FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

Bogdan Lobonț a făcut convocările pentru România U20: lotul pentru meciurile cu Portugalia și Anglia

Bogdan Lobonț
Bogdan Lobonț

Articol de GSP - Publicat marti, 24 august 2021 19:07 / Actualizat marti, 24 august 2021 20:10

Selecționerul României U20, Bogdan Lobonț, a finalizat prima listă oficială de convocare în noua postură.

Final de telenovelă: Alexandru Mitriță semnează! Acord total
MERCATO
Final de telenovelă: Alexandru Mitriță semnează! Acord total

România U20 va participa, începând din această toamnă, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei. Primele partide ale tricolorilor pregătiți de Bogdan Lobonț vor fi cu Portugalia și Anglia.

  • 2 septembrie: ROMÂNIA U20 – Portugalia U20, ora 19:00 – Stadionul “Anghel Iordănescu”, Voluntari
  • 6 septembrie: Anglia U20 – ROMÂNIA U20, ora 16:00  – St. George’s Park Stadium
  • Cele două partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și transmise în direct pe Digi Sport

Pentru această acțiune, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat următorii jucători:

Portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj)

Fundași: Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța)

Mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Crivac (FC Argeș), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia)

Atacanți: Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (AFK Csikszereda)

Programul tricolorilor U20 în această toamnă, care poate suferi însă modificări în contextul evoluției pandemiei:

  • 2 septembrie: ROMÂNIA U20 – Portugalia U20
  • 6 septembrie: Anglia U20 – ROMÂNIA U20
  • 7 octombrie: ROMÂNIA U20 – Cehia U20
  • 11 octombrie: Germania U20 – ROMÂNIA U20
  • 11 noiembrie: ROMÂNIA U20 – Polonia U20
  • 15 noiembrie: Italia U20 – ROMÂNIA U20

Bogdan Lobonț, la prezentarea pe banca României U20: „Eu, să fac reconstrucție? Nu sunt zidar!”

Lobonț a vorbit despre menirea României U20, aceea de a fi o rampă de lansare pentru România U21 și pentru naționala mare, dezvăluind și care sunt obiectivele pe care și le-a propus.

„Pot să vă spun că sunt emoționat, bucuros pentru alegerea făcută. Este ca în prima zi la școală, sunt nerăbdător să cunosc fondul de jucători pe care U20 îl are la dispoziție. Sunt convins că o să obținem maximum din potențialul fiecăruia. Prima acțiune o să înceapă pe 29 august, primul meci, contra Portugaliei, pe 2 septembrie, și apoi contra Angliei pe 6 septembrie, în deplasare.

Practic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Datoria noastră este să dezvoltăm calitățile pe care le prezintă acești jucători, obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți jucători pentru naționala U21 și pentru naționala mare. Emoții sunt.

Abia aștept să-i cunosc pe băieți, i-am urmărit doar video. Deocamdată, live nu am avut posibilitatea. Ceea ce am făcut în anul precedent, 2020-2021, mi-a dat posibilitatea să urmăresc și cu mai mare atenție fondul de jucători tineri, eligibili pentru U21, U20, U19. Pot să afirm că este un fond de 40-50 jucători pe care îi avem în vedere”, a mărturisit Lobonț.

Eu, să fac o reconstrucție? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Obiectivul nostru este să dăm continuitate jucătorilor ce termină cu U19 și trebuie să facă pasul spre U21. 

Naționala U20 este o fereastră importantă în îndeplinirea acestui obiectiv. Ținând cont că o parte dintre jucători activează și în Liga 2, chiar și în Liga 3, le dă posibilitatea tuturor echipelor care fac parte din eșalonul secund să promoveze și mai mulți jucători. 

Sincer să fiu, nu m-a surprins alegerea Federației pentru acest rol. Sunt convins că sunt persoana potrivită la locul potrivit. Negocierile au durat foarte puțin, ținând cont și de background-ul pe care l-am avut ca și jucător pentru echipa națională. A fost foarte ușor de negociat. Sunt convins că au fost și alte nume pe listă 

- Bogdan Lobonț, selecționer România U20

Lotul României pentru meciurile din septembrie » Rădoi a luat cei mai mulți jucători de la FCSB, 0 de la Rapid!

Prima convocare a lui Florin Bratu » Cu ce jucători atacăm Anglia U21

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează