FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Cu ei ne batem în Liga Națiunilor! Prezentarea adversarilor României

44 este locul ocupat de naționala noastră în clasamentul FIFA
44 este locul ocupat de naționala noastră în clasamentul FIFA

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 21:38 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 21:38

LIGA NAȚIUNILOR. România face parte din grupa B3, alături de Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

Azi, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți pentru grupele Nations League, o competiție care ne este la îndemână și care oferă un traseu mai accesibil pentru un loc la Campionatul European din 2024, din Germania.

România a fost repartizată în grupa B3 din Liga B, alături de Muntenegru, Finlanda și Bosnia. Avem o grupă accesibilă, dar cine sunt, mai exact, adversarii noștri?

Mihai Stoica îl taxează pe Rednic după discursul dur la adresa fotbaliștilor: „Un antrenor mare nu dă în jucători în public”
CS MIOVENI - DINAMO 2-1
Mihai Stoica îl taxează pe Rednic după discursul dur la adresa fotbaliștilor: „Un antrenor mare nu dă în jucători în public”

Finlanda

  • Adversara noastră din preliminariile CE 2016 a terminat pe locul 3 în grupa pentru calificarea la CM 2022, cu un punct în spatele Ucrainei, ratând barajul, însă a jucat în premieră la Euro din vară. 
  • Echipă fără vedete, robustă, atletică și periculoasă la fazele fixe, are în Pukki principalul pericol și marcator și se bazează pe experiența altor doi fotbaliști valoroși, portarul Hrádecký și Glen Kamara, colegul lui Ianis Hagi de la Rangers. 
  • Finlanda practică un 5-3-2 și a luat patru puncte Bosniei în ultimele preliminarii CM.
  • Echipa tip: Hrádecký - Raitala, Väisänen, Ivanov, O'Shaughnessy, Hämäläinen - Nissilä, Schüller, Kamara - Lod, Pukki
  • Antrenor: Markku Kanerva
  • Loc în topul FIFA: 58

Muntenegru

  • Promovată în Liga B a Națiunilor, reprezentativa ex-iugoslavă a scos 2-2 cu Țările de Jos în recentele preliminarii CM 2022, însă în rest a avut rezultate slabe în grupă. 
  • Să nu uităm totuși că în calificările pentru Mondialul din Rusia, muntenegrenii ne-au luat patru puncte, apoi ne-am revanșat în grupa de Liga Națiunilor acum trei ani. 
  • Au în lot doi fundași laterali care joacă în Liga 1, Vukcevic și Radunovic, la UTA și FCSB, dar și piese cu experiență la cluburi tari, Savic, Marusic și Jovetic, alternând 4-4-2, cu 4-2-3-1, 4-3-3 și 5-4-1.
  • Echipa tip: Mijatovici - Vešovici, Savici, Vujacici, Radunovici - Jankovici, Scekici, Kosovici - Marusici, Jovetici, Hakšabanovixi 
  • Antrenor: Miodrag Radulovici 
  • Loc în topul FIFA: 72

Bosnia

  • Retrogradată din Liga A a Națiunilor, Bosnia nu mai este forța din trecut și în preliminariile CM 2022 a dezamăgit, reușind doar un 1-1 în Franța. 
  • Trupa bulgarului Petev se bazează tot pe vedetele Pjanic, plecat de la Barca la Beșiktaș, și pe golgeterul interist Džeko, ambii săriți de 30 de ani, la fel cum mai ies în evidență Kolasinac (Arsenal) plus Demirovic (Freiburg). 
  • La fel ca noi, a pierdut semifinala barajului pentru Euro 2020, cu Irlanda de Nord la penalty-uri, venind tot pe traseul din Liga Națiunilor.
  • Echipa tip: Sehici - Saničanin, Ahmedhodzici, Hadzikadunici - Stevanovici, Cimirot, Pjanici, Hadziahmetovici, Kolasinac - Demirovici, Džeko 
  • Antrenor: Ivailo Petev 
  • Locul în topul FIFA: 61

Meciurile din grupe se vor juca în iunie (4 etape) și septembrie 2022 (două). Semifinalele și finalele vor avea loc în martie 2023.

Grupele integrale din Nations League:

Cu ei ne batem în Liga Națiunilor! Prezentarea adversarilor României

Ce reprezintă Liga Națiunilor

ÎN PRIMUL RÂND: Liga Națiunilor va oferi 3 bilete de acces la competiția din vara lui 2024, exact așa cum s-a întâmplat și pentru Euro 2020. Atunci, România a disputat un prim baraj grație exclusiv Nations League, dar am pierdut în Islanda.

Și acum, nu mai puțin de 12 formații ce vor avea o clasare bună în această competiție vor ajunge în play-off, în afara celor 20 care se vor situa pe primele două locuri în cele 10 grupe din preliminariile CE. A 24-a va fi țara gazdă, Germania.

ÎN AL DOILEA RÂND: clasamentul din Liga Națiunilor va fi determinant în stabilirea urnelor valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE. În momentul de față, România e în urna a 3-a valorică și dacă va rămâne acolo ar putea avea o grupă infernală în calificările pentru Euro.

De exemplu: Franța, Elveția, Turcia, Kosovo sau Belgia, Croația, Grecia, Georgia, din care ne-ar fi aproape imposibil să prindem una dintre primele două poziții ce duc direct la CE.

În schimb, dacă am ajunge în urna a doua valorică, am putea avea parte de o grupă de genul: Italia, Islanda, Albania, Moldova, din care ne-ar fi foarte la îndemână să accesăm Euro din preliminarii.

Răzvan Burleanu explică de ce Federația nu plătește clauza lui Petrescu: „FRF e organizație non-profit și nu depindem de un acționar”

Final în telenovela „Sorescu la FCSB” » MM Stoica: „Multă lume spune că e fundaș dreapta”
FCSB
Final în telenovela „Sorescu la FCSB” » MM Stoica: „Multă lume spune că e fundaș dreapta”
Marica, uimit de Mutu: „Nu-mi imaginam schimbarea asta! Avea mult mai multă personalitate ca jucător”
COMPORTAMENT
Marica, uimit de Mutu: „Nu-mi imaginam schimbarea asta! Avea mult mai multă personalitate ca jucător”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  17 Decembrie 2021, 14:20

Incep iar calcule. Combinatii, permutari si aranjamente. Degaba. Nu se brodesc nici-odata. Daca nu castigati nu o sa va calificati in veci.

mogpharau
mogpharau  •  17 Decembrie 2021, 09:49

Hai sa fim seriosi: Chiriches, Marin, Nita, poate Cicaldau si Burca si sa-l punem si pe Ratiu, sunt jucatori. -Nu de clasa mondiala, dar totusi 'ceva'. Sigur, in atac nu avem nimic. Poate Bicfalvi, chiar daca actual nu este in forma. In rest vedem. Chiar nu inteleg toate comentarile negative. Nu cred ca o sa pierdem toate meciurile cu 3-0 cum preziceti voi. :)

fibra
fibra  •  17 Decembrie 2021, 08:53

Cel care a comentat tragerea la sorti a concluzionat ca avem o grupa grea.Va dati seama ce "valoare"avem. Daca am fi fost in oricare din celelalte 3 grupe probabil ar fi spus ca sunt "grupele mortii",dar ne jucam "sansa". Pentru o echipa cat de cat,grupa este cea mai abordabila,dar nu pentru noi pentru care ar fi discutabila o performanta chiar in Liga D.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează