FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„E unic!” » Cum a comentat Burleanu decizia lui Rădoi de a-l convoca pe Enes Sali

Enes Sali / Sursă foto: farulconstanta.com
Enes Sali / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 18:54 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 19:49

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, îi dă credit total selecționerului Mirel Rădoi în ceea ce privește decizia de a-l convoca pe puștiul de 15 ani Enes Sali la prima reprezentativă.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Cea mai mare surpriză a selecționerului este convocarea lui Enes Sali, mijlocașul de doar 15 ani de la Farul Constanța, care a debutat în acest sezon în Liga 1 și abia a strâns 7 meciuri în campionat. Puștiul lui Hagi va împlini 16 ani pe 1 februarie.

Răzvan Burleanu, despre Enes Sali: „E unic!”

„Sali a fost un subiect care s-a discutat. Decizia finală îi apariține exclusiv selecționerului. E un jucător tânăr, care a debutat deja în Liga 1, și care a debutat deja în naționala U17. 

E un jucător de mare perspectivă, un jucător unic, și care va avea nevoie de sprijin din partea tuturor în anii următori”, a declarat Răzvan Burleanu astăzi, într-un dialog cu reprezentanții media. 

233 de minuteare Enes Sali în Liga 1

„E unic!” » Cum a comentat Burleanu decizia lui Rădoi de a-l convoca pe Enes Sali
Enes Sali în acțiune / Sursă foto: farulconstanta.com

De ce l-a convocat Rădoi pe Enes Sali: să nu ni-l ia Canada 

În spatele deciziei lui Rădoi, ar putea sta planul Federației Române de Fotbal de a nu-l pierde pe Enes Sali în detrimentul Turciei sau Canadei. Planul ar fi ca Sali să prindă cel puțin un minut în finalul partidei cu Liechtenstein

Dacă va debuta pentru naționala mare a României, Enes Sali va fi blocat sub „tricolor”: nu va putea juca pentru altă națională. 

Dacă va juca, mijlocașul de la Farul va deveni cel mai tânăr jucător care evoluează pentru România, depășind recordul lui Cristi Manea, care debuta la 16 ani, 9 luni și 22 zile, în 2014, într-un România – Albania, 1-0.

Enes Sali poate juca pentru România, Turcia sau Canada

 Enes Sali are dublă cetetățenie, română și canadiană, fiind născut pe 23 februarie 2006 la Toronto. În plus, el ar putea juca și pentru Turcia, țara tatălui său.

Mai discutăm. Tot timpul discutăm și luăm deciziile împreună. Deocamdată joacă pentru România. A fost la un turneu U17 în Polonia. A venit foarte fericit de acolo. Deocamdată suntem aici, jucăm pentru România. Nu știi niciodată ce-ți oferă viitorul. Nu vreau să zic ceva și să nu se adeverească apoi. Deocamdată e aici, joacă pentru România. Eu sper că va fi România. Suntem turci, dar nu suntem cetățeni turci. Avem dublă cetățenie, română și canadiană. Pentru mine, România e prima variantă

 - Engi Sali, tatăl lui Enes, în septembrie

Precedentul Adrian Rus: convocare anti-Ungaria 

În septembrie 2019, fundașul Adrian Rus a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra la lot pentru că FRF se temea ca el să nu fie chemat la lotul Ungariei. În vara acelui an, Federația a început să tremure când Adrian Rus a semnat cu MOL Vidi și se temea că fundașul, internațional de tineret român la acea vreme, ar putea deveni internațional maghiar la nivel de seniori!

Rus are cetățenie maghiară și putea juca pentru Ungaria, dar a fost chemat de Contra și folosit în meciul cu Malta, din septembrie 2019. De atunci, a mai strâns alte 7 selecții.

VIDEO Răzvan Burleanu, despre viitorul lui Mirel Rădoi: „Relația dintre noi a fost mereu bazată pe respect și încredere!”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Motivul din spatele convocării-șoc a lui Rădoi » Ce caută la lot Enes Sali, puștiul lui Hagi + există un precedent

Rădoi șochează la ultima lui acțiune la „națională”! » Iată lotul final pentru Islanda și Liechtenstein!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  04 Noiembrie 2021, 07:26
Postat de dumitru82drugan pe 03 Noiembrie 2021, 20:17

Echipa nationala rampa ptr odraslele de vanzare chiar daca nu confirma !FRF= Mafia

Ba Mitica, tu esti prostovan rau de tot !

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  03 Noiembrie 2021, 20:17

Echipa nationala rampa ptr odraslele de vanzare chiar daca nu confirma !FRF= Mafia

caravela
caravela  •  03 Noiembrie 2021, 20:11

mafia impresarilor

Vezi toate comentariile (3)
Comentează