FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV CFR CLUJ. Acord cu Neluțu Varga! Dan Petrescu scapă de clauza de 400.000 de euro, pentru a putea prelua „naționala”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 07:58 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 09:11

Jucătorii lui CFR Cluj simt că Dan Petrescu va prelua naționala, un semn fiind și că „în ultimele zile a fost foarte calm, n-a mai criticat pe nimeni, se poartă la fel cum o făcea înainte să plece în China”.

Surse apropiate clubului din Gruia susțin că, deși a amânat până pe 19 decembrie un răspuns concret, oficial, la oferta FRF de a prelua naționala pentru următorii 4 ani, Dan Petrescu s-ar fi înțeles cu Burleanu și cu Stoichiță. În plus, ar fi ajuns deja la un acord și cu patronul Nelu Varga. 

Dan Petrescu, iritat de întrebarea unei jurnaliste: „Cred că glumești, nu?”
CFR CLUJ
Dan Petrescu, iritat de întrebarea unei jurnaliste: „Cred că glumești, nu?”

La ce acord au ajuns Dan Petrescu și Nelu Varga

Nici CFR și nici tehnicianul nu ar mai plăti acea clauză de reziliere unilaterală, de 400.000 de euro, părțile înțelegându-se altfel. Antrenorul ar urma să renunțe la cele aproape 4 salarii restante, plus cel pe decembrie și să nu mai aibă nicio altă pretenție pentru restul contractului, valabil până în vara lui 2024.

Și jucătorii au semnale că despărțirea de Dan Petrescu este iminentă. Unii spun că „în ultimele zile, a fost mult mai calm, mai destins. E mai liniștit, nu a mai certat pe nimeni, nu a mai avut critici nici la ultimele vizionări. Așa era și înainte să plece în China, în vara lui 2018”. 

În plus, la CFR, Dan Petrescu ar avea contract până în 2024, dar dacă ar semna cu FRF, s-ar asigura până în 2026, pe un salariu cel puțin egal.

Jucătorii au luat ultimul salariu în iulie!

Chiar dacă cei din conducerea CFR-ului încearcă să infirme greaua situație financiară în care se zbate clubul campion, lucrurile sunt reale. Ardelenii slalomează printre datorii, peticesc într-o parte, dar se rup din altele. 

În urmă cu câteva zile au achitat restanțele către fostul antrenor, Edward Iordănescu, către secundul său și către câțiva jucători care au plecat deja, dar nici acum nu au reușit să achite unul dintre salariile restante către actualii componenți ai lotului. Este vorba despre cel pe luna august, pe care fotbaliștii au fost de acord să-l amâne pentru ca să-și poată lua clubul licența UEFA. 

Astfel, în acest moment, ultimul salariu încasat de jucători este cel aferent lunii iulie! Și li s-a promis că acela din august le va fi achitat la sfârșitul săptămânii viitoare. 

Rachind Bouhenna a fost învoit

Stoperul Rachid Bouhenna, titular în ultima etapă de campionat în victoria cu 2-0 cu Clinceni, nu va face parte din lot și azi, împotriva Chindiei. Algerianul a fost anunțat că tatăl său este grav bolnav și a fost învoit de club pentru câteva zile, să poată fi alături de familia sa. În locul său, cel mai probabil va reveni în formula de start Andrei Burcă. 

Tot Otto Hindrich titular

După trei meciuri consecutive ca integralist, în care nu a încasat niciun gol, tânărul portar Otto Hindrich (19 ani) va fi în formula de start și cu Chindia. Dan Petrescu nu prea mai are variante pentru jucătorul U21 după ce Claudiu Petrila s-a accidentat, el suferind de o mai veche pubalgie. Trimis la tratament în pauza creată de meciurile naționalei, jucătorul nu și-a revenit complet și nu poate fi încă folosit.

Citește mai multe știri despre Dan Petrescu: 

Mihai Stoica e contrariat de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu: „CFR nu vrea niciun ban? Devine sponsorul Federației?”

Vine Dan Petrescu la națională? „Am vorbit cu el, știu ce vrea”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
torque07
torque07  •  07 Decembrie 2021, 09:40
Postat de coco1987 pe 04 Decembrie 2021, 23:00

Vad ca zici că "Cu un campionat de genul asta nu o sa avem noi nationala in vecii vecilor chiar de vin Klopp si Guardiola impreuna selectioneri. " Am o intrebare : In anii 90 , cand generatia de aur isi ducea existenta si noi eram bucurosi si mandri de echipa nationala, campionatul romanesc era puternic? Nicidecum. Deci, nu e neaparat necesar sa ai un campionat intern puternic pentru a avea o nationala buna. Trebuie sa ai jucatori ok ,care pot evolua la echipe din alte campionate. Ca doar nu e selectionata divizionara sau, mai pe limba celor mai noi in peisaj, selectionata ligii 1.

Poftim???? Vrei sa-ti insir aici ce se intampla in campionatul intern in anii 90? In primul rand ACUM singura echipa intr-o comp internationala e CFR in mizeria din Conf Cup unde s-a facut de rusine. in 90 Dinamo era in Optimi de finala in LIGA CAMPIONILOR! in UEFA aveam doua echipe ce au ajuns pana in 16-zecimi. Ar fi multe de povestit din anii aia dar sa luam de exemplu 96. Nu eram noi cine stie ce, dar aveam o echipa calificata in grupe Liga Campionilor si doua echipe in UEFA din car una a ajuns in 16-zecimi. Mai luam un an? 93-94 Optimi de finala in CL, doua echipe in UEFA. Fa o comparatie cu ultimul loc in grupa Conf Cup. Nu, nu eram o forta dar aveam campionat decent de unde ieseau jucatori. Cand ai competitie cresti, devii puternic. Cand joci acum in mizeria din liga1 de nivelul ligii a 3a din Germania sau Italia....mergi la Parma si faci banca.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  05 Decembrie 2021, 17:24
Postat de napocarepublic pe 04 Decembrie 2021, 23:15

nu cred ca Varga poate sa fie atat de p st sa renuntze la clauza de 600.000 de euro prevazuta in contract ..

În titlul articolului scrie că clauza e de 400.000 €.

ntmarcel4
ntmarcel4  •  05 Decembrie 2021, 12:43

in tara orbilor chiorul e rege , deci Petrescu este cel mai bun dintre antrenorii disponibili ( si nu numai), deci nu au rost comentariile nici comparatiile cu guardiola sau klopp ; cu loturi ca ale lui city sau liverpool si petrescu ar face performanta ( exceptie radoi)

Vezi toate comentariile (24)
Comentează