FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

VIDEO Staff-ul României a revenit în țară după calificarea la EURO 2024 » Burleanu a ieșit primul din avion și a susținut o conferință de presă

Articol de , , - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 13:09 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 14:13

Delegația României a sosit azi, la 13:20 în țară, din Ungaria, acolo unde s-a jucat meciul cu Israel (2-1), care i-a calificat pe „tricolori” la EURO 2024.

Jucătorii, staff-ul și conducerea FRF au fost primiți la salonul oficial al aeroportului Otopeni, acolo unde Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă.

VIDEO Ce a declarat Răzvan Burleanu

  • „V-am spus de la început că suntem foarte încrezători. Iar acest mesaj a venit și din partea staff-ului și a jucătorilor. După meci, pe care l-am trăit la ce mai mare intensitate, am plâns de bucurie. Pot să vă spun că e doua oară când plâng de bucurie. Prima oară a fost când s-a născut fata mea.”
  • „Ce s-a întâmplat e o consecință a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 7 ani. Trei calificări la Under 21, o calificare istorie la Olimpiadă și una la Under 19. Această calificare nu e una întâmplătoare. Vine ca o urmare a altor rezultate pe care le-am văzut în ultimii ani. Toate rezultatele au pregătit ce s-a întâmplat. Și toți selecționerii din ultimii 7 ani au contribuit.”
  • „Această generație ne-a făcut mândri și fericiți.”
  • „Am avut încredere chiar și în cele mai grele momente.”
  • „Cel mai greu moment a fost după ce s-a terminat Liga Națiunilor, când eram foarte jos. Dar am avut încredere în staff și jucători. Asta ne-a ajutat să fim acum neînvinși și să fim calificați. E o călătorie foarte frumoasă. Și îmi doresc să fie o sursă de inspirație. Nu e o victorie doar a unei generații de eroi, care abia de acum ne va arăta ce poate. Sperăm să avem un impact în societate.”
  • „În lunile următoare, și eu, și selecționerul vă vom spune ce urmează. Noi, ca Federație, vrem să păstrăm coeziunea care există între staff și jucători.”
  • „Condițiile financiare nu au reprezentat niciodată un element important. Dar primele vor fi plătite la timp.”
  • „Se pare că am uitat să ne bucurăm. Le-am zis jucătorilor și staff-ului că nu trebuie să ne gândim la ce a fost și nici la ce urmează. Doar să ne bucurăm. Și după meciul cu Elveția, să ne bucurăm în continuare.”
  • „Am primit peste o mie de mesaje. Vreau să le mulțumesc tuturor.”
  • „Au fost 7 ani de sacrificii, de eforturi. Dar toate astea ne-au ajutat foarte mult. Le mulțumim fanilor că au avut încredere. Și membrilor familiei fotbalului românesc, care s-au conectat la această  viziune.”
  • „Ne dorim să fie cea mai bună generație din ultimii 20 de ani.”
  • „Indiferent de locul pe care vom termina, vor urma să pregătiri intense pentru a trece la următoare etapă.”
  • „Edi Iordănescu a avut o contribuție enormă. În primul rând la ceea ce înseamnă crearea unei culturi a performanței, la nivelul primei reprezentative. Asta a produs o reacție la nivelul jucătorilor, care s-a transformat într-o familie. Cei care comunicați cu el, știți că a suferit foarte mult. Dar a crezut în acest proiect. Să continui după o campanie în care nu ne-am îndeplinit obiectivul, înseamnă un act de curaj și de responsabilitate. Dar a conștientizat că a creat un grup unit. Și că suntem pe un drum bun, dar că avem nevoie de puțină răbdare.”
+13 FOTO

Răzvan Burleanu a ieșit primul din avion

Din aeronava care a adus naționala în țară, președintele FRF Răzvan Burleanu a ieșit primul. Urmat îndeaproape de Mihai Covaliu, șeful COSR. Au fost urmați de alți membri din conducerea Federației, de Mihai Stoichiță și abia după aceea de Edi Iordănescu, staff-ul său și jucătorii.

Ce urmează pentru naționala României

De la aeroport, naționala va merge direct în cantonamentul de la Mogoșoaia, unde ar urma să sosească în jurul orei 14:00. Și va începe să pregătească partida cu Elveția, de pe 21 noiembrie, care-i poate menține pe „tricolori” pe locul 1 în grupă.

Tragerea la sorți la Euro 2024 are loc peste două săptămâni

 Pe 2 decembrie, începând cu ora 19:00, ora României, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Ceremonia se va desfășura la "Elbphilharmonie" din Hamburg. Vor fi 4 urne, care se vor fi stabilite în funcție de rezultatele din această campanie de calificare. 

Germania, echipă calificată din oficiu, va fi primul cap de serie. Ea va fi urmată de câștigătoarele seriilor preliminare, alese în ordinea punctelor, apoi locurile secunde.

În grupele cu câte șase echipe, cum este cea a noastră, se vor șterge cele două meciuri cu ultima clasată. Dacă va termina pe locul 1 în grupa I, România va urca în urna a doua. În caz contrar, „tricolorii" vor fi în a treia sau a patra urnă valorică.

Citește și: 

Elveția nici nu știe ce o așteaptă pe Arena Națională » Jucăm cu locul 1 pe masă, iar meciul e SOLD-OUT!

MM: „Ne facem coafura afro a lui Pușcaș” » GSP publică 11 imagini de senzație, după promisiunea președintelui FCSB

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
adybumbescu
adybumbescu  •  19 Noiembrie 2023, 15:20

since nu inteleg rolul clovnului asta decat pentru rare momente de amuzament

Danuelbulai_47
Danuelbulai_47  •  19 Noiembrie 2023, 13:52

Săracul Burleanul,a plâns pentru a doua oară,când știe săracul câți bani i sa ii intre în cont pentru calificarea aceasta,ce o să facă cu atâtea zerouri....?

Misu1950
Misu1950  •  19 Noiembrie 2023, 13:46

Cand a spus "aceasta" sper ca nu s-a referit la calificare, caci iarasi ar vorbi aiurea!! Sa priceapa odata ca in mandatele lui nu s-a intamplat nimic bun...Macar Dancila a avut mandat mai scurt...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close