FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Cornel Dinu, declarația zilei despre grupa României din Liga Națiunilor: „Șotron!”

Totul despre tragerea la sorți
https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/cine-transmite-la-tv-tragerea-la-sorti-a-grupelor-euro-2024-romania-adversare-721158.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
Totul despre tragerea la sorți https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/cine-transmite-la-tv-tragerea-la-sorti-a-grupelor-euro-2024-romania-adversare-721158.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 13:49 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 14:53

Cornel Dinu, 75 de ani, a comentat ironic situația tricolorilor în grupa din toamnă din Liga Națiunilor, alături de Kosovo, Cipru și Lituania/Gibraltar, referindu-se la competiția care poate fi un bonus în perspectiva luptei de calificare la Mondialul din 2026.

România și-a aflat joi, 8 februarie, adversarele din grupa pentru Liga Națiunilor. Adversarele sunt ca pentru "palierul" pe care este momentan echipa națională: Kosovo, Cipru și Lituania/Gibraltar. România a căzut în al 3-lea "eșalon" în privința acestei competiții.

Sorin Cârțu, despre grupa României din Liga Națiunilor: „E doar aperitivul” » Cum vede traseul spre Mondiale
NAȚIONALĂ
Sorin Cârțu, despre grupa României din Liga Națiunilor: „E doar aperitivul” » Cum vede traseul spre Mondiale

Miza tricolorilor: o șansă în plus pentru un loc la un Campionat Mondial, unde n-am mai fost din 1998

Lituania și Gibraltar vor juca un baraj, iar câștigătoarea va fi în grupa României. Locul 1 din grupă duce în Liga B. Locul 2 duce la barajul de promovare, urmând ca ocupanta acestei poziții să înfrunte formațiile de pe locul 3 în grupele din liga B.

Miza acestei competiții este aceea că ne poate duce la un baraj pentru participarea la Mondialul din 2026, dacă nu vom prinde primele două locuri în grupa din preliminariile CM.

Cornel Dinu, aprig și cu cei de la UEFA: „O competiție inventată, care nu ajută prea mult fotbalul, ci îl complică”

Legendarul Cornel Dinu, 75 de ani, fostul apărător al lui Dinamo și al primei reprezentative, a analizat în stilul său caracteristic grupa echipei lui Edward Iordănescu.

„Domne, este o competiție inventată de UEFA, care nu cred că ajută prea mult fotbalul. Ba, din contră, îl complică.

În ceea ce privește Liga Națiunilor și grupa României, practic, doar primul loc merge mai departe, sigur. Mai departe, adică urcă într-o ligă, serie, mai bună. De fapt, este o grupă-șotron! Un șotron spre o căsuță mai mare. Aceasta dacă ne gândim la perspectiva Campionatului Mondial și la anumite beneficii.

Avem adversari de valoarea noastră. Am reușit, în preliminariile pentru Euro 2024, cu momente de suspans să ne calificăm la turneul final. Acum, o luăm de la capăt, cu Kosovo, cu Cipru, cu cine o mai fi, ca să ajungem spre finala «căpițelor», spre căsuța de sus”, a declarat Cornel Dinu pentru GSP.ro.

Vor fi 12 grupe în preliminariile CM 2026, câștigătoarele se califică direct, locurile doi merg la baraj.

Alte 4 echipe din Liga Națiunilor vor ajunge la barajul pentru Mondial, vor fi alese cele mai bine clasate din toate cele 4 Ligi care nu au prins calificarea directă sau locul doi în grupa din preliminarii.

67de selecții are Cornel Dinu pentru naționala României, având și 3 goluri

Cum echipele din Ligile A și B au șanse mari să termine în primele două în preliminarii, România trebuie să-și câștige grupa din Liga Națiunilor pentru a spera să ajungă la baraj.

12trofee are Mister cu Dinamo ca fotbalist și ca antrenor

Meciurile din Liga Națiunilor se vor juca în septembrie, octombrie și noiembrie 2024.

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO Rodion Cămătaru despre încrederea în Edi Iordănescu și în națională: "Rezultatul rămâne în istorie"

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Cornel Dinu, contondent: „Mircea Lucescu a făcut doar o vizită de curtoazie, dar cum poate merge alături de niște neaveniți, aventurieri?!” + Ce spune despre subiectul retrogradării și de cel legat de Il Luce și Țiriac la Dinamo

EXCLUSIV Cornel Dinu, contondent: „Mircea Lucescu a făcut doar o vizită de curtoazie, dar cum poate merge alături de niște neaveniți, aventurieri?!” + Ce spune despre subiectul retrogradării și de cel legat de Il Luce și Țiriac la Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  09 Februarie 2024, 16:41

Pai sistemul sotron e vechi de peste 100 de ani si exista in toate ligile tarilor lumii, unde toata lumea aspira spre o casa de mai sus, oare ce l-o fascina atat de tare pe Cornel Dinu? A ales si asta sa stea deoparte si sa dea din gura cu o atitudine de aura superioara dupa ce si-a aratat pe deplin limitele in functiile pe care le-a ocupat. E mai lejer, critici, ironizezi, nu poti gresi, daca te pui in locul celor pe care-i iei in vizor, nu esti nici macar de nivel mediu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează