FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

VIDEO+FOTO Ladislau Boloni a ajuns în România: „99% el va fi noul selecționer!”

Mihai Stoichiță și Ladislau Boloni +7   FOTO
Mihai Stoichiță și Ladislau Boloni

Articol de , - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 18:54 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 20:54

Ladislau Boloni (68 de ani) e singura opțiune din acest moment a Federației pentru a prelua echipa națională a României. Tehnicianul a aterizat în această seară la București, iar vineri, cel mai probabil, ar putea bate palma cu Federația Română de Fotbal.

La sosirea pe pământ românesc, de la Nisa (Franța), Boloni a fost așteptat de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal. Tehnicianul și reprezentanții FRF vor purta o nouă rundă de negocieri vineri, la ora prânzului, la sediul Federației, Loți fiind favorit la postul de selecționer al României. 

Apropiați de-ai antrenorului au spus pentru GSP.ro că „99% el va fi noul selecționer!”.

Boloni a glumit cu ziariștii, la sosire: „Mă bucur că sunteţi mulţi. V-am adus cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea. Vă doresc la mulţi ani, sănătate multă”.

+3 FOTO

Ladislau Boloni a ajuns în România! Ar putea bate palma în scurt timp cu FRF

Federația a încercat să-și arate curtoazia încă de pe aeroport. Mihai Stoichiță s-a deplasat personal la terminalul sosiri de pe „Henri Coandă” pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe fostul antrenor de la Sporting Lisabona, Standard Liege și Panathinaikos Atena.

Ladislau Boloni a ajuns în România: „99% el va fi noul selecționer!”
Mihai Stoichiță, așteptându-l pe aeroport pe Ladislau Boloni / FOTO: Alexandru Barbu (GSP.ro)

Spre finalul anului trecut, FRF a mai purtat o rundă de negocieri cu Boloni, la Nisa. „Loți are niște cereri rezonabile, care pot fi îndeplinite”, declara recent Stoichiță.

Boloni e „somat” de un coleg de generație: „Vino la națională! De ce mai vrei bani?!”
SELECȚIONER
Boloni e „somat” de un coleg de generație: „Vino la națională! De ce mai vrei bani?!”

Numele lui Ladislau Boloni, antrenor liber de contract din luna mai, a fost pe lista de 10 antrenori luați în calcul de Comisia Tehnică a FRF pentru postul de selecționer.

Avantajele lui Ladislau Boloni

  • Cel mai experimentat antrenor dintre posibilii pretendenți pentru banca naționalei Are numeroase trofee. A câștigat titlul în Portugalia, cu Sporting, plus o Cupă și o Supercupă, apoi un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazeera.
  • A mai condus echipa națională în campania pentru Mondialul 2002, cu rezultate, dar a părăsit-o pentru un contract mai bun cu Sporting, în 2001.
  • Este liber de contract după demiterea de la Panathinaikos, în mai 2021.

Boloni a avut un singur mandat la națională

Ladislau Boloni a mai antrenat echipa națională între iulie 2000 și iulie 2001. În acel mandat pe care l-a avut la națională, Boloni preluase echipa la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona. Boloni a antrenat prima reprezentativă pentru 13 meciuri. Bilanțul? 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri.

CV Ladislau Boloni

  • Statut: liber de contract din mai 2021, când s-a despărțit de Panathinaikos
  • Vârstă: 68 ani
  • Vechime ca antrenor: 27 ani
  • Performanțe: titlu, Cupa, Supercupa Portugaliei (Sporting); titlu, 2X Supercupa Belgiei (Standard); Cupa Golfului (Al Jazeera)
  • A mai fost selecționerul României între iulie 2000 și iunie 2001
  • Nu a antrenat niciodată în Liga 1. A fost dorit recent de Sepsi, însă a refuzat propunerea

Citește și alte știri despre naționala României:

FRF îl așteaptă pe Boloni la București: „Are niște cereri rezonabile. Contract pe două campanii”

Boloni e „somat” de un coleg de generație: „Vino la națională! De ce mai vrei bani?!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (65)
wertusi
wertusi  •  08 Ianuarie 2022, 00:01

este cea mai buna alegere . Bravo Burleanu

dinamo100
dinamo100  •  07 Ianuarie 2022, 16:40

Boloni este alegerea justa privind la experienta si palmaresul lui. Nu stiu daca poate scoate rezultate miraculoase pe termen scurt, dar cu siguranta nu poate face greselile crase de incepator ale lui Mirel. Sigur, in Romania oricine si orice ajunge in 2 minute subiect de carcoteala si bascalie, dar daca e sa fim obiectivi, de data aceasta FRF a procedat corect (daca va fi instalat Boloni).

887888274661367
Pompiliu Bota  •  07 Ianuarie 2022, 12:02

Cum adica nici chiar Razvan Lucescu ? Razvanel nu stie sa loveasca mingea, in rest a fost un portar grozav ! Unicul portar din lume care nu ajungea la bara de sus...E adevarat ca e greu sa-i inveti pe jucatori sa traga la poarta daca faci buba la picior cand dai in minge...

Vezi toate comentariile (65)
Comentează