FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM

Rezervă la club, bun pentru națională » Decizia de neînțeles a lui Rădoi

Articol de - Publicat joi, 04 noiembrie 2021 18:56 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 23:22

Dragoș Nedelcu, 24 de ani, a fost convocat de Rădoi pentru partidele decisive ale României din această lună, deși jucătorul împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf a ajuns rezervă în 2.Bundesliga.

  • Naționala lui Rădoi e favorită să încheie grupa J pe loc de baraj.
  • Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul secund asigurat, ceea ce înseamnă accesul la primul baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, 2022.

Cea mai mare surpriză oferită de Mirel Rădoi este, fără îndoială, selecționarea lui Enes Sali, mijlocașul de doar 15 ani de la Farul. Dar există cel puțin încă un semn de întrebare.

De ce e Dragoș Nedelcu la națională?

În ultima lună, adică de la precedenta acțiune a primei reprezentative, Nedelcu a evoluat într-un singur meci la echipa de club, remiza din deplasare cu Hamburg, 1-1, în care a fost integralist. Însă:

  • Nedelcu a jucat atunci, pe 16 octombrie, ca stoper, așa cum s-a întâmplat de obicei după împrumutul în liga a doua din Germania. Rădoi se bazează pe el în primul rând ca mijlocaș defensiv, unde s-a consacrat la Viitorul, actuala Farul, și la naționala de tineret;
  • mai important, conform monitorizării InStat, Nedelcu a fost al 3-lea cel mai slab jucător din echipa celor de la Dusseldorf în partida cu Hamburg, având un indice de doar 198!

De altfel, Nedelcu are în lunile septembrie și octombrie mai puține minute la echipa de club (107) decât în tricoul primei reprezentative (173). Niciun alt jucător convocat de Rădoi nu mai este într-o astfel de situație!

Rezervă la club, bun pentru națională » Decizia de neînțeles a lui Rădoi
Nedelcu a fost titular în tur cu Islanda (2-0)

Din lotul ales de Rădoi, numai adolescentul Enes Sali a evoluat mai puțin pentru echipa de club decât Nedelcu în octombrie. Însă contextul la Enes e diferit. În precedenta lună, „pariul” lui Hagi a participat alături de România U17 la preliminariile Campionatului European. 

Din 3 partide, tânărul mijlocaș a început două ca titular, iar în cealaltă a bifat o repriză întreagă. Naționala lui Daniel Mogoșanu a ratat prezența la Turul de Elită din primăvara lui 2022, ultima rundă înainte de Euro, după două înfrângeri - cu Rusia și Germania - și un succes cu San Marino.

1 aneste valabil împrumutul lui Nedelcu de la FCSB la Fortuna Dusseldorf

11e locul ocupat de Fortuna Dusseldorf în 2.Bundesliga - 15 puncte după 12 etape

400.000 €este cota de piață a lui Dragoș Nedelcu, conform portalului de specialitate Transfermarkt

Răzvan Burleanu, anunț despre viitorul lui Rădoi: „Vom comunica împreună decizia”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

„E unic!” » Cum a comentat Burleanu decizia lui Rădoi de a-l convoca pe Enes Sali

Ministrul Novak, derogare pentru islandezi la meciul cu România: „Am rezolvat în ultima secundă. Puteam pierde la «masa verde»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
tororosso
tororosso  •  05 Noiembrie 2021, 10:55

Dacă prostia ar durea, mulţi s-ar tăvăli în chinuri. Acest fante cu creastă își dă corigența la alcătuirea unui lot . Toate convocările sunt dictate de cumetri , șpagă și prostie , iar Rădoi este doar un bun ascultător slugă la boieri . Ce poți face cu un copil de 1,60 m în fața unor Islandezi de 2m ? Un puști care se vrea a fi comparat cu Moukoko sau Florian Wirtz de către Hagi dar din păcate este cale lungă până la acea valoare . Nota 3 Rădoi...rămâi în continuare corigent iar după cele două partide vei fi repetent .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

368023036732853
Iuga Mircea  •  05 Noiembrie 2021, 07:08

De ce Enes Sali,Man și Nedelcu și de ce nu e convocat Keșeru care e într-o formă foarte bună? Oare chiar atît de slab e Rădoi să nu vadă jucătorii în formă,sau o face din răutate ,să arate că el face ce vrea,și bagă pe cine vrea !!!!!

paolo13
paolo13  •  05 Noiembrie 2021, 04:15
Postat de xclx. pe 04 Noiembrie 2021, 21:10

Cu fiecare zi care trece, tot mai paralel esti cu sportul asta...

Ti-ar place Strambu'? Ala dat afara de peste tot în ultimii 5 ani.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează