FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - PORTUGALIA U20 2-1

FOTO România U20 a câștigat primul meci din istorie, 2-1 cu Portugalia U20! Aici chiar putem fi campioni mondiali :)

România U20 - Portugalia U20 » Start de aventură pentru naționala lui Bogdan Lobonț +23   FOTO
România U20 - Portugalia U20 » Start de aventură pentru naționala lui Bogdan Lobonț

Articol de , - Publicat joi, 02 septembrie 2021 20:52 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 21:33

La primul meci din istorie, România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. A fost primul meci pentru această selecționată și pentru Bogdan Lobonț pe banca „tricolorilor”

  • România U20 va participa, începând din această toamnă, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei. „Tricolorii” pregătiți de Bogdan Lobonț vor mai juca luna aceasta și cu Anglia, în deplasare, pe 6 septembrie

Cine e prea mare pentru naționala U19 și încă nu-i "copt" pentru U21 are refugiul pregătit de către FRF. Un refugiu artificial, creat peste noapte, din pix, numit U20. O selecționată înființată ad-hoc, pe care nimeni din Europa de Est n-o are. Nimeni dintre cei ce-și rânduiesc banii la cent. Aparent, pentru FRF nu-i o bătaie de cap și se pune umăr la umăr cu federațiile din Franța, Anglia, Italia, Spania, Germania, Țările de Jos sau Danemarca. 

Și Portugalia, adversara trupei lui Bogdan Lobonț de azi. Meci istoric! Cu urmașii lui Cristiano Ronaldo. Care ne-au înghesuit rapid. Acțiune-slalom a lui Esteves, fotbalist la Porto, cotat la 6 milioane de euro, pasă pe 6 metri, Agostinho, de la Sporting B, pune latul și înscrie (5). Și cu puțin noroc!

România U20 - Portugalia U20, scor 2-1: victorie la debutul lui Bogdan Lobonț

Oricât ar încerca Federația să "vopsească" seria de amicale ale U20 într-o competiție, cu adversari ca Portugalia, Anglia, Germania sau Italia, atmosfera are tot iz de meci jucat la Marbella, meci de pregătire. 

Cu mai multă calitate, mai fotbaliști, lusitanii au controlat jocul, au și avut o bară, după o acțiune copy-paste după primul gol, aceiași "actori". Am egalat noi până la urmă. Grosu a pasat în spatele fundașilor, de unde Baiaram, poate jucătorul ce-și putea găsi locul și la U21, a dat gol simplu, cu capul (45+1).

+19 FOTO

Intrat pentru ultima jumătate de oră, Bogdan Rotar, de la Csikszereda, i-a surprins pe lusitani și a scos un penalty la prima sa acțiune. Mustacă, transferat de Slobozia de la Farul, a executat cu succes (70) și a adus primul succes al naționalei U20 la chiar primul meci. 

Dacă în trecut se spunea că România ar fi campioană mondială dacă ar juca numai amicale, atunci aici ar fi mediul perfect. Vom juca numai amicale! Iar startul e promițător pentru Lobonț și "grădinița" sa. 

România U20 - Portugalia U20 2-1

  • Au marcat: Baiaram 45+1, Mustacă 69 (pen.) / Agostinho 5

S-a terminat partida! România s-a impus cu scorul de 2-1.
min. 74: Ahmed Bani intră în locul lui Ștefan Baiaram. Darius Grosu este și el înlocuit cu Duțu.
min. 69, Gol România, scor 2-1: Robert Mustacă a transformat fără probleme.
min. 68: Bogdan Rotar, la prima atingere de balon, obține o lovitură de la 11 metri. Portarul Tavares a ieșit hazardat și l-a agățat cu brațele.
min. 65: Bogdan Lobonț efectuează 3 schimbări: au ieșit Pănoiu, Luca Andronache și Ghindovean, în locul lor intrând Corbu și Rotar, Andrei Mărginean
min. 56: Ocazie mare ratată de Giafer. A primit o pasă din apropiere, de la Pănoiu, și a reluat cu genunchiul, paralel cu poarta. 
min. 47: Robert Mustacă șutează puternic din afara careului. Portarul Tavares respinge în corner

A început repriza secundă!

min. 45+1, gol România, scor 1-1: Ștefan Baiaram marchează la ultima acțiune a reprizei. Fotbalistul lui CSU Craiova a dejucat perfect pasul la ofsaid al portughezilor și a trimis peste portar, din 5 metri.
min. 40: Agostinho este din nou scăpat din marcaj, la 10 metri de poartă. Portarul Borbei respinge în bară, apoi reține. 

+19 FOTO

min. 5, Gol Portugalia U20, scor 0-1: Agostinho deschide scorul la finalul unei acțiuni construite în flancul drept al atacului lusitan. Buta, fundașul Farului, a fost depășit ușor. 

A început partida!

România U20 - Portugalia U20, echipe de start:

România U20: Borbei - Grosu, Bîrzu, Giafer, Buta - Ghindovean, Grameni, Pănoiu - Mustacă, L. Andronache, Baiaram
Rezerve: Sava, Hindrich, Sima, Ilie, Corbu, Bani, Szondi, Rotar, Cristea, Mărginean, Duțu
Selecționer: Bogdan Lobonț

Portugalia U20: Tavares - Esteves, Amaro, Fernandes, Rodrigues - Daniel - Sousa, Guedes, Carvalho, Couto - Agostinho 
Rezerve: Oliveira, Cruz, Mathys Jean-Marie, Quizera, Rego, Sa, Ribeiro, Rodrigues 
Selecționer: Emilio Peixe

Programul României U20 în această toamnă

DataMeciul
2 septembrieRomânia - Portugalia 2-1
6 septembrieAnglia - România
7 octombrieRomânia - Cehia
11 octombrieGermania - România
11 noiembrieRomânia - Polonia
15 noiembrieItalia - România

Pentru această acțiune, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat următorii jucători:

Portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj)

Fundași: Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța)

Mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Crivac (FC Argeș), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia)

Atacanți: Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (AFK Csikszereda)

Cătălin Munteanu face parte din staff-ul lui Bogdan Lobonț la România U20

Citește mai multe știri despre echipele naționale:

Dorinel Munteanu dezvăluie cele mai mari probleme ale naționalei lui Rădoi: „Primim goluri foarte ușor, marcăm foarte greu”

Suma uriașă pe care Federația o plătește pentru meciurile echipelor naționale din septembrie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
wertusi
wertusi  •  03 Septembrie 2021, 15:30

Bravo lor , incet -incet se pare ca se poate

2254271094823421
Michele Marinela  •  03 Septembrie 2021, 13:31
Postat de sibelius pe 03 Septembrie 2021, 12:17

Doar la FC Cazarma Ghnecea-Militar reinfiintarea dupa 20-30 de ani inseamna ca e aceeasi echipa.

Esti vreun postac de-al FRF-ului sau *** Selctionata U20 a Romaniei va fi aceasi si acum si atunci si in viitor. Nu e o filozofie sa intelegi. E acelasi lucru ca pentru nationala de seniori, U21 si recent, cea U23 sau olimpica. Asa ca stai in banca ta si informeaza-te. Vezi ca cei de la FRF organizeaza diverse cursuri de fotbal si poti beneficia de ele daca doresti. Fara cost. Doar sa simpatizezi cu ei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  03 Septembrie 2021, 12:17
Postat de Michele Marinela pe 03 Septembrie 2021, 09:57

Faceti o mare gresela. Ori sunteti prea tineri, ori sunteti superficiali si slab pregatiti. Nu poate fi vorba de primul meci castigat sau jucat de nationala U20 a Romaniei. Noi am participat cu aceasta nationala U20 la CM din Australia in 1981, unde am ocupat locul 3 iar, Romulus Gabor a fost declarat cel mai bun jucator al competitiei. Si mai recent, in mai 2013, Romania U20 a jucat un meci amical cu nationala U20 a Egiptului, in Spania, la San Pedro del Pinatar, egiptenii pregatindu-se pentru Campionatul Mondial U20 din iunie 2013, Turcia. Documentati-va mai bine si mai usor cu laude pentru o nationala U20 care are deja un trecut fotbalistic consistent. Nu a inventat-o actuala conducere a FRF. Au fost alti "prosti" inainte de "paradisul" fotbalistic actual. Sper sa rectificati titlul bombastic, pentru a nu va face de rusine in continuare.

Doar la FC Cazarma Ghnecea-Militar reinfiintarea dupa 20-30 de ani inseamna ca e aceeasi echipa.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close