FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA » FOTO Mai colorată, dar previzibilă: cum arată mingea oficială Euro 2019

FOTO: Raed Krishan +4   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2019 10:00

Jucătorii României U21 au făcut cunoștință în cantonamentul din Spania cu mingea pe care o vor avea și la Europeanul de la vară. Adidas vine de această dată cu un model viu colorat. 

  • Vlad Nedelea, reporterul Gazetei Sporturilor, și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Spania de unde oferă cele mai noi informații din cantonamentul „tricolorilor”.
  • România U21 joacă următorul amical din stagiul spaniol contra naționalei din Danemarca, marți, de la 19:00, liveVIDEO pe GSP.ro.

Naționala lui Mirel Rădoi a avut la dispoziție în cantonamentul din Spania noile mingi, cele cu care vor juca și la Europeanul de la vară din Italia. Este vorba despre modelul Adidas Conext 19. Sunt aceleași cu care joacă și naționala în preliminariile pentru Euro 2020, atât că-s personalizate în funcție de competiție. Mai sunt și alte competiții la nivel internațional unde se folosește.

Traiectorie previzibilă, aderență mai bună

În detaliu este vorba despre o minge care are la bază cele mai recente tehnologii și are o tentă din mingea Telstar, lansată cu ocazia CM 2018 sau cea de la Mondialul din 1998. Este vorba despre o minge viu colorate cu peticele lipite termic, fără să lase cusătura la vedere și o textură 3D pentru a îmbunătăți atingerea și aderența mingii.

Toate acestea fac ca și traiectoria să fie mai previzibilă. Din punct de vedere al designului, producătorul german a prezentat pasiunea competiției cu această flacără desenată, care la în mijloc, la îmbinarea din 4 părți, are logoul turneului. 

„E o minge normală, putin diferita fata de ceea ce avem noi in Liga1, pentru ca acolo folosim Nike. Dar le avem aici cu noi in cantonament si dupa o zi cred ca ne-am obișnuit cu ele” Rus Adrian

În ce alte competiții mai e utilizată

  • Austria Bundesliga
  • Polonia Ekstraklasa 2019
  • Coreea K League 2019
  • Cupa Mondială U20
  • Preliminarii Euro 2020
  • Campionatul Mondial Feminin 2019
  • Euro 2019 U21
  • Japonia J League 2019

165 $este prețul oficial al unei mingi în magazinele Adidas

Vezi și: 

SPANIA U21 - ROMÂNIA U21 1-0 // Amicalul din Spania nu a trecut neobservat » 4 „tricolori” au fost remarcați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează