FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV „Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, l-a dus pe Ladislau Boloni la un restaurant de cartier unde i se spune „Șeful”. Tabloul negocierilor vă este prezentat în continuare de GSP.ro.
Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, l-a dus pe Ladislau Boloni la un restaurant de cartier unde i se spune „Șeful”. Tabloul negocierilor vă este prezentat în continuare de GSP.ro.

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 17:11 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 17:55

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, l-a dus pe Ladislau Boloni la un restaurant de cartier unde i se spune „Șeful”. Tabloul negocierilor vă este prezentat de GSP.ro.

Tratativele dintre FRF și Boloni sunt în toi, iar luni e posibil ca renumitul antrenor să fie prezentat oficial ca noul selecționer.

„Victima” negocierilor Boloni-FRF: „Mutu e «fiert», nu știe ce să facă!”
NEGOCIERI
„Victima” negocierilor Boloni-FRF: „Mutu e «fiert», nu știe ce să facă!”

Ladislau Boloni, discuție privată cu Burleanu

Loți, care pare că este din alt film pentru oamenii de la Casa Fotbalului, a cerut să vorbească între patru ochi cu președintele Răzvan Burleanu. La întâlnirea de la Nisa, unde a fost și directorul tehnic Mihai Stoichiță, Loți nu a putut să spună chiar totul, susțin surse de la Casa Fotbalului.

Sosit joi seară la București, la invitația FRF, Boloni a avut parte de o primire protocolară, fiind preluat de la aeroport de directorul tehnic Mihai Stoichiță.

A doua zi, Boloni s-a întâlnit la Casa Fotbalului cu Burleanu și cu Stoichiță, dar șeful Federației s-a rezumat strict la discuțiile din spatele ușilor închise.

Boloni, acompaniat de Mihai Stoichiță

În afara negocierilor, Burleanu l-a lăsat pe Boloni pe mâna lui „Lippi”, iar acesta l-a dus să servească masa în separeul unui restaurant de cartier cu specific italian, din zona Timpuri Noi, unde directorul tehnic se simte ca la el acasă și unde este strigat cu apelativul „Șeful”.

„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu
Mașina federală cu care Stoichiță l-a plimbat pe Boloni prin București, în fața restaurantului de cartier unde „Lippi” l-a scos la masă pe Loți, vineri seară

Cam acesta este tabloul în care FRF negociază cu un antrenor de talia lui Ladislau Boloni, campion al Portugaliei, cu Sporting Lisabona, și al Belgiei, cu Standard Liege, și câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua ‘86, ca fotbalist.

„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu
Loți Boloni a plecat de la restaurant cu mașina FRF, dar cu alt șofer. Stoichiță a rămas în separeu cu prietenii

E adevărat, Burleanu a procedat la fel și cu Christoph Daum. În 2016, starostele Federației l-a trimis pe Florin Șari, un alt aghiotant, să-l preia de la aeroport pe tehnicianul german. Abia la conferința de presă de prezentare a apărut lângă Daum.

Avantajele lui Ladislau Boloni

  • Cel mai experimentat antrenor dintre posibilii pretendenți pentru banca naționalei Are numeroase trofee. A câștigat titlul în Portugalia, cu Sporting, plus o Cupă și o Supercupă, apoi un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazeera.
  • A mai condus echipa națională în campania pentru Mondialul 2002, cu rezultate, dar a părăsit-o pentru un contract mai bun cu Sporting, în 2001.
  • Este liber de contract după demiterea de la Panathinaikos, în mai 2021.

Dezavantajele lui Ladislau Boloni

  • Este un antrenor scump pentru nivelul la care FRF plătește un selecționer (a avut 400.000 de euro pe an la greci).
  • Se știe că este genul dificil și este foarte greu de crezut că s-ar putea înțelege cu noua conducere de la FRF, cu care a recunoscut recent că nu a avut niciodată vreun contact. În plus, apropiații susțin că n-ar accepta să lucreze sub conducerea lui Mihai Stoichiță.
  • A plecat de mult din fotbalul românesc și nu mai cunoaște jucătorii.

Ladislau Boloni și Stoichiță au plecat de la sediul FRF fără să ofere declarații!

Foști elevi ai lui Boloni, detalii despre stilul antrenorului: „M-a ținut o oră la el în cameră. Mă ducea cu zăhărelul”

Venirea lui Boloni la națională, criticată de un fost internațional: „E pierdut de realitatea fotbalului din România”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (27)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  09 Ianuarie 2022, 08:08

ce ma amuza este cum romanul alege din trei pe a patra situatie. nu cred ca mai au rusine si asta diferentiaza pe prost de destept. daca un om care a fost impecabil ca sportiv care a raspuns pentru culorile tarii el fiind totusi din minoritari in romania atunci cine? se pare ca romanilor le plac cei pe care scrie made cocaina, puscarii, smecheri . interesele sint atit de mari si meschine. nu inteleg dece l-ati mai contactat pe boloni. luati-l pe arogantul care se vrea numarul unu acest edi iordanescu care sincer da dovada de instabilitate emotionala sau pe mutu care nu are instabilitate emotionala dar il are pe nicu gheara in spate. o tara plina de sarlatani de smecheri unde fiecare isi face treaba doar ca in detrimentul tarii care cade pe tobogan iute tot mai iute. cind veti avea cartea lui boloni. cind veti fi muncit ca el corect. cind veti fi antrenat afara nu la rusi si arabi ca altii mai vorbim. pina atunci tare mi-e teama ca loti nu va mai veni spre deliciul xenofobililor si al *** mintali. du-te lotzi si lasa-i pe genialii care au ajuns pe ultimul loc in europa unde guvernul este vindut si se minte pentru o sinecura la greu. atit

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balotelli
balotelli  •  09 Ianuarie 2022, 02:51

Un aspect pozitiv în alegerea lui László Bölöni (pentru ca nu-l cheamă Ladislau în CI) ar fi faptul că, deși are o vârstă, nu i se va spune niciodată "nea Loți". Poate doar Florinel Coman ar avea tupeul sa i se adreseze aşa, dar pana la următorul turneu final probabil nu-l vom vedea la națională. Deci toți îi vor spune "Mister" noului selecționer, pentru că are ceva în plus față de nea Piți sau nea Puiu, bariera dintre el și jucători fiind ușor sesizabila chiar și de fani. Un alt punct pozitiv, și nu întâmplător spun "punct", e că suporterii mai pătimași vor fi nevoiți sa pună punct scandărilor de genul: "***!" Așadar, în cazul în care sorții ne-o vor hărăzi din nou pe rivala istorică, FRF nu se va mai teme de posibile sancțiuni. Partea mai trista e ca am uitat trecutul, unul nu foarte îndepărtat. Acum vreo 20 de ani, Bölöni a întors spatele naționalei, abandonând echipa cu vreo doua meciuri ramase din preliminariile pentru CM 2002. Oferta de la Sporting l-a făcut sa renunțe la visul de a duce România la mondial, pentru ca visul era doar al nostru, nu și al lui. Un om care te abandonează o data, nu va ezita sa o facă din nou. Dar noi suntem obișnuiți sa fim lăsați de-o parte, sa fim abandonați la greu și sa mai dam mereu câte o șansă celor care s-au dezis de vise pe care le credeam comune.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dacia_berlina
dacia_berlina  •  09 Ianuarie 2022, 00:01

Boloni are 68 de ani, la fel ca Daum; numai ca germanul a fost acum cativa ani selectioner. Boloni are CV bunicel, dar ultimele 2 experiente au cam fost ratate. Daum era la pensie de 2 ani, cand a fost chemat sa ne salveze. Boloni e de 7 luni pe bara. Boloni a mai fost antrenor la nationala, a stat vreun an si a plecat cu scandal. E o alegere mai buna decat Mutu; nu sunt convins ca e si peste Iordanescu.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează