FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, MARŢI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

De ce pufosul Mutu nu e încă titular » ”Briliantul” are şanse să apară cu Olanda doar de la startul reprizei secunde

Vineri, la Istanbul, Mutu a apărut mai împlinit, la față și în zona abdomenului, dar și mai lent în mișcări +1   FOTO
Vineri, la Istanbul, Mutu a apărut mai împlinit, la față și în zona abdomenului, dar și mai lent în mișcări

Articol de - Publicat luni, 15 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 15 octombrie 2012 02:45

Adrian nu e văzut drept o opţiune pentru primul 11 nici în perspectiva meciului de mîine seară, cu Olanda: Piţurcă îl preferă în continuare pe Bogdan Stancu, titular vineri cu Turcia, şi îl va trimite în banda stîngă pe Chipciu.

Ultimul antrenament al "tricolorilor" înainte de Olanda este azi, dar deocamdată Mutu nu e una dintre opţiunile selecţionerului pentru postul de titular. În continuare e preferat Bogdan Stancu, în prima echipă şi la Istanbul. "Motanul" e mai mobil, mai agil, mai în formă, chiar dacă experienţa "Briliantului" este superioară.

Mutu e tras în jos de lipsa jocurilor în picioare iar pe Şukru Saracoglu cu un look nou: rotunjor în obraji, un "colăcel" vizibil sub tricoul de joc, deasupra şoldurilor. A fost introdus abia în minutul 82, ultima schimbare, după ce "a fiert" pe banca de rezerve şi la încălzire.

Mutu, iritat şi dezamăgit
1. În minutul 74, Mutu a venit de la încălzire, a trecut prin spatele selecţionerului şi a luat o sticlă de apă. Secundul Neagoe s-a uitat la el întrebător, Adrian a continuat exerciţiile.

2. În minutul 78, Piţi, care-l avea în minte pe Chipciu, i-a făcut semn preparatorului fizic să trimită un jucător de la încălzire. " Briliantul" a crezut că e vorba de el şi a pornit spre bancă dar selecţionerul i-a făcut semn că nu el e a doua schimbare, ci jucătorul Stelei! Mutu a fost afectat de decizie, i se vedea pe chip.

Cum e motivat
Atacantul lui Ajaccio a intrat pe teren abia în minutul 82, în locul lui Stancu, dar tot a tras o dată puternic, pe poartă, în prelungiri. După meci a avut o şedinţă ad-hoc cu Piţi, în drum spre autocar. Selecţionerul l-a simţit afectat şi i-a explicat de ce e, momentan, rezervă.

"Mutu a primit semnale că ar putea apărea şi titular cu Olanda, de aceea a tras mai tare la antrenamentele de după Istanbul. Însă poate fi doar pentru motivaţie", susţin surse din jurul starului.

Piţurcă are o dilemă: să-l joace pe Mutu titular şi să fie schimbat după pauză, fiindcă e clar că nu rezistă integralist, sau să-l bage în repriza secundă, după ce olandezii vor fi uzaţi, pentru ca Adrian să aducă un plus de inventivitate? Momentan, a doua idee îi atrage pe cei din staff-ul tehnic!

"În plan era să joc 30 de minute la Istanbul, dar aşa a fost să fie. De-abia am intrat în ritm, iar la nivel înalt nu e uşor. A fost bine şi 15 minute, era să dau şi gol!" (Adrian Mutu, atacant România)

189 minute a jucat Mutu la Ajaccio (locul 14 în Franţa) în 3 meciuri din acest sezon, nereuşind nici un gol

4 goluri a marcat Stancu în acest sezon pentru Orduspor (locul 2 în Turcia) în 7 meciuri, în 485 de minute bifate

ALTE ŞTIRI

"Scandalul Sibutramina" l-a afectat imens
"Briliantul" a intrat, în ianuarie 2010, într-un scandal uriaş legat de sibutramină, substanţă interzisă sportivilor. Mutu a consumat-o şi a fost suspendat 9 luni de la Fiorentina. Sibutramina e substanţa activă din medicamentele de slăbit care inhibă apetitul. Mama fotbalistului a susţinut că acesta a consumat, fără să ştie, un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase cînd l-a vizitat pe Adrian în Italia. Mutu şi-a cerut scuze, spunînd că a fost o naivitate.

Marica energic, Mutu apatic
Adrian aduce în discuţie faptul că are doar două meciuri şi jumătate la Ajaccio, de aceea e la 70 la sută din capacitatea fizică. Totuşi, Marica, înainte de partida de la Istanbul cînd a fost titular, nu evoluase deloc în ultima lună din cauza unei accidentări. Cu toate astea, a evoluat la parametri optimi vreme de 79 de minute! Ciprian n-a părut greoi în mişcări şi s-a bătut cu turcii în duelurile aeriene. "Diferenţa e pregătirea fizică făcută de cei doi în vară. Marica a făcut-o nemţeşte, cu Schalke, Mutu a făcut-o de unul singur", au spus cei de la "naţională".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
tzii
tzii  •  15 Octombrie 2012, 19:27

ati zis de 5 ori ce pufos e! gata fratilor

7h0r
7h0r  •  15 Octombrie 2012, 18:46
Postat de kand pe 15 Octombrie 2012, 10:30

in fiecare zi stelistii de la gsp il injura pe dinamovistul MUTU cica a fost "apatic" desi a primit 2 mingi in 10 minute cat a jucat...

Nu mai generalizati ca nu toti stelistii il injura ... eu unul sunt fanul lui, am fost si voi ramane... imi pare rau de el ca nu s-a realizat pe deplin dpdv fotbalistic... dar daca ar fi fost mai linistit inafara terenului nu cred ca ar mai fi fost acelasi pe teren :) toate se leaga ... oricum si eu sunt de parere ca ar trebui sa joace doar 30 min .... ultimele 30, nu e pus la punct cu pregatirea fizica ... daca o sa-l mai cheme pitzi si in primavara o sa fie mai aproape de ce joaca el de obicei, o sa faca o pregatire de iarna cu echipa... o sa se puna la punct... momentan 30 min e tot ce ne poate oferi ...

kand
kand  •  15 Octombrie 2012, 10:30

in fiecare zi stelistii de la gsp il injura pe dinamovistul MUTU cica a fost "apatic" desi a primit 2 mingi in 10 minute cat a jucat...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează