FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Contra, misterios în privința conflictului cu Ionuț Radu: „E spre binele lui să nu vorbesc” + de ce Ianis Hagi și Răzvan Marin nu evoluează la echipe de top

Fostul selecționer Cosmin Contra a adâncit misterul legat de neconvocarea lui Ionuț Radu, portarul reprezentativei U-21, la ultimele meciuri din preliminarii, cu Suedia (0-2) și Spania (0-5)
Fostul selecționer Cosmin Contra a adâncit misterul legat de neconvocarea lui Ionuț Radu, portarul reprezentativei U-21, la ultimele meciuri din preliminarii, cu Suedia (0-2) și Spania (0-5)

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 12:23

Fostul selecționer Cosmin Contra a adâncit misterul legat de neconvocarea lui Ionuț Radu, portarul reprezentativei U-21, la ultimele meciuri din preliminarii, cu Suedia (0-2) și Spania (0-5). În direct la GSP Live, Contra a declarat că “e spre binele lui să nu povestesc ce am vorbit”. 

Acum o lună, în direct la DigiSport, Ionuț Radu - portarul desemnat cel mai bun jucător român al anului 2019 în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor - a fost întrebat despre relația sa cu fostul selecționer, Cosmin Contra. Radu a surprins, declarând misterios: 

„Pentru binele meu și al domnului Contra, prefer să nu discut. Sunt multe de spus, însă nu vreau să vorbesc. Nu a fost niciun conflict, nu a fost nimic. Prefer să nu discut, pentru că nu este ok”.  

Prezent la GSP Live în această dimineață, Contra a fost întrebat ce se ascunde în spatele vorbelor lui Ionuț Radu. 

CE SPUNE CONTRA DESPRE DECLARAȚIA LUI IONUȚ RADU

- De ce a zis Ionuț Radu că “spre binele meu și al lui Contra, e mai bine să nu vorbesc”? Ai avut vreun conflict cu el? 
- Mmmmm…prefer să nu vorbesc. 

 - Și tu preferi să nu vorbești. Spre binele tău și al lui… 
- Eu cred că e mai mult spre binele lui. 

-  O să spui vreodată ce s-a întâmplat? 
- Nu! Cred că Radu poate să fie viitorul echipei naționale și cred că lucrurile care s-au spus între noi trebuie să rămână între noi. Cu toate că el a zis că e spre binele meu, cred că e mai mult spre binele lui ca lucrurile să rămână acolo, cum au fost. Îmi doresc ca el să fie viitorul naționalei, să ne aducă multe bucurii. Sper ca aceasta să fie doar o învățătură pentru ambele părți, dar mai mult pentru el. 

- A fost vreun jucător care a condiționat venirea la lot de titularizare?
- Nu. Pentru că dacă ar fi fost, nu mai venea. 

 Deși Ionuț Radu și Cosmin Contra să feresc să dezvăluie cauza care a generat o tensiune evidentă între ei, Gazeta Sporturilor a scris în noiembrie 2019 că motivul răcelii dintre cei doi este o promisiune încălcată de fostul selecționer. 

 Contra i-a promis portarului care a impresionat la Euro 2019 că îl va titulariza în meciul din Malta, însă l-a preferat în cele din urmă tot pe Tătărușanu. De aici s-a născut o frustrare a jucătorului care a dus până la urmă la o discuție între cei doi, discuție în urma căreia Contra nu l-a mai convocat pe Radu. 

"Ianis trebuie să mai muncească la partea fizică"

În direct la GSP Live, Contra a discutat și despre situația lui Ianis Hagi, explicând ce crede el că îi mai lipsește jucătorului de la Glasgow:  

“Lui Ianis îi trebuie continuitate. El e un băiat extraordinar, educat, cu calități extraordinare. E dornic să învețe, să asculte. Fizic, s-a schimbat foarte mult după cei doi ani la Fiorentina. Cu toate astea, eu cred că trebuie să mai muncească la nivel fizic, mai ales dacă vrea să joace într-un campionat fizic cum e Scoția. El are talent mult”.

CE SPUNE CONTRA DESPRE IANIS HAGI

- E Ianis un jucător care face foarte bine faza defensivă? 
- Nu e un jucător care face foarte bine faza asta, dar nu trebuie să o facă el foarte bine. Pentru asta există fundașii. Pozițional, însă, poți fi un mare apărător. Dacă va avea continuitate, va face pasul spre o echipă mult mai bună în foarte scurt timp. Dar dacă i se întâmplă să facă pasul, cum a făcut Răzvan Marin din Belgia la Ajax, și nu are continuitate în jocuri, vedeți și voi că nu te iartă nimeni. Poate cariera ta va rămâne pe loc. 

Contra crede că, din cauza folosirii sale mult prea rapide în primul "11" al lui Ajax, Răzvan Marin nu a profitat de șansa oferită imediat după transferul de la Standard Liege: 

“Răzvan, dacă ar fi avut mai mult noroc la primele meciuri, dacă ar fi profitat de șansa pe care a avut-o la început la Ajax…Dar cred că șansa asta a venit prea devreme”. 

- Crezi că trebuia ținut să se adapteze?
-  I s-a dat șansă în primele meciuri, fără ca Răzvan să se adapteze la fotbalul olandez, la sistemul de joc al lui Ajax. Totul era diferit față de Standard.

-  Poate că a contat prețul transferului foarte mult, Ajax voia să arate ce jucător a cumpărat.
-  De asta spun. Chiar și neadaptat la joc, la sistem, dacă ar fi avut șansă să joace bine în primele patru-cinci meciuri, antrenorul ar fi fost mulțumit de el și i-ar fi dat continuitate. Cred că Răzvan ar fi făcut deja pasul spre o echipă mult mai bună. Dar, din păcate, s-a întâmplat exact invers. A avut șansă în primele meciuri, apoi a primit sporadic o șansă. Așa nu poți să progresezi. E valabil și pentru Ianis. 

CE SPUNE CONTRA DESPRE RĂZVAN MARIN

Citește mai multe știri de la GSP LIVE:

Adevărul despre insuccesul jucătorilor U21 la naționala mare: „Nimeni nu înțelege asta. Sunt dependenți de telefoane”

Cosmin Contra, detalii despre spaniolii care vor să cumpere Dinamo: „Am vorbit cu Melero și am aflat ceva”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează