FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Cum a primit Gabriel Torje prima convocare la echipa națională? „Am văzut număr d-ăla de oameni importanți și m-am gândit că e ceva”

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 16:34 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 16:34

Gabriel Torje povestește ce a simţit la prima selecţie la echipa naţională și vorbește despre actuala generație și face un anunț în premieră în ceea ce privește viitorul său

- În dreptul tău, la echipa națională scrie 57 meciuri și 12 goluri.
- Am debutat la 20 de ani, cu Răzvan Lucescu antrenor. După Dinamo-Rapid 3-2, după ce ne-au condus 2-0 la pauză. M-a sunat Răzvan Lucescu și m-a luat cu "Piticule, ce faci?".

- Serios?
- Am văzut eu număr d-ăla de oameni importanți. M-am gândit că e ceva. "Sunt Răzvan Lucescu, luni la 12:30 ne vedem la Mogoșoaia!". Când am auzit, am tras pe dreapta, tremuram. M-am oprit cu mașina. Era un vis îndeplinit să ajung la echipa națională! Unde se cerea performanță mare cu jucători valoroși din Serie A, din Premier League, din Franța.

- Atunci erau fotbaliști cu nume, de la echipe importante.
- O echipă națională cu jucători cunoscuți și mă gândeam cum o să reacționez. Dacă mă cunosc sau nu.

- Ai avut gândul ăsta?
- Da, dacă jucătorii importanți din străinătate se uită la meciurile din campionatul României și știu de Torje? Nici nu știam dacă trebuie să mă prezint în fața lor. Când am ajuns acolo, cu majoritatea mă cunoșteam. M-am integrat foarte repede și-am avut susținerea lui Răzvan Lucescu. M-a băgat direct titular și-am fost titular cu Albania la Piatra Neamț.

Guilherme Garutti, în duel cu Gabriel Torje, Foto: Imago Images
Gabi Torje a semnat cu Concordia Chiajna. 
Foto: Instagram @torje_gabriel
Gică Hagi și Gabi Torje în 2005
Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro
Torje în acel meci de la Urziceni
+20 FOTO

- A fost greu, presiune mare?
- Contra în spatele meu, eu mijlocaș dreapta. Trebuia să fac tot ce-mi zice el. Era și normal să-l ascult! Venea din campionatul Spaniei și era ceva extraordinar pentru mine. 57 de meciuri, șapte ani de zile n-am lipsit de la nicio convocare.

- Cea mai de preț amintire care e?
- Când ne-am calificat la Campionatul European din 2016. Când am reușit în Insulele Feroe să batem, apoi prezența la Euro, meciurile cu Elveția, Albania și Franța. Am intrat în toate, în unele chiar titular.

- Ai lucrat și cu Pițurcă. Era mai dificil decât restul antrenorilor?
- Am avut raporturi extraordinare, eram ca și copilul lui. Nu știu cum l-au văzut alții, eu știu cum a fost cu mine și cât de mult m-a ajutat în carieră și cât de mult sprijin mi-a oferit chiar și în momentele în care am jucat mai prost.

- Ai o vârstă, joci în Liga 2, mai speri la o convocare?
- Nu am fost niciodată absurd și nici n-o să fiu vreodată. Și dacă o să ajung într-o carieră de antrenor o să știu unde mi-e locul. Niciodată n-am forțat anumite lucruri. E greu să mai fiu acum la echipa națională, din moment ce sunt jucători mult mai în formă decât mine, mult mai bine pregătiți în momentul de față. Jucători prezenți constant și care au meritul de a ajuta echipa națională să se califice la Campionatul European.

Citește și:

Momente tensionate pentru Cristiano Bergodi » „Presiune mare, mare, mare! Ne loveau mașinile când intram, era foarte greu acolo”
PRIETENII LUI OVIDIU
Momente tensionate pentru Cristiano Bergodi » „Presiune mare, mare, mare! Ne loveau mașinile când intram, era foarte greu acolo”
Fostul „UEFAntastic” din Rapid - FCSB e tot DISPĂRUT! Poliția vine OFICIAL cu lămuriri: altcineva s-a dat drept Burdujan în dialogul cu GSP
DISPARIȚIE
Fostul „UEFAntastic” din Rapid - FCSB e tot DISPĂRUT! Poliția vine OFICIAL cu lămuriri: altcineva s-a dat drept Burdujan în dialogul cu GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează