FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-0

EXCLUSIV Plusuri și minusuri » Dorinel Munteanu a „disecat” prestația României: „Prea timizi, asta nu e caracteristic românilor!” + „Tavi Popescu are nevoie de libertate în atac”

România - Finlanda // foto: Alexandra Fechete
România - Finlanda // foto: Alexandra Fechete

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 11:27 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 11:56

Dorinel Munteanu (53 de ani), antrenor la Oțelul și cel mai selecționat jucător din istoria echipei naționale a României, cu 134 de meciuri, a analizat pentru GSP.ro meciul dintre România și Finlanda din Nations League, câștigat de „tricolori” la limită, 1-0.

  • România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)
Ce l-a șocat pe Edi Iordănescu înainte de meci: „Ne-am blocat cu toții! Mi-a căzut cerul în cap. Finlandezii se uitau cu stupoare”
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
Ce l-a șocat pe Edi Iordănescu înainte de meci: „Ne-am blocat cu toții! Mi-a căzut cerul în cap. Finlandezii se uitau cu stupoare”

Dorinel Munteanu, după România - Finlanda: „Foarte mare reținere, dar important e rezultatul”

- Cu ce impresie ați rămas după meciul de aseară? 
- În primul rând mă bucură rezultatul. Indiferent cum a fost obținut, poți construi pe acest rezultat. Au fost momente mai puțin bune în joc, au avut și finlandezii ocazii, am avut și noi. Rezultatul e cel mai important, trebuie să ne dea încredere pentru următorul joc. A fost obținut cu multe sacrificii, dar cele 3 puncte rămân.

- Prestația jucătorilor? 
- Am văzut o foarte mare reținere în randamentul jucătorilor. Au fost prea timizi, iar asta nu a fost niciodată caracteristic nouă. Ar trebui să aibă mai multă încredere, dar rezultatul a fost unul pozitiv.

- Vreun jucător anume care v-a dezamăgit? 
- Nu aș putea numi unul, au făcut o partidă destul de bună. 

Dorinel Munteanu: „Pușcaș a ratat penalty, dar a făcut o partidă foarte bună”

- Remarcați?
- Niță a avut câteva intervenții, Chiricheș a fost destul de sigur. Bancu a fost surpriza plăcută pentru mine, Sorescu a jucat bine. Mijlocașii nu au ieșit în evidență, dar au avut un travaliu foarte mare, mai ales Olaru. Mulți jucători au fost peste nivelul ultimelor două partide. Chiar Pușcaș, a făcut o partidă foarte bună. Chiar dacă a ratat penalty, a muncit foarte mult, a ținut de minge.

- Apropo de Pușcaș, cum ați văzut faza penalty-ului? 
- Important este că și-a revenit după ratare. Nu a căzut psihic, dimpotrivă. A avut câteva acțiuni foarte frumoase, a dat și centrarea la gol.

- În general ratăm foarte mult de la 11 metri. 
- Se poate rata, sigur, dar vom găsi soluția. Deocamdată avem probleme mai mari în joc.

„Octavian Popescu are nevoie de mai multă libertate”

- Tavi Popescu, la primul meci ca titular la naționala mare. 
- Foarte reținut în joc. Nu știu ce restricții tactice are, poate nu are libertate mai mare pe faza ofensivă. Pe faza defensivă s-a achitat de datorii, dar pe faza ofensivă are nevoie de mai multă libertate. E tânăr, ar trebui să fim mulțumiți. Dar poarte mai mult.

- L-a afectat mai degrabă tactica, sau a fost vorba despre tracul primului meci ca titular? 
- Nu cred că a avut emoții. Jucătorii tineri convocați nu ar trebui să aibă emoții. Poate când debutezi, dar el debutase deja la echipa națională. Cred că a fost restricționat tactic. A dovedit că poate decide jocurile de unul singur.

- Ce așteptări aveți de la următorul meci, cu Muntenegru? 
- Jucăm pe teren propriu, asta se simte. Jucătorii au prins încredere, cred că vom câștiga cu Muntenegru și vom intra în normalitate. Am spus tot timpul că nu ne comparăm cu Muntenegru, Bosnia. Jucătorii noștri să înțeleagă că pot mult mai mult.

Clasamentul actualizat în grupa României de Nations League

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3:24
3. Muntenegru3:34
4. România1:33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

Ce urmează pentru România în Nations League:

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Mai multe știri despre România - Finlanda: 

MM Stoica a lăudat pe toată lumea după victoria cu Finlanda: „Au făcut un joc excepțional”

Mutu se ia de Tavi Popescu: „El a fost singurul minus cu Finlanda!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
sibelius
sibelius  •  13 Iunie 2022, 10:25
Postat de zorrozabal pe 12 Iunie 2022, 13:50

Aha!Șmecher Edy!L-a„restricționat”pe Tavi ca sa-i„adoarma”pe adversarii de pe partea lui și ca sa poate sa atace...Bancu!Zii bre nea Dorinele așa!De când antrenezi la Galați „ai prins”poantele lui MM!

Cu Tavi in fata lui Bancu a făcut cea mai buna repriză de când joacă la Națională După intrarea lui Mihăilă finlandezii au făcut autostrada pe partea celor doi. Crețu și R.Marin nu au făcut nici ei nimic. Cic și Olaru par sa dea randament împreună.

mattteo
mattteo  •  12 Iunie 2022, 18:05

Ma tictictic mai taci din gura ca te faci de ras cu Octavian si Tanase

tictictic
tictictic  •  12 Iunie 2022, 17:16
Postat de zorrozabal pe 12 Iunie 2022, 13:50

Aha!Șmecher Edy!L-a„restricționat”pe Tavi ca sa-i„adoarma”pe adversarii de pe partea lui și ca sa poate sa atace...Bancu!Zii bre nea Dorinele așa!De când antrenezi la Galați „ai prins”poantele lui MM!

Esti in eroare! Daca vei avea curiozitatea sa revezi inregistrarea meciului, vei constata ca Tavi Popescu a jucat ce i s-a impus; cel putin in 4-5 momente a aparut ca fundas lateral, suplinind (cu succes) lipsa lui Bancu de pe partea aia in fazele de aparare pe flanc, Bancu fiind ramas pierdut aiurea in fata. Cat despre Tanase, daca era in teren si batea penaltyul in locul lui Puscas, ar fi fost 99,999% gol. Habar n-aveti de fotbal si va dati cu parerea aiurea, fie din frustrare, fie din ura, fie din prostie... La fel, dupa inlocuirea lui Olaru si Cicaldau, finlandezii au asediat poarta noastra ca la Verdun; n-am mai contat in atac decat intamplator si am cedat posesia ca niste copii de gradinita. Asta e realitatea meciului de ieri; bine ca am castigat cu mult noroc, altfel am fi suferit o noua umilinta....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează