FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

N-a jucat niciun minut, dar Gigi vrea 10 milioane pentru el! Clauza-gigant cu care l-ar bate pe Chiricheș

Gigi Becali i-a stabilit o clauză de 10 milioane de euro lui Siyabonga Ngezana // foto: GSP
Gigi Becali i-a stabilit o clauză de 10 milioane de euro lui Siyabonga Ngezana // foto: GSP

Articol de , , - Publicat vineri, 21 iulie 2023 08:15 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 08:40

Gigi Becali i-a stabilit un preț uriaș lui Siyabonga Ngezana (26 de ani), fundașul sud-african care încă nu a debutat oficial la FCSB. Latifundiarul nu a vândut niciodată vreun fundaș cu atât de mulți bani, nici măcar pe Vlad Chiricheș, pe care acum speră să-l aducă înapoi.

Siyabonga Ngezana a devenit extrem de scump fără să fi jucat vreun pic pentru FCSB în partide oficiale. El a ajuns printre roș-albaștri pe parcursul stagiului de pregătire din Olanda, spre finalul programului, și încă nu este pus la punct, nu e gata să fie titular.

Omul din umbră care l-ar susține pe Talpan: „Are putere mare, e milionar, dar stă ascuns”
GHENCEA
Omul din umbră care l-ar susține pe Talpan: „Are putere mare, e milionar, dar stă ascuns”

Clauză de 10 milioane de euro pentru Siyabonga Ngezana

Pentru a-l feri de presiune, Pintilii și Charalambous nu l-au inclus în lotul pentru jocul din prima etapă, unul pe care roș-albaștrii l-au câștigat la Craiova, 3-1 cu FCU.

Becali îl consideră însă foarte important pe stoperul sud-african pe care l-a cumpărat de la Kaizer Chiefs cu 600.000 de euro.

Atât de important încât Gigi i-a inclus în contract o clauză de reziliere în valoare de 10 milioane de euro! Ngezana are deja 26 de ani, deci el nu mai e foarte tânăr, vârsta nu i-ar spori cota de piață. L-ar putea ajuta prezențele în echipa națională, pentru care a jucat deja de două ori.

Cel mai scump de la FCSB a rămas liber

Chiar și cu meciuri în naționala Africii de Sud, Ngezana ar fi greu de vândut cu un preț atât de mare. FCSB nu a vândut niciodată vreun fundaș atât de scump.

N-a jucat niciun minut, dar Gigi vrea 10 milioane pentru el! Clauza-gigant cu care l-ar bate pe Chiricheș
Siyabonga Ngezana, în stânga // foto: GSP

Cel mai valoros a fost Chiricheș, în schimbul căruia Becali a încasat 8,5 milioane de euro atunci când i l-a cedat lui Tottenham. Gardoș, transferat la Southampton, a costat 6 milioane de euro.

Pe Chiricheș, ajuns la 33 de ani, Gigi speră acum să-l readucă gratuit. Căpitanul naționalei se antrenează în baza din Berceni a FCSB-ului.

El încă mai e legat prin contract de Cremonese, care a retrogradat însă în Serie B și nu-și permite să-i mai plătească salariul de un milion de euro anual.

Becali a povestit că el i-a oferit 400.000 de euro pentru un sezon, cel mai mare salariu din campionat, un venit care ar putea să fie suplimentat cu bonusuri chiar până la un milion.

Internaționalul român ar vrea exact un milion de euro, dar garantat, indiferent de rezultatele echipei.

Pe Ngezana l-a descoperit finul meu, Florin Vulturar. El i-a arătat imagini cu jucătorul lui MM și Mihai mi-a zis: «Băi Gigi, e prea bun! Sigur putem să-l luăm?». Așa am hotărât să-l aducem. 

- Gigi Becali, patron FCSB

Un meci și o gafă pentru Siyabonga Ngezana

Ngezana nu a făcut parte din formula pe care Pintilii și Charalambous au ales-o pentru partida cu FCU Craiova, el a apărut până acum doar într-un amical pe care l-au jucat roș-albaștrii, cu PAOK Salonic.

Meciul acela a fost încheiat egal, 1-1, și sud-africanul a greșit la singurul gol pe care l-au marcat grecii: el a alunecat și i-a permis unui adversar să înscrie.

Ngezana ajunsese de puțin timp în Olanda și nu era adaptat deloc, fapt pentru care Mihai Stoica a ținut să-l apere în declarațiile oficiale.

95 de meciuria jucat Ngezana pentru Kaizer Chiefs în campionatul din Africa de Sud. El a marcat șase goluri. Fundaș central, Siyabonga nu a mai evoluat în afara țării sale înainte să semneze contractul cu FCSB

Nu-i va fi ușor să joace

FCSB negociază în continuare cu Chiricheș și există șanse mari să-l convingă pe căpitanul naționalei să semneze. Pintilii are deja trei fundași centrali, pe Dawa, pe Haruț și pe Ngezana. Primii doi au fost titulari în meciul de la Craiova.

Dawa e un favorit al lui Becali și a rămas titular chiar dacă a greșit grav uneori și alternează des intervențiile bune cu gafele monumentale. Haruț e o revelație a acestei veri, el era ca și plecat spre finalul sezonului trecut, dar a devenit titular, avantajat și de concurența subțire.

Mihai Stoica l-a lăudat după cantonamentul din Olanda și a subliniat importanța lui. În lot se mai află Lixandru, un internațional de tineret care poate fi și mijlocaș defensiv, și fundaș central.

Mai multe știri despre FCSB:

GSP are contractul de închiriere dintre FCSB și „Arcul de Triumf”: „Asigurare pentru ruina edificiului” + preț al chiriei cu 30% sub ce solicitase CSA Steaua pentru Ghencea

Pe Ghencea, FCSB e interzisă! Pe „Arc”, primește un BONUS pentru că va disputa acolo Derby de România

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
Eu.Sa.Fiu.Sanatos
Eu.Sa.Fiu.Sanatos  •  21 Iulie 2023, 14:52

Băi Gigi, e prea bun! > prost e ala, bah, baiatule!

brentford
brentford  •  21 Iulie 2023, 12:37

Mostra de jurnalism sportiv in Romania…

1945sv0509
1945sv0509  •  21 Iulie 2023, 12:29

Am o rugaminte catre redactia gsp, nu mai postati poze cu acest ipochimen ca am probleme cu cainele care latra de mama focului ori de cate ori il vede.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează