FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

Totul pe cartea atacului » Echipa pe care o pregătește Edi Iordănescu pentru meciul cu Belarus

Nicolae Stanciu este liderul echipei naționale a României / foto: GSP
Nicolae Stanciu este liderul echipei naționale a României / foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 18:25 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 19:14

Edi Iordănescu pregătește o echipă axată pe jocul ofensiv pentru a învinge, joi, Belarus.

  • Belarus - România are loc pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Andorra se joacă pe 15 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV

Selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) preconizează să atacăm în valuri Belarusul, la Budapesta. Pentru asta, fundașii laterali Rațiu și Bancu vor fi setați să urce mult și să creeze superioritate în terenul advers, să ofere centrări de calitate. 

Radu Drăgușin, unul dintre cei mai în formă „tricolori”, și-a dezvăluit obiectivul + Ce spune despre meciul cu Andorra, la care vor fi doar copii în tribună
ROMÂNIA
Radu Drăgușin, unul dintre cei mai în formă „tricolori”, și-a dezvăluit obiectivul + Ce spune despre meciul cu Andorra, la care vor fi doar copii în tribună

De altfel, Rațiu și Bancu au fost oameni de bază și în partida cu Kosovo (2-0), de luna trecută, când cei doi au făcut multe învăluiri. Rațiu chiar a fost implicat decisiv la ambele goluri. Numai că din 12 septembrie, fundașul dreapta nu a mai jucat deloc, a fost doar rezervă la Rayo Vallecano.

Denis Alibec, titular în atacul României pentru meciul cu Belarus 

În atac, în mod normal, Alibec este prima opțiune pentru postul de vârf. El a fost titular în patru din cele șase meciuri din preliminarii și a marcat de două ori. 

Iordănescu a reușit să-l aducă pe Denis mai devreme cu o zi la lot, obținând permisiunea clubului Muaither să nu-l folosească pe tricolor, duminică, în partida cu Al Ahli Doha din Cupa Qatarului.

În absența lui Pușcaș, suspendat cu Belarus, au fost convocați debutanții Louis Munteanu și Bîrligea. Nicușor Stanciu este un alt punct fix pe care Edi construiește jocul ofensiv de joi.

Edi Iordănescu are la dispoziție toate extremele

Pentru prima dată în mandatul său, Iordănescu are la dispoziție toți jucătorii ofensivi de bandă: Dennis Man (Parma), Ianis Hagi (Alaves), Florinel Coman (FCSB), Valentin Mihăilă (Parma), Olimpiu Moruțan (Ankaragücü) și Denis Drăguș (Gaziantep). 

Din informațiile GSP, selecționerul își face calcule ca la meciuri precum cel cu Belarus, în care se presupune că naționala României va deține inițiativa, să apeleze la extreme capabile prin tehnică și viteză să destabilizeze apărările bine grupate. 

Pe acest principiu, Moruțan și Man au fost titulari la jocurile tur cu Andorra (2-0) și cu Belarus (2-1). În schimb, Ianis Hagi și Coman sunt considerați mai utili în confruntări cu adversari care obligă extremele noastre să facă mai mult faza defensivă. 

Mihăilă, cu trei goluri în aceste preliminarii, rămâne arma secretă. Extrema Parmei nu a mai jucat de un an un meci întreg, din cauza accidentărilor. Denis Drăguș poate fi surpriza! 

Marcatorii din lotul României

Jucători Goluri marcate (selecții)
Nicolae Stanciu 13 (62)
Dennis Man 6 (19)
Denis Alibec 4 (33)
Valentin Mihăilă 4 (14)
Alexandru Cicâldău 4 (32)
Ianis Hagi 2 (27)
Denis Drăguș 2 (5)
Nicușor Bancu 2 (30)
Răzvan Marin 2 (48)
Olimpiu Moruțan 1 (11)
Andrei Rațiu 1 (12)
Adrian Rus 1 (17)
Andrei Burcă 1 (21)

Echipa probabilă a României pentru meciul cu Belarus:

H. Moldovan - Rațiu, A. Burcă, R. Drăgușin, Bancu - R. Marin, Screciu - Moruțan, N. Stanciu, Man - Alibec

Lotul României pentru meciurile cu Belarus și Andorra

  • PORTARI
    Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 5/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI
    Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 12/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 9/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 21/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 30/2), Andrei Borza* (FC Rapid 1923, 0/0);
  • MIJLOCAȘI
    Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 2/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 48/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 62/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 13/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 11/1), Dennis Man (Parma | Italia, 19/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 27/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 14/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0); ATACANȚI
    Denis Alibec (Muaither | Qatar, 33/4), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 5/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0).

* Andrei Borza a fost convocat în urma accidentării lui Mario Camora

Citește și alte articole:

Campioana Farul îl contestă pe Edi Iordănescu: „Meritam mai mulți jucători la națională! Nu-i place de noi”

Selecționerul Belarusului i-a ”citit” tactica lui Iordănescu: „România are nevoie de trei puncte, va juca foarte agresiv”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
MaxiP
MaxiP  •  11 Octombrie 2023, 09:00
Postat de Constantin pe 10 Octombrie 2023, 20:13

Niciodată în viața asta nu poți să îl compari pe Coman cu Mihăilă . De când jucau amândoi în țara Coman a fost și este ani lumina peste . A fost pus sa se apere ,Iordănescu ește un nimeni că antrenor . Echipa aceasta nu a am văzut niciodată să producă un stil propriu de joc ,doua goluri norocoase cu Elveția și eliminare cu Kosovo . Belarusul era să ne bată meciul trecut . Să îl ai pe Șut și să îl lași acasă ,un închizător atât de complet din toate punctele de vedere arata cine este Iordănescu. Un fricos care nu vrea sa se certe cu grupul lăsat de Rădoi ,fara nici o viziune de joc ,care nu a lăsat amprenta la nici o echipa unde a fost ,adus pe relații politice la națională cu tot teatrul acela grotesc de la instalarea lui . Inclusiv cearta cu Gigi a fost căutată de el pt că știa . Ștefănescu , Coman ,Sut ,Olaru ,Man nu au cum să lipsească de la națională niciodată !!! Ferească Dumnezeu Joci cu petarda aceea de Marin și Șut in tribuna ? Pe can îl.pune sa se apere și de avea așteaptă să îl schimbe pe Olaru îl bagă cate 10 minute , așa *** caracter și răzbunător că acest *** nu am văzut nici un antrenor in Romania . Doar securila ăla de Tac-su care a făcut echipă praf in 94 ,echipa formata de Lucescu !!!

Tu pentru ce il acuzi de fapt? Sa nu il compar niciodata pe Coman cu Mihaila... Pai Coman a fost titular la nationala in ultimele meciuri, nu Mihaila. In afara de Sut, Olaru, Man, Coman de care zici, au fost convocati. Acum, cu tot respectul, intram in niste polemici, din punctul meu de vedere, Stefanescu, Sut, sunt jucatori de luat in seama, dar sa-i vezi acum ca indispensabili... unde au demonstrat ei ca sunt indispensabili, in Superliga? Adica e foarte greu sa demonstrezi ceva in liga nationala, pentru ca nu e foarte relevant, e un campionat slab. Poti fi mare vedeta aici si cand te duci la un ritm mai ridicat sa nu faci fata. O fi Sut un jucator de luat in seama, acum sa zici de Marin in comparatie cu el ca e petarda... am si eu o intrebare simpla: daca sunt asa buni, de ce nu sunt cautati in afara? Poate Sut va fi, e relativ nou in campionat, dar Coman activeaza de ani de zile si nu a primit o oferta concreta din afara. Sigur, nu e rau, dar e ciudat ca nu e cautat si cam aici imi ramane si mie concluzia, nu e rau. Dar atat, nu e nici decisiv, nici indispensabil... Iar legat de Marin, cu tot respectul, dar e cel mai bun de la mijloc. Adica nu degeaba joaca in Serie A, nu degeaba l-a cautat Ajax intr-o perioada. Oricat ti-ar placea tie Sut, nu e peste. Petarda de ce? Ce nu face bine? Ce ar face Sut in plus?

Constantin
Constantin  •  10 Octombrie 2023, 20:13
Postat de MaxiP pe 10 Octombrie 2023, 09:47

Comparatia facuta de tine intre Mihaila si Man e totusi pe langa, unul e titular, unul e rezerva, ca a jucat ala meciurile pana la capat sau nu, e irelevant, cu 5 schimbari in fotbalul actual, majoritatea jucatorilor de profil ofensiv nu mai joaca meciuri intregi, pentru ca sunt cei mai inlocuiti. Chiar nu are nicio relevanta. Te iei si dupa forma de moment, care il avantajeaza clar pe Man. Posturile de extrema sunt cele pe care stam cel mai bine, acolo exista concurenta. Da, sunt motive sa il titularizezi pe Mihaila, dar la fel sunt argumente si pentru Morutan si Man, toti in forma buna. Atata timp cat Mihaila iti intra bine de pe banca, nu vad care ar fi problema sa continue sa faca acelasi lucru, in conditiile in care ai alte variante pe postul sau, discutabil mai bune sau nu pentru postul de titular.

Niciodată în viața asta nu poți să îl compari pe Coman cu Mihăilă . De când jucau amândoi în țara Coman a fost și este ani lumina peste . A fost pus sa se apere ,Iordănescu ește un nimeni că antrenor . Echipa aceasta nu a am văzut niciodată să producă un stil propriu de joc ,doua goluri norocoase cu Elveția și eliminare cu Kosovo . Belarusul era să ne bată meciul trecut . Să îl ai pe Șut și să îl lași acasă ,un închizător atât de complet din toate punctele de vedere arata cine este Iordănescu. Un fricos care nu vrea sa se certe cu grupul lăsat de Rădoi ,fara nici o viziune de joc ,care nu a lăsat amprenta la nici o echipa unde a fost ,adus pe relații politice la națională cu tot teatrul acela grotesc de la instalarea lui . Inclusiv cearta cu Gigi a fost căutată de el pt că știa . Ștefănescu , Coman ,Sut ,Olaru ,Man nu au cum să lipsească de la națională niciodată !!! Ferească Dumnezeu Joci cu petarda aceea de Marin și Șut in tribuna ? Pe can îl.pune sa se apere și de avea așteaptă să îl schimbe pe Olaru îl bagă cate 10 minute , așa *** caracter și răzbunător că acest *** nu am văzut nici un antrenor in Romania . Doar securila ăla de Tac-su care a făcut echipă praf in 94 ,echipa formata de Lucescu !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  10 Octombrie 2023, 09:52

Cam asta e logica care ne omoara. Ca nu stiu care sunt mai potriviti pentru faza defensiva cu echipele tari. Ok, dar nu la fel de clar e ca ai nevoie de oameni de viteza in atac mai ales in meciurile cu echipe tari? Din contra, cu echipele mici, care vor face doar faza defensiva in fata ta, solutia jucatorilor de viteza poate fi mai putin importanta, pentru ca nu vei gasi foarte multe spatii, trebuie sa ii desfaci combinativ, cu rabdare. In meciurile in care mai mult te aperi, ai nevoie de oportunitati de contraatac, de faze individuale, pe care ti le pot aduce acei jucatori de viteza. Iar asta cu caartea atacului e o prostie, o echipa trebuie sa fie capabila in orice meci sa faca atat faza defensiva cat si ofensiva. Mai vedeam discutiile legate de sistemul de joc, cum ca unele ar fi defensive si unele ofensive. Sistem cu 5 fundasi inseamna defensiv, cu 3 atacanti inseamna ofensiv. Nu are nicio legatura, sistemele de joc sunt folosite strict pentru asezarea jucatorilor in teren in functie de calitatile acestora, nu sunt mai defensive sau mai ofensive, la fel de bine te poti apara cu o echipa cu 3 oameni in fata, sa te baricadezi pe faza defensiva, cum poti fi ultrafensiv cu 5 fundasi in care fundasii laterali iti urca frecvent pana in 16-ele advers si cu un singur varf.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează