FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Burleanu și Stoichiță au ales numele noului selecționer al naționalei de tineret: Daniel Pancu va fi instalat luni, după ce Chivu a refuzat

Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF

Articol de , , - Publicat vineri, 21 iulie 2023 13:16 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 13:34

Federația va anunța luni numele noului antrenor al echipei naționale de tineret. Înlocuitorul lui Săndoi, al cărui contract a expirat după eliminarea de la Campionatul European, vine tot din curtea FRF. E doar o formalitate instalarea ex-rapidistului Daniel Pancu, cel care a condus până acum lotul U20

România U21 a participat la al treilea Campionat European la rând, însă rezultatele slabe din turneu final și prestațiile dezamăgitoare ale tricolorilor au lăsat naționala fără selecționer. 

Marcel Ciolacu, discurs devastator la adresa lui Talpan: „Nu-i mai permit să strice lucruri doar din ambiții personale. Vă promit!”
FCSB
Marcel Ciolacu, discurs devastator la adresa lui Talpan: „Nu-i mai permit să strice lucruri doar din ambiții personale. Vă promit!”

Contractul lui Emil Săndoi avea să fie încheiat după misiunea aceasta și el a devenit liber imediat după ultima partidă din grupă, 0-0 cu Croația. În primele două partide, românii pierduseră cu Spania, 0-3, și cu Ucraina, 0-1. 

Au încheiat competiția fără să marcheze vreun gol, deși lotul conținea multe nume rulate des în campionatul intern, inclusiv de către formațiile cele mai bune din Liga 1. Naționala lui Markovici, a lui Târnovanu și a lui Octavian Popescu a avut cele mai slabe rezultate din ultimii patru ani.

Numirea lui Daniel Pancu e doar o formalitate

Cu Rădoi pe bancă, Pușcaș și Ianis Hagi ajunseseră până în semifinale în 2019. După doi ani, naționala pe care a condus-o Mutu a fost eliminată după grupe, însă nu a pierdut niciun meci, a învins-o pe Ungaria și a remizat cu Olanda și cu Germania. Ce se va petrece mai departe?

Înlocuitorul lui Săndoi va fi stabilit luni. Federația îl are deja ca mare favorit pe Daniel Pancu, o soluție găsită "in house", fiindcă Daniel a condus până acum lotul sub 20 de ani.

Oamenii din FRF se gândiseră și la repatrierea lui Cristian Chivu, numai că fostul căpitan al naționalei României a refuzat postul încă din discuțiile preliminare. "Vreau să antrenez zi de zi, nu mi-ar plăcea să fiu selecționer acum", a fost răspunsul lui Chivu.

Chivu continuă la juniorii lui Inter

El continuă să lucreze la Inter Milano ca antrenor al echipei de juniori mari, Primavera. El a câștigat titlul de campion cu Inter Primavera în urmă cu un an. 

Stagiunea următoare nu a mai fost bună, rezultatele au fost dezamăgitoare, însă clubul a hotărât să-l păstreze pe Cristian, pe care presa din Italia îl vedea la un moment dat ca un posibil interimar pentru echipa de seniori pe parcursul sezonului trecut, într-un moment în care formația pe care o pregătea Simone Inzaghi ieșise din "top 4", nu se mai afla pe o poziție de Champions League. Inzaghi a redresat echipa, a dus-o până în finala Champions League și a calificat-o pentru ediția următoare a UCL.

Un lot perfect pentru antrenorii tineri

Naționala sub 21 de ani i-a ajutat mult pe Isăilă, pe Rădoi și pe Mutu, selecționerii care cu condus-o către primele două turnee finale din ultimii patru ani. Isăilă a alcătuit lotul care a pornit în preliminariile pentru Euro 2019 și apoi a plecat în Țările Arabe, atras de câștiguri cu mult mai mari. 

Rădoi a calificat echipa în semifinalele turneului final și a fost promovat la naționala de seniori după aceea, iar Mutu a plecat la FCU Craiova după Euro, atras și el, ca și Chivu acum, de posibilitatea de a antrena zi de zi o echipă. Înaintea lui Săndoi, selecționer a fost, timp de un an, Florin Bratu. 

El a gestionat echipa doar pentru niște meciuri amicale, dar chiar și așa a prins pe urmă un post de antrenor la Karmiotisa, în prima ligă din Cipru.

Pe cine se poate baza Pancu: Tavi Popescu, Mazilu, Pitu

Daniel Pancu, 45 de ani, va avea la dispoziție câțiva fotbaliști experimentați, rulați mult în prima ligă din România, chiar dacă îi va pierde pe unii din generația care a participat la Europeanul recent disputat în țara noastră și în Georgia. Îi rămân Octavian Popescu, Baiaram, Pitu, Grameni, Borza, Mazilu, Rareș Ilie, Pantea. 

Portarul va fi, probabil, de la CFR, Sava sau Hindrich. Adversarele din preliminarii: Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia. România va debuta în preliminarii în Albania, pe 12 septembrie. 

Burleanu și Stoichiță au ales numele noului selecționer al naționalei de tineret: Daniel Pancu va fi instalat luni, după ce Chivu a refuzat
Daniel Pancu îi va lua locul lui Emil Săndoi la cârma naționalei României Under 21 FOTO: FRF

La turneul final va fi calificată câștigătoarea grupei. Vor exista nouă grupe și cele mai bune trei formații de pe locurile secunde vor participa, de asemenea, la Europeanul din Slovacia. Celelalte șase de pe pozițiile secunde vor fi implicate în baraje.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERN: 

N-a jucat niciun minut, dar Gigi vrea 10 milioane pentru el! Clauza-gigant cu care l-ar bate pe Chiricheș

Aflat în negocieri crâncene cu Gigi Becali, e numărul 1 la antrenamente!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
costeltudor
costeltudor  •  22 Iulie 2023, 07:59

Dlor. , NU mai apelați la Chivu , lui Chivu ii pute tot ce este românesc ! PĂCAT !

costeltudor
costeltudor  •  22 Iulie 2023, 07:55

Dlor. , NU mai apelați la Chivu , lui Chivu ii pute tot ce este românesc !!! PĂCAT !

dansy
dansy  •  21 Iulie 2023, 16:24

Bravo cuplului de la FRF!Niste incompetenți!Cum sa dai naționala pe mâinile unuia care nu-și găsește post de antrenor in liga 1sau2! Peste in an acelas cuplu defect de la FRF îl va aduce pe Emil Sandoi!Si uite așa se face praf fotbalul romanesc!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează