FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

Comentariu de Marius Mărgărit: Ce fraieri și tâmplarii ăștia!

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2019 10:06

După meci, feroezii stăteau la coadă să le vorbească suporterilor prin intermediul unui ziarist. Românii cică făceau duș, iar cei de la comunicare au clarificat situația: „Nu sunt obligați să vorbească”.

Într-un interviu din 2017, acordat colegului meu Vlad Nedelea, Sorin Anghel, fostul jucător, acum tâmplar la o firmă de construcții și antrenor principal în Feroe, la prim divizionara Argja Boltfelag, spunea să nu mai râdem de nordici, că avem ce învăța de la ei.

Să trecem peste chinul românilor de a învinge o echipă cu mulți fotbaliști încă semiamatori. Deja ne-am obișnuit că avem emoții cu "coloși" gen Feroe sau Malta.

Sâmbătă seară, după meci, am înțeles cu adevărat ce a vrut să spună Sorin Anghel.

La doar 10 minute după meci, fotbaliștii gazdelor erau deja la zona mixtă. Vorbeau pe rând cu singurul lor ziarist prezent acolo. Cred că au venit vreo 10. N-o să vă vină să credeți, stăteau cuminți, la rând, să vorbească despre meci.

Nu cu jurnalistul X, ci prin el, de fapt, cu suporterii lor. Chiar și selecționerul lor, Lars Olsen, fost campion european cu Danemarca, a făcut la fel. Iar unii dintre fotbaliști erau în ciorapi, stând la coadă pe betonul rece. Asta da respect! Asta da lecție!

La doar un metru, în zona presei din România, liniște totală. Mai bine de jumătate de oră nu a apărut nimeni. Ok, Contra fusese la conferința de presă. El s-a oprit și la zona mixtă totuși. Dar jucătorii?!

Băieții de la comunicare din FRF, a căror principală grijă e doar să se asigure doar ca nu cumva, din centrul media, să tragi cu ochiul pe la antrenament, să nu divulgi schemele tactice elaborate ale "tricolorilor" (le-am văzut cu toții, nu?!), stăteau liniștiți la taclale.

Când i-am întrebat de jucători, ni s-a spus că sunt la duș și că nici nu sunt obligați să vorbească la zona mixtă. Nu sunt obligați!!! Vedetele din România nu sunt obligate să ofere declarații, să vorbească, de fapt, cu fanii pe care îi tot invocă.

Se fac acțiuni de imagine, se dau banderole de căpitani suporterilor la stadion, dar totul e doar o spoială. Când trebuie să le vorbească fanilor, să le explice de ce ne chinuim și cu Feroe, e doar după chef.

Căpitanii Tătarușanu și Chiricheș s-au eschivat. Primul fiindcă „deja am vorbit la flash interviu”. Pe celălalt l-am înțeles, șchiopăta rău. Au venit într-un târziu Mitriță, Pușcaș și Keșeru. Marcatorii.

Restul au trecut pe lângă ei, grăbiți, sau au driblat zona mixtă. Au scăpat. Ce să mai explicăm oamenilor de ce ne chinuim cu Malta și cu Feroe. Ce, n-am câștigat? Mai lăsați-ne cu pretențiile astea!

La un metru, feroezii continuau să stea la rând. Ce fraieri și tâmplarii ăștia!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (15)
lionforever
lionforever  •  14 Octombrie 2019, 22:24

Probabil au ziariști in feroe nu impachetatori de peste. Apropo acolo voi de la gsp v-ați simți că pestele-n apa.

flopy09
flopy09  •  14 Octombrie 2019, 13:02
Postat de magic4ever pe 14 Octombrie 2019, 10:43

Cei din Feroe fiind fotbalisti semi profesionisti abia asteptau sa apara la TV sa ii vada rudele si prietenii pentru ca nu cred ca in Feroe este lumea innebunita dupa fotbal...tricolorii se pare ca sunt plictisiti sa tot ofere interviuri si sa dea explicatii...doar au fost campioni europeni sau mondiali, nu stau ei sa explice de ce au jucat asa prost cu Feroe...

si cu Malta.....

dumitavi
dumitavi  •  14 Octombrie 2019, 12:19

Daca tot ne citezi din Țuțea, n-ar fi rau sa amintesti si ca la final a regretat cei "13 ani de temnita pentru un popor de idioti". Lasandu-l pe Tutea la o parte insa, atunci cand informatia dinspre echipa catre suporteri e distorsionata de dragul unui click, asa numitii ziaristi nu merita mai mult. Romania nu mai are presa de ani buni. Majoritatea celor care scriu pe GSP, sunt mai curand niste prostituate indignate de faptul ca nu sunt tratate ca niste doamne.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează