FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

EXCLUSIV „Să vă spun un secret!” » Detaliul care l-a uimit pe Dorinel Munteanu la naționala lui Edi Iordănescu: „Nu am văzut niciodată așa ceva”

Federație Română de Fotbal și-a manisfestat astăzi susținerea pentru selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani). Dorinel Munteanu, cel mai selecționat „tricolor”, a comentat decizia, într-un interviu acordat Gazetei.
Federație Română de Fotbal și-a manisfestat astăzi susținerea pentru selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani). Dorinel Munteanu, cel mai selecționat „tricolor”, a comentat decizia, într-un interviu acordat Gazetei.

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2022 18:49 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 21:18

Federația Română de Fotbal și-a manisfestat astăzi susținerea pentru selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani). Dorinel Munteanu, cel mai selecționat „tricolor”, a comentat decizia, într-un interviu acordat Gazetei.

FRF, anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu: „E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme!”
ROMÂNIA
FRF, anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu: „E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme!”

Dorinel Munteanu analizează reprezentativa lui Edi Iordănescu

„Nu mă așteptam la nicio demisie, așa ar fi recunoscut că se simt vinovați. E clar că acolo e o problemă. Jucătorii care au evoluat în aceste patru meciuri pot să joace mult mai bine. De la ce vine crisparea asta? Nu vine de la antrenor? Toate pleacă de la antrenor. Liverpool ar fi jucat așa dacă nu era Klopp agresiv cu ei? Nu mișcă unul în front în fața lui. 

Așa s-a întâmplat și cu Mirel. Dacă Federația are încredere să îi dea continuitate, să îi dea. Experiența lui poate aduce rezultate, dar depinde de el dacă se schimbă sau nu. 

Complicăm fotbalul. Principiul numărul 1 este ca antrenorul să facă jucătorul să joace ce vrea el. Selecționerul face convocările, nu Federația. Să fim serioși. Trebuie să îl iei pe Cicâldău, dau un exemplu, și să îi zici: «Poți să îndeplinești cerințele astea? Poți să mă ajuți? Dacă nu, la revedere!»”, a spus Dorinel, pentru GSP.ro.

Dorinel Munteanu: „Jucători mai buni nu avem”

Edi Iordănescu a criticat jucătorii, voalat, în mai multe rânduri. A vorbit despre fragilitatea lor emoțională și despre faptul că nu se pot ridica la nivelul fizic al adversarilor. Dorinel crede că selecționerul trebuie și poate să scoată mai mult din lotul actual. 

„Mai buni ca ei nu avem. Trebuie să le intre în minte și să îi facă să joace bine. Jucătorii trebuie formați, motivați de antrenor. Trebuie să își pună amprenta asupra lor. Nu e loc de interpretări. Să mă ierte Dumenzeu, dar nu ai de unde să scoți alți jucători. Eu zic că nu sunt atât de slabi pe cât au fost rezultatele. 

Ei joacă după cum li se spune. Nu ai timp la națională. Trebuie să faci selecția și să îi faci să joace cum vrei tu. Nu e mare filosofie”, a opinat Munteanu.

134 de selecțiia strâns Dorinel Munteanu la prima reprezentativă, în perioada 1991-2007. A marcat 16 goluri

Dorinel Munteanu: „Nu suntem în epoca de piatră”

Actualul antrenor al Oțelului crede că selecția este una haotică și îl sfătuiește pe Iordănescu junior să contruiască un nucleu de 10-12 fotbaliști. 

„Și în alte mandate s-a întâmplat la fel. Noi improvizăm mereu. Cum a fost cazul lui Cristea. El nu a jucat de patru ani mijlocaș, iar tu îl bagi la națională și îi rupi gâtul. Ce șmecherie e asta? Nu poți să faci o asemenea selecție. 

Cu Rădoi și Contra am schimbat 40 de jucători. Ai nevoie de 10-12 pe care trebuie să te bazezi zi și noapte. Ei nu ar trebui să mai lipsească niciodată. Nu există așa ceva! Eu nu cred în teoria oboselii. 

Mulți joacă în campionate străine, vin cu motivație. La nivelul echipei naționale avem metode de recuperare avansate, la nivelul celorlați. Nu suntem noi în epoca de piatră, iar ceilați sunt în secolul 21”, a mai spus Munti. 

Probleme în interiorul lotului?

Munteanu vede și o problemă de atmosferă în interiorul lotului: „În interiorul echipei naționale este o problemă. De ce Tătărușanu, Toșca, Maxim vor să se retragă? Sunteți nebuni la cap? Cum să se retragă? Fă ceva să ai succes înainte să te retragi! 

Știți al cui e vestiarul? Al antrenorului! Dacă nu domină vestiarul s-a dus totul pe apa sâmbetei. Sunt două motive. Ori simți că ai îmbătrânit și sunt alții mai buni, ori se întâmplă ceva acolo. Nu au personalitate să spună ce se întâmplă în interior. Stai ușor, produci numai înfrângeri. Cum să nu spui?”.

„Să vă spun un secret!” » Detaliul care l-a uimit pe Dorinel Munteanu la naționala lui Edi Iordănescu: „Nu am văzut niciodată așa ceva”
Ionel Gane, în picioare, protestând la o decizie a arbitrului din meciul România - Muntenegru

În finalul analizei, Dorinel a remarcat un detaliu interesant. Pe durata partidelor din Liga Națiunilor, Edi Iordănescu a fost surprins stând pe banca de rezerve, în timp ce secunzii Ionel Gane și Alexandru Radu dădeau indicații.

Edi are încredere în echipă, dar nu știm dacă are echipa încredere în el. Vă mai spun un secret! Nu am văzut niciodată, la niciun antrenor, să dea indicații trei oameni. Când stă Edi jos se ridică Gane. Când stă joc Gane, se ridică celălalt... Ce transmite un secund? Dacă au trei stăpâni, e imposibil să reacționeze
- Dorinel Munteanu

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1
  • 14 iunie: România - Muntenegru 0-3, Bosnia - Finlanda 3-2

Urmează să se joace:

  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Edi Iordănescu, despre viitorul pe banca primei reprezentive

Citește și alte știri despre echipa națională:

Gigi Becali, furibund: „Burleanu l-a cumpărat și pe Vali Argăseală!”

Începe picajul! România alunecă în clasamentul FIFA după rezultatele horror din Nations League: ne apropiem de cel mai slab loc all-time!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  17 Iunie 2022, 14:31

Grupulete intre jucatori....stelistii-----ceferistii,-----strainii-----nou venitii----juniorii-----si altii.....!!!! Vorbiti dupa ce se prescrie fapta sau dupa 50 de ani cand se desecretizeaza vestiarul .....

misu50
misu50  •  17 Iunie 2022, 09:09

Dorinel isi da cu stangul in dreptul! Recunoaste ca la nationala nu ai timp sa formezi o echipa si in fraza urmatoare il incrimineaza pe Iordanescu ca nu a inchegat un stil la nationala!! Sa vina el si sunt sigur ca se va face de ras mai rau ca Edi!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  16 Iunie 2022, 23:20

La multtii ani !!! Dedicație de la Munți pentru Iordănescu junior acest articol de ziua lui !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează