FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - PORTUGALIA U20

Bogdan Lobonț, încântat de generația pe care o conduce: „Sunt ca niște bureți! Pentru mine este continuarea unui vis”

La primul meci din istorie, România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. A fost primul meci pentru această selecționată și pentru Bogdan Lobonț (43 de ani) pe banca „tricolorilor”. +23   FOTO
La primul meci din istorie, România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. A fost primul meci pentru această selecționată și pentru Bogdan Lobonț (43 de ani) pe banca „tricolorilor”.

Articol de GSP - Publicat joi, 02 septembrie 2021 21:24 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 21:43

La primul meci din istorie, România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. A fost primul meci pentru această selecționată și pentru Bogdan Lobonț (43 de ani) pe banca „tricolorilor”.

  • România U20 va participa, începând din această toamnă, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei. Următoarea partidă a „tricolorilor” pregătiți de Lobonț va fi cu Anglia.

Bogdan Lobonț crede că generația pe care o pregătește este una excepțională și le prevede micilor „tricolori” un viitor strălucit. 

Bogdan Lobonț, după prima victorie din istoria naționalei U20

„Băieții trebuie felicitați. Toate laudele se îndreaptă către ei. Noi, staff-ul, le-am dat doar câteva idei în scurtul timp pe care l-am avut de vineri până astăzi. Am început mai temători, dar este normal. Sunt mulți care nu au evoluat împreună, cu excepția celor de la Farul. Acum s-au cunoscut, au jucat pentru prima dată împreună.

Nu este vorba de încurajări. Ei au un talent și niște calități extraordinare. Sunt jucători inteligenți și pot să recunoască orice situație din teren. Elemente pozitive? Pot să încep cu faptul că sunt ca un burete, este o plăcere să ai asemenea jucători la dispoziție. Este meritul celor care i-au antrenat până acum. Noi nu am făcut prea multe. Prestația din a doua repriză este suficientă. Mai jos de această linie nu trebuie să coboare.

Nu sunt niște puști. Sunt jucători care joacă la primele echipe. Sigur, nu trebuie să ne așteptăm de la ei să facă ce fac jucătorii consacrați. Sunt tineri, au drumul lor de parcurs. 

Pentru mine este continuare visului pe care l-am avut când m-am apucat de fotbal. Am început cu visul de a ajunge la națională, acum îl duc mai departe. E frumos deocamdată. Cu siguranță vor veni și eșecuri. E o chestie normală”, a spus Bogdan Lobonț, la „Digi Sport Special”.

+19 FOTO

Start de drum pentru România U20

E o selecționată nouă, căreia FRF a decis să-i dea naștere anul trecut, dar care acum a fost lăsată fără antrenor până aproape de primul meci, pentru ca FRF să facă economie - detalii, AICI. În toamna lui 2020, FRF se lăuda cu inițiativa de a înființa România U20.

„Naționala U20 a României a fost înființată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020, din dorința de a oferi continuitate tinerelor generații. România este singura țară din Europa de Est cu o selecționată la acest nivel de vârstă. Prin această competiție se oferă o experiență internațională jucătorilor care fac tranziția de la nivel U19 spre naționala de tineret. Competiția oferă o oportunitate de dezvoltare și arbitrajului românesc.

Comisia Centrală a Arbitrilor va delega brigăzi de arbitri de perspectivă pentru a conduce partide în celelalte țări participante și, astfel, pentru a acumula experiență la nivel internațional”, posta forul prezidat de Răzvan Burleanu.

Programul României U20 în această toamnă

DataMeciul
6 septembrieAnglia - România
7 octombrieRomânia - Cehia
11 octombrieGermania - România
11 noiembrieRomânia - Polonia
15 noiembrieItalia - România

Pentru această acțiune, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat următorii jucători:

Portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj)

Fundași: Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța)

Mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Crivac (FC Argeș), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia)

Atacanți: Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (AFK Csikszereda)

Sânmărtean, după debutul României U20: „Senzațional! Lobonț m-a surprins”
România U20 - Portugalia U20
Sânmărtean, după debutul României U20: „Senzațional! Lobonț m-a surprins”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
853246084756615
Marcel Popa  •  03 Septembrie 2021, 00:40

Laude si iar laude ,fotbalul mioritic este praf.Mare carmaci Lobont asta era cat pe ce sa desfinteze U Cluj.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close