FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ALBANIA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Corespondenţă din Elveţia » Cosmin Matei e la prima convocare la naţionala mare a României: "De cînd visam să ajung aici!". Azi de la ora 20 jucăm cu Albania

Cosmin Matei execută o lovitură sub privirile lui Victor Pițurcă +5   FOTO
Cosmin Matei execută o lovitură sub privirile lui Victor Pițurcă

Articol de , - Publicat sambata, 31 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 31 mai 2014 15:15

Dinamovistul speră să fie pe teren la meciurile cu Grecia, ca să răzbune necalificarea la Mondial.

Printre cei 6 jucători tineri din lotul Românei pentru stagiul din Elveţia se numără şi dinamovistul Cosmin Matei, 22 de ani. În retur a revenit în forţă, inclusiv cu goluri, fapt care l-a propulsat pentru prima dată în rîndul "tricolorilor" mari.

"Chiar mă uitam pe profilul meu de pe Wikipedia. Lipsea doar asta, echipa naţională de seniori. Dar în curînd sper să se completeze ceva şi în dreptul acelui reper", spune emoţionat Matei.

- Cosmine, te aşteptai la convocarea asta?
- Speram să se întîmple, îmi doream enorm. Am simţit şi eu că am jucat ceva mai bine în returul ăsta şi că aş putea avea şanse, să sper. A fost mereu marele meu vis, să ajung să joc pentru "naţională" şi uite că am fost convocat!

- Cum ai primit vestea?
- Eram la Bucureşti, se terminase campionatul şi domnul Neagoe m-a sunat să mă anunţe că am fost convocat pentru aceste două partide, cu Albania şi cu Algeria. A fost incredibil! În momentul ăla cred că eram cel mai fericit om din lume.

- La ce te-ai gîndit prima dată?
- Sincer? La tata. Noi sîntem foarte buni prieteni, vedem lucrurile cam la fel, inclusiv în viaţă. El a fost mereu alături de mine, m-a şi criticat rău cînd nu-mi mergea jocul, suferea lîngă mine, ştiam că bucuria mea va fi la fel de mare şi pentru el. Aşa că l-am sunat să-i spun vestea cea mare.

"M-au ajutat mult nişte oameni speciali!"

- Preferi un gen de antrenor, te inhibă cei mai duri?
- Nu, lucrez cu oricine, cu orice stil. Cînd nu joc bine, eu sînt primul meu critic, nu trebuie să-mi spună cineva, să mă tragă de mînecă.

Trec pe lîngă noi Ciprian Tănase şi Răzvan Raţ. Ultimul îi spune lui Cosmin: "Să zici că eşti mai bun decît Bănel, că meriţi să joci înaintea lui!". Rîd toţi.

- Naţionala vine după cam multe campanii ratate, vă descurajează asta?
- Nu, din contră, eu zic că orice ar fi, noi, cei tineri, trebuie să venim cu concentrare, cu ambiţie. N-am cîştigat nimic şi vrem să arătăm că se poate pune bază pe noi. Cei mai experimentaţi ne-au primit foarte bine, sîntem o echipă şi asta sper să conteze.

- Ţi s-a întîmplat să plîngi după vreo necalificare a Românei?
- Da, am plîns cînd eram mai mic, aşa cum au făcut-o, probabil, mulţi fani. Am fost trist şi acum, cînd am pierdut barajul cu Grecia. Mă uitam şi nu-mi venea să cred.

- Ai fi vrut să fii şi tu pe teren?
- Normal, dar nu aveam cum. Atunci nu meritam să ajung eu la echipa naţională, nu era o perioada prea bună.

- Jucăm iar cu Grecia pentru Euro 2016, ai putea avea ocazia să răzbuni pierderea barajului.
- Da, ştiu, sper să fiu pe teren atunci. Cine ştie? Avem o grupă bună, de care trebuie să profităm, la sfîrşitul campaniei să sărbătorim. Ar fi fantastic pentru noi, cei tineri.

- Domnul Piţurcă ce ţi-a zis cînd ai venit la lot?
- Că e şansa mea, că trebuie să muncesc şi să dovedesc că merit să fiu aici, la "naţională". Şi am de gînd să fac asta, indiferent cît de greu o să fie.

- Ce faci cu primul tricou?
- O să-l păstrez, nu-l dau nimănui. Va fi o amintire specială.

- Cosmine, eşti mai bun decît Bănel?
- Doamne fereşte!, cum să gîndesc aşa? Bănel a fost mereu prietenul meu, şi cînd jucam la Steaua. Eu am fost prietenul lui. Toată lumea ştie ce caracter frumos are, ce jucător este, cît suflet pune pe teren. Să joace cine e mai în formă, cine merită! Dacă va juca el, am să mă bucur ca pentru un prieten. Cîndva o să vină şi rîndul meu. Sînt aici şi asta contează.

Diseară cu Albania pe Antena 1
Ieri, "tricolorii" au făcut primul antrenament pe pămînt elveţian, atmosfera fiind una relaxată. Meciul cu Albania e programat azi la ora 20:00 pe Stadionul Municipal "Yverdon", unul destul de mic, cu 2.000 de locuri, dar cu un gazon impecabil.

Biletele au fost vîndute doar online şi se aşteaptă o asistenţă de doar cîteva sute de suporteri, majoritatea români sau albanezi din zonă. Partida va fi transmisă în direct de Antena 1.

Echipa probabilă din această seară: Pantilimon - Manea, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ - Bourceanu, Pintilii - C. Matei, Chipciu, Maxim - Marica.

Citește și:

Plusează pentru transferul lui Krasniqi de la Rapid! Lovitură financiară: Șucu a primit o ofertă de nerefuzat
Superliga
Plusează pentru transferul lui Krasniqi de la Rapid! Lovitură financiară: Șucu a primit o ofertă de nerefuzat
Răsturnare de situație cu transferul lui Louis Munteanu la FCSB! Gigi Becali a dat vestea: „Probabil azi”
Superliga
Răsturnare de situație cu transferul lui Louis Munteanu la FCSB! Gigi Becali a dat vestea: „Probabil azi”
Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”
Altele
Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (6)
mbd555
mbd555  •  31 Mai 2014, 16:00
Postat de reddog pe 31 Mai 2014, 15:04

Lasam steaua in UCL...Au performante "deosebite" in UCL asa ca sa-i lasam pe ei..TOANTELE dreaq

Voi inca va pregatiti...

reddog
reddog  •  31 Mai 2014, 15:04
Postat de terminatorul3 pe 31 Mai 2014, 12:10

Peste 10 ani poti sa joci si in UCL sau EL : )))))))))))

Lasam steaua in UCL...Au performante "deosebite" in UCL asa ca sa-i lasam pe ei..TOANTELE dreaq

vi.veri.veniversum.vivus.vici
vi.veri.veniversum.vivus.vici  •  31 Mai 2014, 12:30

merita sa fie convocat

Vezi toate comentariile (6)
Comentează