FOTBAL  »  NATIONALA  »  “TRICOLORII” VOR FI CONDUȘ I DE DOI GOAL-KEEPERI

Bogdan Stelea despre colaborarea cu Răzvan Lucescu: “Vorbim limba portarilor”

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 mai 2009 00:00

Bogdan Stelea, 41 de ani, viitorul antrenor secund al reprezentativei, explică ce l-a apropiat de Răzvan Lucescu și de echipa națională.


- Bogdan, la vară te reîntorci la echipa națională.
- Ce reîntoarcere? E chiar un debut! Că sînt într-o postură, cea de antrenor secund, inedită. Vă dați seama că sînt începător!;)

LA BRAŞOV A ÎNCEPUT TOTUL

Bogdan Stelea, 41 de ani, viitorul antrenor secund al reprezentativei, explică ce l-a apropiat de Răzvan Lucescu și de echipa națională.

- Bogdan, la vară te reîntorci la echipa națională.
- Ce reîntoarcere? E chiar un debut! Că sînt într-o postură, cea de antrenor secund, inedită. Vă dați seama că sînt începător!;)

LA BRAŞOV A ÎNCEPUT TOTUL

- Tu, Răzvan Lucescu, Prunea, destul de mulți foști portari în jurul echipei naționale, nu?
- Se întîmplă ca antrenorul principal să fi fost portar și de aici poate pleacă mai multe. Stelea a impresionat în poarta Braşovului în acest sezon, la meciul cu U. Craiova

“O să mă implic și eu în pregătirea portarilor, măcar că îi supraveghez cu alt ochi. Așa cum o va face și Răzvan. Vă dați seama, portarii vor forma compartimentul nostru cel mai tare! ”;)

- Adică?
- Probabil că, jucînd pe același post, vorbim acum aceeași limbă. Nu neapărat fiindcă se spune că portarii au o anumită caracteristică!

- Cînd ai remarcat că aveți ace-leași idei?
- La Brașov, încă din prima perioadă. În discuțiile despre tot ceea ce se întîmpla la echipă, despre fotbal în general, am remarcat că sîntem pe aceeași lungime de undă. Vezi ce tactică va folosi Răzvan Lucescu la naţională

“Pe Stelică am apucat să îl cunosc cu adevărat ca om în această perioadă, la Brașov. Un superprofesionist,  un tip deosebit. Jos pălăria pentru el!”
DECLARAȚIA ZILEI: RĂZVAN LUCESCU, selecționer România

ANTRENOR, NU CONDUCĂTOR

- Nu te tenta să intri în con-ducerea unui club? La un moment dat Dinu Gheorghe spunea că ți­ar propune să faci acest lucru la Brașov.
- Nu, visul meu a fost să devin antrenor. Iar acest pas la națională e unul cum nu se poate mai potrivit. De aceea mi-am și luat licența

“Am constatat că am aceeași viziune despre fotbal ca și Răzvan la multe capitole: gestionarea grupului,  atitudine, apropierea față de echipă”

- Ți-ai luat licența Pro? Unde?
- La școala de antrenori de la FRF.

- Ce crezi că ai pentru meseria asta? Ai lucrat cu destui tehnicieni cu nume.
- Idealuri, entuziasm, dorințe.

- Ți-e teamă de ceva în noua ta postură?
- S-ar putea să mai fac greșeli. Dar cînd ești natural și sincer, oamenii pe care s-ar putea să îi ne-dreptățești te pot ierta mai ușor.

“L-AM PRINS PE RĂDOI" :)

- Cu cine ai mai jucat sub tricolor de la actuala națională?
- Cu Mutu, cu Chivu, cu Rădoi.

- L-ai prins pe Rădoi sau, mai bine zis, el te-a prins pe tine?
- Nu, e bine formulat, eu l-am prins pe el, că atunci cînd am jucat împreună eu eram cam la final de carieră.

- Vei fi sever cu ei?
- E mult spus. Voi fi drept!

“ÎN GHENCEA? CU PLĂCERE"

- Ce crezi despre obiectivele echipei naționale?
- Orice meci contează. Se joacă rar și rezultatul influențează atmosfera pînă la celălalt meci. E logic că trebuie să ai victorii ca să le poți pregăti pe următoarele. Nu știu dacă ne mai putem gîndi la Mondiale, dar e clar că intrăm pe teren să cîștigăm ca să avem o viață mai ușoară la calificările pentru Euro 2012. Cred că ne propunem obiective realiste!

91 prezențe la “națională” a strîns Stelea în perioada 1988 - 2005: cel mai selecționat portar din istoria “tricolorilor”, devansîndu-i pe Lung (76) și Lobonț (74)

- E de bun augur ideea să reveniți pe «Ghencea»?
- Echipa națională e a tuturor fanilor, din toate orașele. Iar «Ghencea» face parte din această idee. Normal că acolo există condiții foarte bune pentru rezultate mari!

STELEA LA “NAȚIONALĂ”: EVENIMENTE MEMORABILE

Plusuri ;)

- A speriat Columbia: a apărat senzațional în debutul celebrului meci împotriva sud-americanilor, 3-1 la World Cup ‘94, cînd “tricolorii” începuseră timid;

- Excelent cu Anglia (3-2) la Euro 2000: deși a primit două goluri (unul din penalty), a făcut o partidă mare și a dat încredere echipei în momentele grele;

Minusuri :(

- Ceartă cu suporterii: a intrat în conflict cu fanii “naționalei” la “amicalul” cu Paraguay, 3-2, înainte de Mondialul din ‘98. A primit un gol de la distanță de la Acuna, spectatorii l-au huiduit, iar el le-a făcut semne cu degetul mijlociu;

- Gol stupid cu Franța, 0-1, la Euro ‘96: a ieșit aiurea la marginea careului și Dugarry a profitat înscriind în poarta goală

Rădoi, fractură nazală
Mirel Rădoi a fost accidentat serios în meciul pierdut vineri seara de Al Hilal în fața celor de la Al Shabab, 0-3. Fostul jucător al Stelei a primit un cot în față și a suferit o fractură nazală. Prezența sa la meciul “naționalei” cu Lituania de pe 6 iunie este pusă sub semnul întrebării, deși Rădoi ar dori să joace la partida de debut a lui Răzvan Lucescu ca selecționer.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
calm
calm  •  05 Iunie 2009, 10:15

sa fie

 •  04 Mai 2009, 17:34

multa bafta noului staff al echipei nationale

 •  04 Mai 2009, 17:34

multa bafta noului staff al echipei nationale

Vezi toate comentariile (14)
Comentează