FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Basarab Panduru, contrariat de alegerea lui Florin Bratu la România U21: „De ce e convocat?! E o problemă”

Basarab Panduru
Basarab Panduru

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 09:19 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 10:33

Basarab Panduru (51 de ani) nu înțelege convocarea lui Alex Georgescu (20) la echipa națională U21 pentru meciurile din această lună. Selecționata lui Florin Bratu a învins joi reprezentativa U20 a Suediei, scor 1-0, iar sâmbătă va avea un amical cu Mexic U21.

Unul dintre fundașii de bandă convocați de selecționerul Florin Bratu pentru acțiunea naționalei U21 din octombrie este Alex Georgescu, de la Farul. Fundașul dreapta al echipei pregătite de Gică Hagi a jucat doar 62 de minute în acest sezon la nivelul primei echipe, în etapa a doua, cu Gaz Metan.

Basarab Panduru îl trage la răspundere pe Florin Bratu: „Cum de este convocat?”

În aceste condiții, convocarea sa la echipa națională de tineret l-a surprins pe Basarab Panduru, care l-a tras la răspundere pe selecționerul Florin Bratu.

„Alex Georgescu nu prea joacă pe la echipa de club. Şi mă mir de ce nu-l văd la «Rege», la Farul, în condiţiile în care echipa are probleme cu fundaşul dreapta. Boboc e mai mult pentru partea stângă, Dussaut a mai fost încercat, dar Georgescu nu prea a primit şanse. Problema este de ce vine la naţională, cum de este convocat?”, s-a întrebat Panduru la Telekom Sport.

Alex Georgescu are, în total, 4 meciuri la prima echipă a Farului (fosta Viitorul). Cota sa de piață pe Transfermarkt.com este de 25.000 euro.

Cu reprezentativa U20 a Suediei, Alex Georgescu a fost integralist.

Basarab Panduru, contrariat de alegerea lui Florin Bratu la România U21: „De ce e convocat?! E o problemă”
Alex Georgescu (#2) // foto: frf.ro

Radu Drăgușin a refuzat convocarea!

„Radu Dragusin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21. 

Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, a comunicat oficial FRF. 

Drăgușin a fost în centrul unui scandal la ultima acțiune a reprezentativei U21, când impresarul său, Florin Manea, l-a atacat dur pe selecționerul Florin Bratu. Motivul? Manea a fost nemulțumit de faptul că Bratu nu a început amicalul contra Georgiei U21 cu Drăgușin titular.

Asta i-a zis Florin Bratu: «Tu știi cum se joacă la echipa mea națională?». Radu i-a răspuns: «Pe valoare». Bratu a replicat: «Nu! Dacă nu joci la club, nu joci la echipa națională»
Florin Manea, impresarul lui Drăgușin

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);
  • FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);
  • MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

Citește mai multe știri despre echipele naționale: 

Germania - România, în preliminariile CM 2022 » Echipele anunțate de Gazeta + cotele istorice ale caselor de pariuri

La 17 ani după ce umileam Germania în Giulești, un titular de atunci admite: „Nu ne-a ajutat cu nimic! Rezultatul trebuia să ducă spre o calificare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
bogdanii
bogdanii  •  08 Octombrie 2021, 16:17

Cine e impresarul lui? Poate gasim raspunsul de ce joaca.

titiduru22
titiduru22  •  08 Octombrie 2021, 15:38

Si nici nu e machedon :)))

clod1971
clod1971  •  08 Octombrie 2021, 12:55
Postat de sibelius pe 08 Octombrie 2021, 11:09

Intrebarea e ce variante de fundas U21 mai avem.

Dragusin.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează