FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV GSP a aflat clauza care nu i-a convenit lui Boloni + decizia de ultim moment luată de Burleanu

Ladislau Boloni / Sursă foto: Imago Images +7   FOTO
Ladislau Boloni / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 13:25 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 13:31

Plecat din țară pentru câteva zile, la o conferință în Arabia Saudită, președintele FRF, Răzvan Burleanu, revine luni la Casa Fotbalului. 

Din informațiile GSP, șeful Federației va relua discuțiile cu Laszlo Boloni, care în ciuda negocierilor dure pare să rămână totuși prima opțiune pentru postul de selecționer, chiar dacă între timp federalii l-au contactat și pe Edward Iordănescu.

Burleanu a transmis că vrea ca până pe 21 ianuarie prima reprezentativă să aibă selecționer.

Punctele fierbinți ale tratativelor dintre FRF și Boloni

Potrivit lui Andrei Vochin, consilierul șefului FRF, Răzvan Burleanu, între Boloni și conducerea Federației se ajunsese înaintea weekendului la al patrulea tip de ofertă-contraofertă.

Unul dintre punctele fierbinți din cadrul tratativelor este legat de durata și obiectivele contractului. 

Fostul internațional a cerut un acord pentru patru ani, însă Federația îi oferea un contract valabil doi ani, cu o clauză care-i permite lui Burleanu să schimbe selecționerul dacă România nu termină măcar pe locul al doilea grupa din Liga Națiunilor. Adversarii: Bosnia, Finlanda, Muntenegru.

Boloni se teme să nu fie demis după Liga Națiunilor

Sursele Gazetei susțin că Boloni nu a acceptat această clauză, deoarece ar fi însemnat să poată fi demis în septembrie, deci după doar 8 luni, când se termină meciurile din Liga Națiunilor.

Informațiile sunt că Răzvan Burleanu ar fi renunțat la această idee, urmând ca lui Loți să-i fie propus un angajament pe doi ani, care să fie prelungit automat cu încă doi ani în cazul calificării naționalei la EURO 2024.

Având în vedere organizarea CM 2022 între 21 noiembrie - 18 decembrie, ediția Ligii Națiunilor se va comprima astfel încât partidele vor avea loc în doar două luni, iunie și septembrie 2022! Practic, 4 din cele 6 meciuri ale grupei vor avea loc în iunie!

300.000 de euroeste salariul anual propus de FRF lui Laszlo Boloni

+3 FOTO

Reacție dinspre FRF, după declarațiile lui Boloni

„Acum se discută cu Boloni. La momentul ăsta s-a ajuns la ofertă-contraofertă, cred că la al patrulea tip de ofertă-contraofertă. Contraoferta se află la domnul Boloni şi FRF aşteaptă ca el să dea un răspuns.

Aşteptăm să trimită un răspuns repede, că timpul s-a scurs. Nu fac parte din echipa de negocieri, dar cred că există un deadline, în cel mai scurt timp trebuie să dea un răspuns. Nu-mi dau seama (n.r. - care e răspunsul), cât timp mingea e în terenul lui.

Ţinând cont că te gândeşti la binele naţionalei, atunci trebuie să fii precaut când alegi persoana care să-i conducă destinele. Trebuie să ţii cont de toate necunoscutele şi să fii încredinţat că ai ales bine. Dacă te uiţi în oglindă, să zici că ai ales situaţia cea mai bună în contextul dat”, a declarat Andrei Vochin, potrivit TV Telekom Sport.

După câteva runde de negocieri cu oficialii FRF, Laszlo Boloni s-a retras la Târgu Mureș, iar câteva zile nu a mai răspuns la telefon.

GSP s-a deplasat la Târgu Mureș și a discutat față în față cu Loți Boloni

Gazeta a trimis joi, 13 ianuarie, o echipă special la Târgu Mureș, și a reușit să îi smulgă lui Boloni câteva declarații:

„Nu pot spune nimic în acest moment despre discuțiile cu FRF. Nici că sunt deschise, nici închise. Pot spune ceva acum, dar peste 20 de metri să sune telefonul și să «explodeze» totul. Să lăsăm lucrurile să decurgă normal. Știu că presa vrea un răspuns repede, dar am și eu viața mea", a transmis experimentatul antrenor. 

Întrebat dacă ignoră apelurile federalilor de câteva zile, Boloni a declarat că „e adevărat, n-am răspuns la telefon. Vrei să-ți arăt câte apeluri am?. Când am venit am stabilit un termen, vom vedea ce va fi. Cu siguranță în 4-5 zile voi explica totul”.

Programul României în Nations League + cele două amicale stabilite pentru 2022

România va juca 4 dintre cele 6 meciuri din grupă în luna iunie, celelalte două fiind programate în septembrie:

  • 25 martie 2022 ROMÂNIA - Grecia (amical)
  • 29 martie 2022 – Israel - ROMÂNIA (amical
  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Nations League va oferi 3 bilete de acces la EURO 2024, exact așa cum s-a întâmplat și pentru EURO 2020. Atunci, România a disputat un prim baraj grație exclusiv Nations League, dar am pierdut în Islanda. 

Și acum, nu mai puțin de 12 formații ce vor avea o clasare bună în această competiție vor ajunge în play-off, în afara celor 20 care se vor situa pe primele două locuri în cele 10 grupe din preliminariile CE. La finalul play-off-urilor, 3 dintre acestea vor ajunge la turneul final. A 24-a va fi țara gazdă, Germania.

Dezbaterea zilei » Cât de potrivit e Ladislau Boloni pentru echipa națională?

Citește și alte știri despre naționala României: 

Gică Hagi, despre negocierile dintre FRF și Boloni: „Este nevoie de răbdare”

Gică Popescu e contrariat de situația echipei naționale: „De ce refuză antrenorii? Nu vor să lucreze cu conducerea FRF?”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (27)
coco1987
coco1987  •  16 Ianuarie 2022, 19:55
Postat de Dan Petnaise pe 16 Ianuarie 2022, 17:15

Știrea asta era de acum 10 zile. Vai de capul vostru.

Pardon, cred ca e prima oara cand apare stirea asta. Pana acum nu zisese nimeni de clauza de demitere dupa liga natiunilor, clauza care e chiar imbecila daca este asa si care pune in alta lumina taraganarea lui Boloni, una buna pentru el.

sibelius
sibelius  •  16 Ianuarie 2022, 19:19
Postat de fairplayromania pe 16 Ianuarie 2022, 18:56

Hagi vruia contract pe 10 ani . Se gindea că dupá 10 ani poate să îi lase moştenire Naţionala lui Ianis .

In ce limba e "vruia" ala?

sibelius
sibelius  •  16 Ianuarie 2022, 19:02
Postat de polistul68 pe 16 Ianuarie 2022, 18:46

Nu avem noi de unde sa stim ce au discutat intre ei...dar clar ca Boloni nu de *** refuza..are el defectele lui, dar e un tip meticulos, calculat...clar are un motiv solid, din pct lui vedere, pentru care refuza...daca e asa cum se scrie, il inteleg ca nu accepta un contract pe 2 ani...la ce jucatori ai, sa icenrci sa schimbi ceva la echipa nationala, nu-ti ajung 2 ani..sa fim realisti.

In 2-3 ani unii se retrag si apar altii, deci nu poti vorbi de "planuri pe termen lung" la Nationala, mai ales ca esti selectioner, nu antrenor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close