FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA

Arbitru controversat la Germania - România » A fost criticat dur pentru ultima prestație avută

Cuneyt Cakir la meciul dintre AC Milan și Atletico Madrid
Foto: Imago
Cuneyt Cakir la meciul dintre AC Milan și Atletico Madrid Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 octombrie 2021 12:12 / Actualizat sambata, 02 octombrie 2021 13:12

Turcul Cuneyt Cakir (44 de ani) va arbitra partida dintre Germania și România din preliminariile Campionatului Mondial.

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. 
  • Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Turcul va fi la „centru” în partida de la Hamburg și va fi ajutat la cele două linii de Bahattin Duran și Tarik Ongun, în timp ce al patrulea oficial a fost delegat Alper Ulusoy. În camera VAR, vor fi fi Abdulkadir Bitigen și Huseyin Gocek.

  • Va fi primul meci în care Cakir va arbitra „naționala” României

Criticat dur la ultimul meci arbitrat

Cakir a arbitrat partida AC Milan - Atletico Madrid 1-2 din Liga Campionilor și a fost extrem de criticat de italieni pentru prestația sa. Milan s-a plâns că a fost dezavantajată în două faze cruciale. „Cartonașul roșu acordat lui Kessié a fost exagerat. Arbitrul nu a fost cel mai bun de pe teren și ne-a dezavantajat. În egalitate numerică, noi am jucat mai bine", a spus antrenorul Stefano Pioli. 

Și Gazzetta dello Sport critică: „Milan furată. Costă scump erorile lui Çakîr și ale VAR-ului". Italienii contestă al doilea cartonaș galben văzut de ivorian la duelul cu Llorente și, mai ales, „un 11 metri inexistent" acordat la hențul lui Kalulu din careu. 

Fază pe care centralul turc n-a revăzut-o pe monitor, chiar dacă probabil asistentul video Bitigen a analizat-o fără a-i semnala atingerea anterioară cu mâna a lui Lemar.

Kalulu a avut ceva probleme, poate că Lemar a atins primul mingea cu mâna. În schimb, intervenția pentru care a fost eliminat Kessié nu a fost atât de dură încât să fie nevoie să lași o echipă în zece oameni
-Stefano Pioli, antrenor Milan

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0); 

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1); 

Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11); 

Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).

Luptă strânsă pentru calificare în grupa României

După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o singură lungime de poziția secundă, ocupată în continuare de Armenia. Germania e lider detașat, cu 15 puncte. 

Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia. În ultimele două etape, naționala va avea două meciuri la prima vedere facile: acasă cu Islanda, o echipă ieșită din calcule, și în deplane cu Liechtenstein.

Citește alte știri despre echipa națională:

FRF a pus în vânzare biletele pentru meciul cu Armenia » Cum pot fanii să ia parte la meciul de pe Ghencea

Lotul Germaniei pentru meciul cu România » Hansi Flick a chemat vedetele pentru confruntarea cu naționala lui Rădoi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
bodrin
bodrin  •  02 Octombrie 2021, 16:09

Iată că, un ziarist talentat poate descoperi problema crucială ce poate influența rezultatul meciului de fotbal ce se va desfășura între reprezentativele Germaniei și României. Nu știu cum încurcă asta Germania, dar pentru România mereu turcu' a fost de vină! Turcu' și ceilalți...

dragdim
dragdim  •  02 Octombrie 2021, 15:54

Îi batem și cu arbitru de partea lor, le dăm de 3-4 fără nici o problema. Dar din ce scrie in articol, parca echipa mai mare a fost dezavantajată, deci nemții ar trebui să își facă probleme. Probabil vom asista la ultimul meci al României cu Rădoi selecționer. Asta dacă mai are un milimetru de demnitate.

853246084756615
Marcel Popa  •  02 Octombrie 2021, 15:11

La ce echipa avem și antrenor ne mai impiedicam de arbitru?Sa fim serioși, mondialele sant la ani lumina .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează