FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Rodion Cămătaru, dezvăluire șocantă după 32 de ani: „La Mondialul din 1990 s-a făcut echipa în funcție de interes! Mi-au spus în față”

FOTO Imago
FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 aprilie 2022 20:20 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2022 22:06

Convocat la Campionatul Mondial din 1990, Rodion Cămătaru n-a jucat niciun minut și recunoaște că impresarii și antrenorii făceau cărțile pentru ca fotbaliști să ajungă la export, dezvăluind inclusiv că Emeric Ienei i-a spus că i-a părut rău că nu l-a folosit în Italia.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cami, la echipa națională ai două goluri de poveste. În 1983 contra Suediei și în 1985 cu Anglia.
- Pe Rasunda, cu Suedia, am avut o cursă de 30-40 de metri. O pasă lungă a lui Ștefănescu, o cursă a mea pe care am terminat-o cu un șut la colțul lung. După meciul ăsta a fost suspendat Țopescu. Apoi a fost meciul de pe Wembley unde a fost un gol mare. Mi-a părut rău, după am avut o șansă să joc în Anglia și mi-ar fi plăcut.

- Ai avut oferte?
- Când eram la Charleroi am avut o ofertă de la Wimbledon, o echipă destul de celebră în prima ligă. Atunci a fost o chestie de o săptămână... Se aranjase totul, trebuia să mă duc la Londra după ultimul meci din campionat. Am făcut o întindere în meciul de sâmbătă și am decis totuși să merg la Londra dacă aveam biletele luate, dar transferul a căzut pentru că n-am putut să joc în următorul lor meci, eu fiind accidentat.

- M-am uitat pe CV-ul tău și ai fost la Mondialul din Italia 1990.
- Am fost, dar n-am jucat niciun minut. A fost în momentul când se vindeau jucătorii români și se urmărea acest lucru. Așa a fost!

- S-a făcut echipa în funcție de interes ca să se vândă jucătorii?
- Bineînțeles! S-au vândut după Mondial primii jucători români.

- Impresarii, antrenorii?
- Se știa atunci. Și antrenorii, cred, nu știu. Nu știu dacă și alte persoane. În fotbalul ăsta când sunt interese de bani se creează automat legături.

- Pe cine acuzi după atâția ani că n-ai prins niciun minut?
- Ce să acuz? Nu mai acuz nimic! Au fost oameni cărora le-a părut rău și mi-au spus în față!

EXCLUSIV Marius Lăcătuș, dezvăluire după aproape 3 decenii: „Cineva din fotbal mi-a blocat drumul spre Mondialul din ‘94! Am bănuielile mele”
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV Marius Lăcătuș, dezvăluire după aproape 3 decenii: „Cineva din fotbal mi-a blocat drumul spre Mondialul din ‘94! Am bănuielile mele”

- Cine? Ienei?
- Și nea Imi, da. Nu mai vreau să vorbesc... N-am apucat să joc. La meciul cu Irlanda s-a jucat fără niciun vârf! M-am încălzit la pauză, doar, doar. Cu victorie ne calificam, meciul pe care l-am pierdut la 11 metri.

- Ăsta e cel mai mare regret al tău?
- Da, că nu am jucat, că de prins l-am prins. Și pe cel pe care l-am ratat când am jucat cu Irlanda la București. La vremea aia eram într-o formă fantastică, venisem după Londra, cu golul de pe Wembley. Dar m-am accidentat la un meci din campionat la Pitești. Am făcut fisură de peroneu. Și n-am mai putut să joc!

- Erai vârf clasic, toți dădeau în tine.
- A fost meciul ăsta la Pitești cu un fundaș Ștefan. Am câștigat cu 1-0 după un gol marcat de mine, dar m-a prins pe peroneu. Am rezistat până la pauză, dar după am ajuns la spital și mi-au spus că am fisură.

- Ai mai avut și alte accidentări?
- Aia a fost singura accidentare, în rest n-am avut probleme. Inclusiv acum o duc bine. Fac antrenamente în fiecare zi. Un exercițiu pe care-l consider cel mai bun pentru organismul unui om. Bicicletă eliptică! Dai din mâini și din picioare în același timp. Pune în mișcare toate grupurile de mușchi, e fantastică. Merg la o sală, unde am și piscină și înot. Stau acolo o oră și jumătate.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CĂMĂTARU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Anghel Iordănescu recunoaște după 26 de ani: „I-am făcut o mare nedreptate lui Lăcătuș”
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV Anghel Iordănescu recunoaște după 26 de ani: „I-am făcut o mare nedreptate lui Lăcătuș”
Petre Grigoraș vorbește deschis despre pagubele imense din cariera de antrenor: „Am pierdut peste 200.000 de euro din salarii neplătite”
PRIETENII LUI OVIDIU
Petre Grigoraș vorbește deschis despre pagubele imense din cariera de antrenor: „Am pierdut peste 200.000 de euro din salarii neplătite”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
opinez
opinez  •  07 Aprilie 2022, 11:23

Pacat. Echipa Italia'90 a avut potential mai mare ca SUA'94. Atunci oricare din lotul ala putea fi titular, in SUA au fost cativa jucatori in jurul lui Hagi si cam atat. Banca de rezerve inexistenta. Doar 2-3 schimbari care puteau ajuta cat de cat.

132331260571303
Popa Basca  •  07 Aprilie 2022, 06:43
Postat de elefterie pe 07 Aprilie 2022, 00:47

Băi, dacă tu pui egalitate între Craiova Maxima și Poli (oricare Poli vrei tu), nici nu mai avem ce povesti... Cămătaru chiar era un fotbalist tehnic din care nu sărea mingea, vezi rezumate cu Craiova, cu Naționala, cu Dinamo (acolo era "tătic" deja), și fă bine șibtermină cu exercițiile de (falsă) elocință pe o temă dată, cu improvizațiile lipsite de fundament... Auzi la el: "ne îmbătăm cu apă rece", "simțul realității", bla-bla-uri... Nai bine vorbește-ne despre Poli și Timofte, sau despre ce vrei tu din fotbal, ca să te evaluez - scuze! - un pic...

Gica Popescu a plecat de la Craiova la PSV Eindhoven, apoi a ajuns la Barcelona. La Steaua a jucat doar în timpul stagiului militar. Oricum, se pare ca tu ți-ai fabricat o realitate proprie și nu poți fi contrazis de nimeni...

137729076992236
Conache Pavel  •  07 Aprilie 2022, 06:04

Stie cineva cate goluri a marcat " Camataru Rodion nu e gheata, e soson " , pentru U Craiova, cand aceasta a ajuns in semifinalele Cupei UEFA ?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează