FOTBAL  »  NATIONALA  »  CFR CLUJ

VIDEO Dan Petrescu propune 4 veterani pentru naționala lui Edi Iordănescu: „Mă bufnește râsul când aud asta”

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 19:10 / Actualizat marti, 01 martie 2022 20:32

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, se așteaptă ca Edi Iordănescu să cheme numeroși fotbaliști cu experiență la echipa națională în timpul mandatului său de selecționer.

Petrescu este de părere că la echipa națională nu poate exista o reconstrucție și îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să ia cei mai în formă fotbaliști din Liga 1, chiar dacă aceștia sunt trecuți de prima tinerețe. 

Garry Kasparov, primul pas politic major anti-Putin! Alte 4 nume importante lângă el
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Garry Kasparov, primul pas politic major anti-Putin! Alte 4 nume importante lângă el

Dan Petrescu: „Sunt convins că Budescu, Tamaș, Săpunaru, Deac vor fi chemați”

Acesta consideră că 4 jucători nu au voie să lipsească din lotul lui Iordănescu la meciurile din martie cu Grecia și Israel.

„Eu cred că Edi se uită peste tot, chiar alaltăieri m-a sunat. E un antrenor echilibrat, se consultă cu toată lumea și o să ia decizile pe care le consideră el. Sunt convins că Budescu, Tamaș, Săpunaru, Deac vor fi chemați. Nu cred că se uită la vârstă. Nu cred că un antrenor trebuie să facă greșeală și să spună că vine să facă o reconstrucție. 

Mă bufnește râsul când aud reconstrucție. Te dă afară imediat, ce reconstrucție? El trebuie să ia jucătorii care crede că îi vor câștiga următorul meci, nu jucători cu care să faci reconstrucție. Nu mai există așa ceva, nu te mai așteaptă nimeni, nicăieri. Uitați-vă la Rapid, merită să fie antrenorul pus sub presiune? La FC Argeș merită?

 Nu, dar la noi așa e, gata, schimbăm antrenorul. Asta e realitatea în fotbal. Edi Iordănescu cred că va alege orice jucător care este în formă. În momentul de față, Budescu este în mare formă, iar noi trebuie să avem mare grijă să nu mai fie în formă mâine, asta e clar”, a declarat Dan Petrescu la conferința premergătoare meciului FC Voluntari - CFR Cluj.

Edi Iordănescu: „La echipa națională nu contează vârsta”

Invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” după ce a fost numit selecționer, Edi Iordănescu dezvăluia că nu va ezita să cheme veteranii la echipa națională dacă aceștia sunt în formă.

„Voi apela la oricine poate ajuta echipa națională. Nu cred în vârstă! La echipa națională nu contează vârsta. Eu cred în recunstrucție, în moment și în planuri clare. Media de vârstă acum e de 25, 26 de ani și se apropie de cea mai bună pentru performanță. 

Așa spune statistica, spre 27, 28 de ani. În perioada asta de calificări, vom avea răspunsul cel mai clar de la această generație”, spunea Edi Iordănescu.

Iordănescu debutează în martie

În martie, România va juca două partide amicale. Pe 25 România va juca împotriva Grecia, pe stadionul Steaua, iar pe 29 va juca în Israel. Ulterior, între 4 și 14 iunie, România va juca patru meciuri în Liga Națiunilor.

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia – România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45) - stadionul Steaua
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45) - stadionul Steaua
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia (ora 21:45)

Citește alte știri despre echipa națională:

Edi Iordănescu și-a definitivat staff-ul de la națională » Ce nume nou a decis să coopteze în echipă
STAFF
Edi Iordănescu și-a definitivat staff-ul de la națională » Ce nume nou a decis să coopteze în echipă
Anamaria Prodan îi face reclamă puternică lui Stanciu: „E brand național. Cum să nu-l convoci?!”
LOBBY
Anamaria Prodan îi face reclamă puternică lui Stanciu: „E brand național. Cum să nu-l convoci?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
remarque
remarque  •  02 Martie 2022, 10:59

la nationala ar trebui chemati cei mai in forma jucatori indiferent de varsta. Un lot puternici se incheaga cu elanul tinerilor si cu experienta si calmul batranilor. Desi la 35 de ani nu ai cum sa fii considerat batran. Ca performante fizice este posibil sa fii depasit de altii mai tineri, dar fotbalul e o meserie ce se bazeaza pe angajament fizic si psihic dar si pe experienta si cunoastere a tuturor aspectelor jocului. Cred ca Budescu nu poate lipsi la ora asta de la lotul national. Despre ceilalti 3 mentionati nu ma pot pronunta, depinde ce alternative are Edi. Oricum el decide

vasileroaita
vasileroaita  •  02 Martie 2022, 09:59
Postat de corectu pe 02 Martie 2022, 07:46

Cei 4 jucători se descurcă în campionatul nostru,un campionat modest.Dar ei nu pot face față efortului fizic cerut de un meci.A trecut vremea celor 4. În rest vor fi luați cei mai în formă jucători.

Problema este ca cei enumerati se descurca mult mai bine decat cei cu zece ani mai tineri. In acelasi campionat modest!

maxp
maxp  •  02 Martie 2022, 08:04
Postat de corectu pe 02 Martie 2022, 07:46

Cei 4 jucători se descurcă în campionatul nostru,un campionat modest.Dar ei nu pot face față efortului fizic cerut de un meci.A trecut vremea celor 4. În rest vor fi luați cei mai în formă jucători.

Poate Săpunaru se descurca, dar parca pe un post nu chiar deficitar, consideri ca mergi pe perspective mai de lunga durata. Budescu n-a avut vreodată ce cauta acolo, el nu din cauza vârstei nu face fata.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează