FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

UPDATE Costin Ștucan vine cu lămuriri în cazul Nedelcearu: „Îi voi prezenta scuze în direct”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 10:06 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 19:12

După ce i-a criticat prestațiile din amicalele României, Costin Ștucan a vorbit din nou la GSP LIVE despre fundașul Ionuț Nedelcearu. În cursul serii, jurnalistul GSP a ținut să facă anumite precizări.

Ștucan a spus în emisiunea pe care o moderează că Ionuț Nedelcearu (25 de ani) nu ar fi impresariat de firma deținută de Victor și Giovanni Becali, ci interlopul Nuredin Beinur s-ar fi implicat în cariera fotbalistului crescut de Dinamo și trecut pe la UFA și AEK Atena și care acum joacă la Crotone.

În emisiunea GSP Live de vineri dimineață am susținut că Nedelcearu ar fi impresariat neoficial de Nuredin Beinur. Informația s-a propagat după Euro 2019, în urma unei glume în direct făcute de controversatul om de afaceri, aflat în anturajul naționalei de tineret în Italia, dar ea nu este adevărată. I-am trimis un mesaj fotbalistului, iar luni dimineață o să-i prezint scuze în direct.

- Costin Ștucan

Controversatul om de afaceri Nuredin Beinur a contactat Gazeta pentru a dezminți informația potrivit căreia ar fi impresarul lui Mutu și Nedelcearu: „A fost o glumă a lui Sorin Udrea în Italia, la Euro, că-l vindem pe Nedelcearu. Dar eu nu-l cunosc pe băiat. Nu sunt impresarul lui. Pe Mutu am vrut să-l ajut să-și găsească echipă în Turcia, dar nu ca impresar. Ca prieten”.

VIDEO Ce a spus Costin Ștucan la GSP LIVE: „Din ce înțeleg, Nuredin Beinur este impresarul neoficial al lui Nedelcearu”

„Nu am nimic cu el, îmi pare rău dacă se supără, dar asta e părere mea despre fotbalistul Nedelcearu. Ne încurcă acum la națională. Poate se va maturiza în 2-3 ani. Tot mă întreb cine-l aduce pe Nedelcearu? De ce-l aduci pe Nedelcearu la națională? Înțeleg că nu frații Becali l-ar impresaria, așa cum se știe în fotbalul românesc.

Îmi aduc aminte de o secvență de la EURO 2019. În cantonamentul din Italia roiau tot felul de interlopi. Era Sorin Udrea, prieten cu Rădoi și Contra, era unul acuzat de tentativă de omor, mai era domul Beinur, care recent a fost împușcat în cap cu un glonț de cauciuc.

Din ce înțeleg, Beinur este impresarul neoficial al lui Nedelcearu. Și asta o spune el, într-un live pe Facebook, de la EURO. Spunea asta «Să vorbim, să-l transferăm pe Nedelcearu». El era omul care negocia transferul lui Nedelcearu după acel turneu final. 

Asta spune multe despre fotbalul românesc. Te și sperie conexiunile cu lumea interlopă. Te întrebi dacă fotbalistul ăla a jucat prost pentru că a vrut el sau avea niște datorii la cămătari, iar cămătarii i-au spus «Vrei să venim peste tine la 12 noapte cu săbii de ninja? Atunci știi ce ai de făcut». Iar el știe ce are de făcut. 

Costin Ștucan vine cu lămuriri în cazul Nedelcearu: „Îi voi prezenta scuze în direct”
Ionuț Nedelcearu // FOTO: Imago

Nu mă gândesc că Nedelcearu joacă prost că îl amenință Beinur. Dar poate ne răspunde cineva la întrebarea asta. Este Beinur impresarul lui Nedelcearu sau al antrenorului Adrian Mutu?”, a spus jurnalistul Gazetei la GSP LIVE.

Cine e Nuredin Beinur

  • Nuredin Beinur, cunoscut sub renumele de „Spaima Litoralului”, este considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi de pe Litoral. Finul temutului Nicu Gheară, Beinur a povestit în mai multe interviuri că s-a ocupat cu taxe de protecție și cămătărie, având clienți inclusiv politicieni și copii de politicieni.
  • Numele său a fost asociat și în dosare celebre precum „Drogații cu gulere albe” din discoteci, „Prostituate de lux pentru politicieni”, dar singura condamnare primită a venit în octombrie 2010 și a fost cu suspendare, pentru un an, pentru şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi evaziune fiscală.
  • Apropiat al multor fotbaliști români și oameni de fotbal printre care Mutu, Contra, Alibec și George Becali, Beinur a apărut în stenogramele unor interceptări efectuate de SRI în timp ce discuta cu Mutu despre afaceri.
  • Beinur a finanțat din umbră clubul Callatis Mangalia, în perioada în care președinte era prietenul său, actualul vicepreședinte al Academiei Hagi, Neculai Tănasă. Numele lui Beinur și Tănasă apar în mărturiile mai multor jucători care au povestit despre trucarea unor partide, inclusiv un meci cu Viitorul (pierdut cu 5-1) din anul promovării în Liga 1.
  • În iunie 2019, după ce România U21 a obținut calificarea la EURO, Beinur a fost prezent în cantonamentul naționalei și s-a fotografiat cu directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță, selecționerul Mirel Rădoi și cu internaționalii Ricardo Grigore și Ianis Hagi.
  • El a fost prezent și la turneul final U21, iar la meciul cu Franța, terminat cu un 0-0 previzibil, Beinur a făcut un „live” pe Facebook, de pe stadoion. În timpul dialogului cu fanii săi, Beinur le cere „distribuire” și le spune: „Ia de ne-am calificat aicea. Unde vin eu, iau bani, moșule! (…) Mai stau o săptămână, să văd finala aicea. (…) Acuma mergem la sefimina…la semifinală joi”. Beinur nu precizează clar în cel fel ia bani de pe urma calificării naționalei. În timpul transmisiei, Beinur e salutat de George Ogăraru, șeful scouterilor de la Academia Hagi: „Te pup, Ogărare! Nu l-am băgat în seamă, eram pe live”. Apoi spune: „Hagi e în partea celalaltă. Ne vedem după aia cu el la restaurant”.
  • Recent, Beinur a fost împușcat în cap cu un pistol cu bile de cauciuc, într-un restaurant din București, după un conflict.  Acesta nu s-a ales cu răni grave după incident

Citește și: 

Contestă un nou mandat al lui Burleanu la FRF: „Vom ajunge în lumea a patra a fotbalului”

Becali l-a atacat pe Edi, apoi l-a sunat pe Anghel Iordănescu: „Așa mi-a spus”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
394966434424757
Mihai Dinu  •  02 Aprilie 2022, 00:57

Ura fata de Dinamo iti intuneca mintea si echidistanta pe care ar trebui sa o aveti d-le Stucan! Ca acest personaj (Beinur) are legaturi cu lumea fotbalistica din Romania (chiar f. stranse) nu te ´sensibilizeaza´, in schimb infierezi cu multa ´manie proletara´ presupunerea ca Mutu si Nedelcearu ar fi impresariati de d-l Beinur, ajungand pana la aberanta concluzie "Asta spune multe despre fotbalul romanesc. Te si sperie conexiunile cu lumea interlopa". De asemenea, declari ca ai analizat ( prin ce prisma!) ultimele meciuri ale lui Nedelcearu la Nationala si iarasi...critici. In ultime meciuri a fost si o pasa extraordinara a lui Nedelcearu din propria jumatate de teren pana in careul advers, preluare impecabila a lui Sorescu si gol pentru ROMANIA. Pe astea nu le vezi, nu comentezi ca sunt dinamovisti...

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  02 Aprilie 2022, 00:09
Postat de George Ionescu pe 01 Aprilie 2022, 17:05

...aleleeeeiiiiiiiiiiiii mi au sters comentariul fiindca am tras o concluzie care reiese din articol ...am folosit cuvantul hagi ...prieten ...interlop ...care este jignitor sau vulgar ?

nu este jignitor sau vulgar, este adevarat si adevarul doare! poate nu stiai, dar beinur este cel care a preluat echipa farul dupa fuziunea cu viitorul, devenita intre timp Unirea Constanta! chipurile nu el, ci fiu-sau sau nepotu-sau! ghici cine detine acum echipa? nepotul lui Becali! increngaturile in fotbal sunt cam ciudate cu oameni de fotbal, oameni din politica si oameni din economia neagra a tarii! gurile rele spun ca inclusiv hagi si marica ii cam sunt datori lui Beinur si nu stiu de ce, tind sa o cred!

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  01 Aprilie 2022, 18:20

Cand a debutat Nede in primele 5 meciuri a luat 2 cartonase rosii 4 galbene si 2 penaltii ca atare a fost selectat ptr Nationala !

Vezi toate comentariile (29)
Comentează