FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

Exclusiv Ciprian Marica pune o condiție pentru prelungirea contractului lui Iordănescu: „E cu dus și întors”

Edi Iordănescu are contract cu FRF până  în 2024 FOTO: FRF
Edi Iordănescu are contract cu FRF până în 2024 FOTO: FRF

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 15:33 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 18:09

Fostul internațional Ciprian Marica (38 de ani) crede că FRF ar trebui să-i prelungească contractul selecționerului Edward Iordănescu (45 de ani) și după Euro 2024, dar cu condiția să nu ne facem de râs la turneul final.

FRF vrea să continue cu Edi Iordănescu și după Euro 2024. „În lunile următoare, și eu, și selecționerul vă vom spune ce urmează. Noi, ca Federație, vrem să păstrăm coeziunea care există între staff și jucători”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, duminică, pe aeroportul Otopeni.

Ce primă ia Edi Iordănescu pentru calificarea la Euro 2024 » Ce se întâmplă cu contractul selecționerului
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Ce primă ia Edi Iordănescu pentru calificarea la Euro 2024 » Ce se întâmplă cu contractul selecționerului

Fostul atacant al naționalei a declarat pentru GSP.ro:

„Viața antrenorilor depinde de rezultate. Sigur, Edi a reușit o calificare, o performanță importantă, însă asta nu înseamnă că trebuie să-i fie prelungit contractul cu orice preț sau să mergi cu el până în pânzele albe, pentru că a reușit o calificare.

Cu siguranță, va depinde în continuare de rezultate. Dacă vom face o figură frumoasă la Euro, atunci de ce nu? Sunt pentru continuitate. Dar nu-mi imaginez că trebuie să-i prelungim contractul lui Edi în condițiile în care face un Campionat European execrabil.

Totul depinde de strategia Federației, cum o gândesc cei de acolo. E cu dus și întors. De multe ori, chiar dacă lucrurile sunt bune, e bine să-l lași pe om să arate că își dorește, că își dă interesul în continuare. 

Deocamdată, pe lângă faptul că dovedește că este selecționer, Edi este și inspirat. Titularizarea lui Pușcaș în meciul cu Israel este testul lui suprem. Are tot ce-i trebuie să mai continue. Nu cred însă că ne vom face de râs la Euro, ci vom fi o surpriză plăcută!".

+11 FOTO

Ciprian Marica, despre titularizarea lui George Pușcaș: „Edi Iordănescu demonstrează că este antrenor”

Ciprian Marica a trăit cu multe emoții calificarea României la Euro 2024, după victoria senzațională cu Israel, scor 2-1, de la Felcsut, Ungaria.

„Ca niciodată, am avut emoții. Spun asta pentru că, dacă îmi aduc bine aminte, unele calificări le-am pierdut cu mult înainte să se termine grupa. Altă dată se vedea că n-avem șanse. Acum, deși aveam șanse reale, am avut emoții, ca atunci când eram jucător.

Mă bucur că ne-am calificat. Edi Iordănescu demonstrează că este antrenor. De ce spun asta? Nimeni din România, deci nici eu, nu credea că va începe cu Pușcaș titular în atac. Nimeni nu credea că va merge pe cartea asta, din mai multe considerente.

Dar Edi a simțit-o, i-a ieșit, bravo lui! Cred că l-a simțit foarte bine la antrenamente pe Pușcaș, altfel nu-mi explic.

Repet, eu unul n-am crezut că Edi va avea curajul ăsta. Mă ghidam după jocurile slabe făcute de Pușcaș la echipa națională, după faptul că presa punea o presiune destul de mare asupra lui și îi contesta prestația la națională.

Nici la echipa de club n-a jucat prea mult. Cu toate astea, Edi l-a simțit bine și a mers pe feeling-ul lui. Bravo lui! Uite că Pușcaș a făcut, poate, cel mai bun meci al lui la națională într-un meci atât de important", a declarat Ciprian Marica.

Ciprian Marica pune o condiție pentru prelungirea contractului lui Iordănescu: „E cu dus și întors”
Ciprian Marica

Ciprian Marica: „Pușcaș are un mental puternic”

Fostul internațional crede că golul înscris, sâmbătă seară, împotriva Israelului îi va reda încrederea lui George Pușcaș (27 de ani).

„Sunt convins că reușita îl va ajuta, dar în egală măsură știm foarte bine că viața atacantului depinde de gol. Întotdeauna vei fi analizat, criticat dacă nu marchezi. Pușcaș demonstrează, în ciuda presiunii, că are un mental puternic. Bravo lui!", a mai precizat Marica.

Ciprian Marica: „Atuul fizic pe care l-am avut în fața Israelului a contat foarte mult”

Fostul „tricolor" consideră că prospețimea fizică a fost determinantă, iar Israel a resimțit disputatea a trei meciuri în șase zile, cu Kosovo (12 noiembrie/0-1), cu Elveția (15 noiembrie/1-1) și cu România (18 noiembrie/1-2).

„Am avut emoții în startul partidei cu Israel. Am început prost, spre foarte prost. Dar încă o dată s-a demonstrat că atuul fizic pe care l-am avut în fața Israelului a contat foarte mult. Israelienii n-au mai contat în repriza a doua, au căzut, iar noi am avut energie, am avut vână. A fost cel mai convingător meci din mandatul lui Iordănescu", a concluzionat Ciprian Marica.

Mulți spun că a fost o grupă accesibilă, că s-au calificat mai multe echipe decât de obicei, că Israelul n-a jucat acasă. Într-adevăr, au fost multe lucruri de care am profitat, dar important este că suntem la Euro, că mai vorbește lumea de România, de jucătorii români.

Sunt convins că nivelul de joc al echipei României se va ridica automat la turneul final. Acolo toată lumea se mobilizează, își dorește să fie la capacitate maximă, să demonstreze, să arate bine. De multe ori te autodepășești. De aceea, cred că victoria cu Israel le va da încredere ”tricolorilor”

Doamne ajută ca această generație să devină cea mai bună din ultimii 20 de ani din fotbalul românesc! Toți ne-am bucura să fie așa, rămâne să demonstrăm pe teren

Mi se pare că Ianis confirmă forma bună, încrederea antrenorului. Se vede că se simte bine, e în elementul lui. Întotdeauna vor fi însă voci care te contestă. În cariera unui fotbalist nu e numai lapte și miere. Important e să fii puternic mental. Ăsta e principalul atu al acestor băieți de la națională.

Îmi place discursul lui Ianis de după jocuri. Se vede că are un mentor acasă, care îi dă tot ce are nevoie încât să devină un lider. Nu știu cum se comportă el în vestiar, cum e treaba acolo, dar orice lider trebuie să demonstreze pe teren. Lider te naști, e greu să devii lider
- Ciprian Marica, fost internațional

Citește și alte articole:

Naționala speranței la Euro 2024! Suntem mai puternici față de 2016: jucători mai bine cotați, mai tineri și la cluburi mai puternice

Edi, abia acum încep bătăile de cap! 25 de fotbaliști ocoliți de Iordănescu așteaptă convocarea la Euro 2024. Care e propunerea ta pentru turneul din Germania?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Crinughe1
Crinughe1  •  19 Noiembrie 2023, 20:14

Sa nu ne facem de ras cum s-a făcut el cu *** în prosop. Nu ii e rușine, o ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adyy25
adyy25  •  19 Noiembrie 2023, 18:41

In campania "prosopul". S-a calificat cand a sunat soneria. Era sotul

jemapis
jemapis  •  19 Noiembrie 2023, 18:21

Nea Marica, mata.in ce campanie ai fost calificat din penultima etapa a nenumăratelor calificări avut de tine?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează