe Ivan și pe Markovic.

Bancu rezistase pe teren până în minutul 77 și avea să afle a doua zi diagnosticul teribil: ruptură a ligamentelor încrucișate ale genunchiului stâng. Nicușor a lipsit mai mult de șapte luni înainte să revină în partida pe care Universitatea a câștigat-o cu Dinamo, 2-0, în stagiunea curentă.

Nu numai absența de pe teren a fost greu de suportat, cu mult mai rău a fost programul pe care olteanul a trebuit să-l suporte în perioada aceea în care a luptat ca să poată juca din nou.

El a lucrat timp de o jumătate de an cu fizioterapeutul Alin Burileanu, într-un program cu mult mai dur decât este acela obișnuit al unui fotbalist profesionist. 

În primele trei luni de după operația de la genunchi, Bancu a muncit pentru recuperare timp de șase ore în fiecare zi! Exerciții pentru întărirea genunchiului afectat, pentru refacerea mobilității, a musculaturii.

Nicușor Bancu e ca nou!

După trei luni în care s-a pregătit astfel doar în sala de fitness, olteanul a început să alerge ușor. În următoarele trei luni, el a efectuat zilnic câte două antrenamente, unul în sală și altul pe teren, singur.

Abia după o jumătate de an de chin a putut să reintre în programul de pregătire al echipei, pe parcursul cantonamentului pe care alb-albaștrii l-au avut în vara acestui an, înainte de începerea campionatului.

Bancu a evoluat în opt meciuri din campionat ale Craiovei, genunchiul i-a rezistat, așa că Edi Iordănescu a apelat din nou la el, în ciuda absenței îndelungate de la națională, de aproape un an. Apărătorul Universității s-a descurcat excelent, mai ales în jocul cu Kosovo, și a putut duce până la capăt ambele partide în care a fost titularizat.

Nicușor Bancu a mai avut o accidentare foarte gravă

Bancu, ajuns la 30 de ani, nu a trecut pentru prima oară printr-o perioadă de chin. În urmă cu nouă ani, el a suferit o fractură de tibie și de peroneu într-un meci cu Viitorul. Alin Șeroni, aflat atunci în formația dobrogeană, l-a atacat foarte dur, din spate, pe Bancu, pe care l-a accidentat extrem de grav. 

Pe moment, nu a fost evident pentru toată lumea că atacul fusese groaznic. Arbitrul Florin Miron i-a dat doar "galben" lui Șeroni. Întâmplător, apărătorul de la Viitorul mai avea un cartonaș și a fost eliminat. Hagi a protestat vehement, convins fiind că jucătorul lui nu merita să fie eliminat. 

Ei toți au realizat că era vorba despre ceva cu adevărat grav abia când l-au auzit pe Bancu urlând de durere. Nicușor a lipsit atunci o jumătate de an.

Pe Bancu l-a ajutat și Edi Iordănescu

Criticat în trecut fiindcă nu avea suficiente abilități de fundaș, Bancu nu a mai greșit nici în apărare de data aceasta. Contribuția lui ofensivă din poziția de fundaș stânga îi era recunoscută oricum. Pe oltean l-a ajutat și strategia lui Iordănescu, care nu l-a mai expus. 

Edi a folosit în majoritatea timpului, în partida cu Kosovo, o defensivă din trei stoperi, Drăgușin, Burcă și Screciu, ceea ce le-a permis "lateralilor" Rațiu și Bancu să joace foarte sus, să nu mai fie nevoiți să se apere într-o linie de patru fundași, așa cum evolua România de obicei. 

Panduru i-a remarcat pe ambii fundași laterali, într-o declarație de la Orange Sport: "Bancu a fost bun și nu mă așteptam ca Rațiu să joace atât de bine, mai ales că el nu a mai evoluat la club în ultima vreme". Rațiu, 25 de ani, nu a mai jucat în campionat din mai, atunci când era la Huesca, în liga a doua. 

Achiziționat în vara aceasta de către Rayo Vallecano, românul încă nu a intrat deloc pentru formația din Madrid în La Liga.

VIDEO România - Kosovo // Concluziile lui Alex Cicâldău după partida tensionată de pe Arena Națională: „Încercau să ne provoace”

Citește și alte articole:

Iosif Rotariu critică doi „tricolori” după România - Kosovo: „Ce ar vrea, să se joace numai faza de atac?” + „Nu merităm să mergem la EURO”
România - Kosovo 2-1
Iosif Rotariu critică doi „tricolori” după România - Kosovo: „Ce ar vrea, să se joace numai faza de atac?” + „Nu merităm să mergem la EURO”
Detaliul remarcat de Ionel Ganea la meciul România - Kosovo: „E bine că nu l-a scos și că i-a dat încredere”
România- Israel
Detaliul remarcat de Ionel Ganea la meciul România - Kosovo: „E bine că nu l-a scos și că i-a dat încredere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
parpalache
parpalache  •  14 Septembrie 2023, 16:26

Mai Râurene!Tu semnezi inepțiile fcsb-iste ale lui Craițoiu și ala le semneaza pe ale tale?!Iți bați joc de noi, afirmând ca Bancu„a fost unul dintre cei mai buni”?!Când el saracu,a fost un real pericol pentru...poarta noastra?!

dansy
dansy  •  13 Septembrie 2023, 20:05
Postat de cirus11 pe 13 Septembrie 2023, 18:59

Prin ce a fost bun? Mie mi s-a parut cel mai slab din echipa... iarasi foarte slab defensiv iar pe atac... cand dai la 5 metri de poarta singur... Mai e ceva de zis? Cate centrari reusite a avut? 0

Am de zis caboribestibprost,ori nu te pricepi la fotbal!

bajescu
bajescu  •  13 Septembrie 2023, 19:54
Postat de doubleti pe 13 Septembrie 2023, 19:30

Ești doar un hater. Bancu a fost chiar printre cei mai buni și constant în joc pe întreaga durata a partidei. Dar de, vouă va plac doar berbecii. Vezi ca omul vostru Olaru, chiar a fost omul kosovarilor, la o singura faza ia pus pe aia de doua ori în poziția de a înscrie. Va doare tare când *** voastre își confirma "valoarea", iar când 2 jucători de la Craiova joaca foarte bine, va sta în gat. Și vezi ca tot Mihăilă l-a salvat pe *** care tot încearcă sa va promoveze. Nea *** are toleranta zero la Mitrita, iar la Florinel Coman ***

Pe Bancu l-a luat la alergat un adversar de vreo 2-3 ori si de fiecare data l-a depasit de paca era o cursa intre iepure si melc. Noroc ca nu a stiut kosovarul ce sa faca dupa aceea. Daca avea adversar un jucator mai valoros, se lasa de fotbal.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează