FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2020

EXCLUSIV Conflict de interese? Costi Mocanu, angajat FRF, comentează următoarele două meciuri ale României: „Până la proba contrarie, să așteptăm să se comită”

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2019 19:55

Pro TV e postul care transmite meciurile României din preliminariile EURO 2020, iar următoarele partide, cele cu Norvegia și Malta, urmează să-l aibă la microfon și pe cunoscutul om de televiziune Costi Mocanu (50 de ani).

  • România va înfrunta Norvegia, pe 7 iunie, și Malta, pe 10 iunie, în preliminariile EURO 2020. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de Pro TV.

La finalul lunii martie, piața media din România primea vestea că FRF l-a cooptat pe Costi Mocanu în funcția de consilier pe zona de marketing. Mocanu renunța atunci la funcția de director de Corporate Affairs, însă, între timp, a decis să comenteze în continuare meciuri.

Noua funcție de la FRF îl poziționează într-un conflict de interese în momentul în care se va afla la microfonul Pro TV la cele două meciuri ale naționalei.

Vi se pare etic ca un angajat FRF să comenteze meciurile naționalei?

DA
NU

„Nu e un «story»”

Contactat de GSP.RO, Costi Mocanu nu consideră că e în neregulă ca un angajat FRF să comenteze meciurile naționalei României. 

„M-aș pune singur într-o postură nefavorabilă? E o întrebare la care răspunsul urmează să vină după parcurgerea comentariului. Dacă te pui într-o postură nefavorabilă, te pui singur! Dacă lucrurile pe care le voi relata nu vor fi conforme cu ce se întâmplă și cu ce vede lumea, atunci ar face sens să avem o discuție. Până la proba contrarie, să așteptăm să se comită. 

Părerea mea e că nu e un story! Ar putea deveni un story doar în măsura în care ce vom spune noi acolo va fi în neconcordanță cu ce se întâmplă pe teren”, a spus Costi Mocanu. 

Două meciuri de test

Comentatorul consideră că, în funcție de cum vor decurge lucrurile la meciurile cu Norvegia și Malta, ar putea să continue să comenteze și viitoarele meciuri din preliminarii, în ciuda existenței contractului cu FRF. 

„E o chestiune de discuții pe care trebuie să o am împreună cu PRO. Televiziunea n-a avut nimic de obiectat, altfel n-aș fi comentat. Pro TV a cumpărat aceste meciuri de la UEFA, n-are nicio legătură cu Federația Română de Fotbal.

Dacă drepturile ar fi fost cumpărate de la FRF, atunci se putea spune că «trimit ăia un comentator agreat». N-are niciun fel de treabă! Dacă Pro Tv n-ar fi fost de acord, atunci n-aș fi fost la microfon”, a adăugat Costi Mocanu.  

25 de ania fost Costi Mocanu angajat la Pro TV

Contactați pentru a comenta subiectul, reprezentanții Pro TV au solicitat întrebările GSP.RO pe mail, precizând că vor răspunde acestora în cursul zilei de miercuri. 

Vezi și: Cosmin Contra, probleme mari înainte de Norvegia și Malta: accidentați, șomeri sau rezerve

Playtech: ȘOC! Lovitura supremă pe care o dă Laura Codruța Kovesi! E ULUITOR, s-a anunțat acum


Comentarii (18)
cornelconasu
cornelconasu  •  22 Mai 2019, 12:37

Niște *** și niște atârnători, niște slugi....mai vechi , care încercau tot timpul să defăimeze unele echipe și să inducă faptul că dreptatea e numai la una , atunci când jucau cu.... ”a lor”! Din aceeași categorie : Grădinescu ! Pe vremuri când echipele mari făceau cantonamente de vis , el se înființa(numai) la una din ele și ruga conducerea să meargă cu echipa , evident gratis cu toate avantajele de 5 stele, pentru a relata de la fața locului !La un moment dat , acea echipă nu l-a mai luat și ce să vezi !!! Numitul Grădinescu cerea expres să comenteze meciurile acelei echipe în care avea un comentariu obraznic și jignitor ...în direct ! Până când conducerea clubului i-a dat două șuturi în dos și i-a spus să nu mai calce pe acolo ! Ca el au fost mulți și mai sunt câțiva , iar ei se observă ușor din comentariile ”drăgăstoase” la adresa un(ei)or echipe !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chromophobia
chromophobia  •  22 Mai 2019, 07:58

Costi Mocanu si Vadim Vajeu sunt f.buni comentatori.

vendredi13
vendredi13  •  22 Mai 2019, 02:15

O să fie stand-up comedy. Cum este tot fotbalul românesc.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează