FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - CEHIA 1-3

Cronica meciului România - Cehia 1-3, scrisă de Maria Andrieş » Altfel de "naţională"?

România a debutat cu o înfrîngere la Campionatul European U19
România a debutat cu o înfrîngere la Campionatul European U19

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 iulie 2011 03:03

Entuziaşti şi ofensivi pînă în ultimul minut, băieţii lui Burchel au început Europeanul cu o înfrîngere bărbătească în faţa Cehiei

Golul lui Stanciu a luminat arena din Chiajna mai ceva decît fulgerele, dezechilibrul de pe teren şi egalarea cehilor, pe final de repriză au trecut aproape neobservate. Peste 4.000 de oameni s-au strîns în tribune să sărbătorească. Nici imnul României, mai firav la staţii decît refrenul tunetelor, nici apa de ploaie, care umplea drapelul competiţiei, desfăşurat în iarbă,  n-au descurajat aplauzele.
"Hai, băieţii!" s-a auzit de cînd au intrat "tricolorii" lui Burchel pe teren. Apoi s-a auzit vocea răguşită a selecţionerului român, strigîndu-şi jucătorii. "Hai, Mihai, hai, Mihăiţă, hai, Aline, hai, Adi, hai!". A plouat torenţial şi s-a jucat sub fulgere apocaliptice. S-a jucat fotbal, deşi pe teren alergau două trupe de adolescenţi.

Vezi aici o galerie foto de la România-Cehia 1-3

"Tricolori" ofensivi
Românii au început în forţă, cum se cuvine pe teren propriu. Năstăsie a trimis direct spre poarta lui Koubek (min.2), balonul deviat a ajuns la Peteleu, care a căzut în careu. Francezul Turpin n-a fluierat nimic, iar cehii s-au regrupat şi au arătat că pot trece prin apărarea "tricoloră" oricînd au chef şi pe oriunde. Bine organizaţi şi sudaţi, au urcat în valuri spre careul lui Brănescu, s-au apărat foarte sus.
În faţa unui adversar cu o grupă de muşchi şi un grad de precizie în plus, băieţii lui Burchel au făcut risipă de efort şi de entuziasm. Au pus toţi umărul în apărare şi s-au agăţat de fiecare balon scăpat din maşina de asalt cehă. Stanciu şi-a încercar norocul cu un şut în diagonală din careu (min.16). Apoi tribunele au aplaudat ca la gol o minge scoasă în aut de sub crampoanele lui Karabek, pericolul nr.1 de pe flanc.

Golul serii
Cehii au pus stăpînire pe joc, la un loc cu ploaia, dar "tricolorii" nu şi-au pierdut speranţa. Printre mingile trimise pe acoperiş sau aterizate în braţele lui Brănescu, Stanciu a recuperat un balon bîlbîit de Avramia şi a dat un gol-trăsnet, neaşteptat, la colţul lung, de pe dreapta (min.30). De acolo au ieşit cam toate atacurile noastre.

A urmat reacţia bucuroasă a publicului şi reacţia nervoasă a cehilor, care au insistat în atac, pînă la golul de 1-1, marcat de Prikryl, din marginea careului (min.44). A fost rîndu fanilor cehi să aplaude şi să scoată steaguri în ploaie.

Potopul ceh
Micile neatenţii decisive le-au jucat feste "tricolorilor" şi după pauză. Iar au început în forţă, cu Năstăsie şi Cîrstocea bubuind mingi în braţele lui Koubek (min.49). Iar s-au pripit să faulteze, de "galben" sau de penalty, ca Remeş (min.59). Brănescu n-a mai avut ce salva la şutul plasat  al lui Jelecek (min.60). zadarnic s-a luat la întrecere glasul lui Burchel cu răpăitul ploii, cehii au impus cadenţa meciului pînă la final.

Roman s-a năpustit de cîteva ori, singur, spre poarta lui Koubek, Stanciu a driblat cîte trei advesari (min.70), dar atacurilor noastre le-a lipsit forţa. Cehii au închis tabela după un corner, un şut al lui Janos şi o deviere a lui Hadascok (min.85). Entuziasmul s-a stins sub aversa de vară, "hai, Lucică, hai, copile" s-a auzit tot mai slab. Publicul n-a mai scos decît lungi oftaturi dezamăgite. Dar măcar de data asta l-au fluierat doar pe arbitru. La urma urmei, ei au fundaşi de Chelsea, nu?

ROMÂNIA - CEHIA Stadionul Chiajna
ROMÂNIA: Brănescu - Peteleu, Remeş, Avrămia, Murgoci - Benzar, Cîrstocea, Stanciu - Serediuc, Roman, Năstăsie
Antrenor: Lucian Burchel
Rezerve: Chiriţă, Fl. Ilie, Gugu, Walleth, Amet, Gavra, Chitoşcă
CEHIA:
Koubec - Jelecek, Kalas, Brabec, Hala - Sladky, Janos, Kaderabek, Krejcy - Skalak, Prikryl
Antrenor: Jaroslav Hrebic
Rezerve: Zapletal, Lacha, Kraus, Polom, Jugas, Fantis, Hadascok

S-a mai disputat Grecia-Irlanda 1-2

Clasamentul grupei A
1. Cehia 1m  3-1    3 p
2. Irlanda  1m  2-1   3 p
3. Grecia  1m  1-2  0 p
4. România  1m  1-3   0 p

Vezi aici comentariul liveTEXT al partidei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
sfateugen
sfateugen  •  22 Iulie 2011, 10:58

Marioaro, tata, ai incurcat canalele si ai vazut alt meci ! Zau, e nashpa sa nu-ti dai seama pe ce lume esti ... Iti sugerez ca de acum inainte sa mai citesti o data articolul dupa ce-l scrii si inainte de a-l publica si sa vezi daca se potriveste cu titlul pe care l-ai pus... Sau mai bine trezeste vreun sef de-al tau de la ziar si roaga-l sa citeasca ce-ai scris... Pentru eficienta iti sugerez...zeama de varza murata...

filozoful
filozoful  •  21 Iulie 2011, 15:28
Postat de iota66 pe 21 Iulie 2011, 10:38

Mai oameni buni!poli e campioana si la juniori B si anul asta la A si are un singur jucator selectionat si ala rezerva.pai ce selectie mai e si asta?si o spun eu,un dinamovist convins.

UITE ASA!DE CE SUNT MULTI CANDIDATI LA "ACADEMIA DE POLITIE"? PENTRU "SPIRITUL JUSTITIAR DE DREPTATE"?SALARII DECENTE?...NU!....PENTRU BANI.FOTBALUL A AJUNS O MASINARIE DE FABRICAT BANI,S-A DUS NAIBI FAIR PLAY-UL...

filozoful
filozoful  •  21 Iulie 2011, 15:00
Postat de forumeer pe 20 Iulie 2011, 22:52

Am citit doar pana aici "Entuziaşti şi ofensivi pînă în ultimul minut", daca scrii asa ceva, chiar nu are rost sa mai citesc! Tu la ce meci te-ai uitat?! Unde am fost "ofensivi", la facut gafe sau .. ??? Ne-au dominat din minutul 2 pana la sfarsit, au fost de 3 ori mai periculosi pe orice atac decat noi, au avut de 5 ori mai multe ocazii. Iar "entuziasti" ??? Si comentatorul a zis ca azi ne-a lipsit, printre altele, entuziasmul! Esti sigura ca te-ai uitat la meci sau vorbesti din auzite?

VIITOR DE AUR AU TRICOLORII...

Vezi toate comentariile (54)
Comentează