FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - PORTUGALIA U20

Sânmărtean, după debutul României U20: „Senzațional! Lobonț m-a surprins”

România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. Lucian Sănmărtean, managerul sportiv al loturilor de juniori, a fost impresionat de „tricolorii” lui Bogdan Lobonț. +23   FOTO
România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. Lucian Sănmărtean, managerul sportiv al loturilor de juniori, a fost impresionat de „tricolorii” lui Bogdan Lobonț.

Articol de GSP - Publicat joi, 02 septembrie 2021 21:37 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 21:42

România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. Lucian Sânmărtean, managerul sportiv al loturilor de juniori, a fost impresionat de „tricolorii” lui Bogdan Lobonț.

  • România U20 va participa, începând din această toamnă, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei. Următoarea partidă a „tricolorilor” pregătiți de Lobonț va fi cu Anglia.

O partidă foarte bună, a doua repriză foarte bună, mai exact, și o atmosferă senzațională! E o victorie de moral, avem jucători tineri foarte buni. Mi se pare o generație foarte bună. E o rampă de lansare pentru ei și au demonstrat că au atitudine și sunt receptivi la ce le cere antrenorul. 

Suntem veniți din iarbă, cei din staff, iar asta se simte. Vibe-ul e unul pozitiv, totul curge natural. E prima dată când îl văd pe Bogdan Lobonț în postura de antrenor, și chiar m-a surprins să-l văd descurcându-se atât de bine”, a declarat oficialul Federației.

+19 FOTO

Mă bucur că am înscris și că am câștigat. Bogdan Lobonț e un antrenor foarte bun. Șa pauză ne-a spus să avem mai mult curaj
Ștefan Baiaram, atacant România U20

Pentru primul meci, eu zic că a ieșit foarte bine. Căpătăm experiență internațională cu acești adversari de calibru și asta nu poate decât să ne ajute. Domnul Lobonț ne dă încredere, libertate în joc și cred că l-am răsplătit
Ștefan Pănoiu, căpitan România U20

Start de drum pentru România U20

E o selecționată nouă, căreia FRF a decis să-i dea naștere anul trecut, dar care acum a fost lăsată fără antrenor până aproape de primul meci, pentru ca FRF să facă economie - detalii, AICI. În toamna lui 2020, FRF se lăuda cu inițiativa de a înființa România U20.

„Naționala U20 a României a fost înființată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020, din dorința de a oferi continuitate tinerelor generații. România este singura țară din Europa de Est cu o selecționată la acest nivel de vârstă. Prin această competiție se oferă o experiență internațională jucătorilor care fac tranziția de la nivel U19 spre naționala de tineret. Competiția oferă o oportunitate de dezvoltare și arbitrajului românesc.

Comisia Centrală a Arbitrilor va delega brigăzi de arbitri de perspectivă pentru a conduce partide în celelalte țări participante și, astfel, pentru a acumula experiență la nivel internațional”, posta forul prezidat de Răzvan Burleanu.

Programul României U20 în această toamnă

DataMeciul
6 septembrieAnglia - România
7 octombrieRomânia - Cehia
11 octombrieGermania - România
11 noiembrieRomânia - Polonia
15 noiembrieItalia - România

Pentru această acțiune, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat următorii jucători:

Portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj)

Fundași: Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța)

Mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Crivac (FC Argeș), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia)

Atacanți: Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (AFK Csikszereda)

Bogdan Lobonț, încântat de generația pe care o conduce: „Sunt ca niște bureți! Pentru mine este continuarea unui vis”
România U20 - Portugalia U20
Bogdan Lobonț, încântat de generația pe care o conduce: „Sunt ca niște bureți! Pentru mine este continuarea unui vis”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează