FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANIVERSARE

Anghel Iordănescu, la 72 de ani » Mesajul lui Edi Iordănescu pentru tatăl său

sursă foto: Facebook Edi Iordănescu
sursă foto: Facebook Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 mai 2022 16:35 / Actualizat miercuri, 04 mai 2022 16:55

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al României, împlinește azi 72 de ani. Edi Iordănescu (43 de ani) a avut un mesaj special pentru tatăl său, cu ocazia aniversării.

„Astăzi...Ziua ta...Totul este despre tine!! Îți mulțumesc pentru tot!! Dumnezeu să te binecuvânteze!”, transmis Edi Iordănescu, pe pagina sa de Facebook

foto: Facebook Edi Iordănescu
foto: Facebook Edi Iordănescu
foto: Facebook Edi Iordănescu
foto: Facebook Edi Iordănescu
foto: Facebook Edi Iordănescu
+6 FOTO

Cornel Dinu, amintire controversată cu Iordănescu: „Nu prea avea scrupule”

În 2020, anul în care Iordănescu a a împlinit 70 de ani, Cornel Dinu a scos din cutia cu amintiri o poveste controversată cu Anghel Iordănescu.

Are Toni Petrea vreun merit pentru rezultatele FCSB din ultima vreme? » „E peste mulți antrenori din ultimele sezoane” vs. „E un instructor de fitness”
DEZBATEREA ZILEI
Are Toni Petrea vreun merit pentru rezultatele FCSB din ultima vreme? » „E peste mulți antrenori din ultimele sezoane” vs. „E un instructor de fitness”

„Era un tip care nu prea avea scrupule, îşi urmărea doar interesul lui şi nu-l interesa prin ce mijloace îl obţine. Mi-aduc aminte de un duel cu el la un meci disputat pe Dinamo, în 1974. Ploua şi i-am zis înainte de meci, ne permiteam, «vezi că dacă încerci să mă driblezi, te tăvălesc prin noroi».

Şi l-am tăvălit niţel, iar la pauză s-a dat accidentat, apoi a susţinut că din cauza mea n-a mai putut să joace. A ieşit un scandal mare fiindcă Steaua a făcut solicitare să fiu suspendat, iar Dragnea, care era preşedintele CNEFS-ului atunci, a fost nevoit să facă o anchetă.

L-a chemat să dea declaraţii şi pe Valentin Stănescu, care era selecţioner şi fusese prezent la meci. El a spus că duelurile au fost la minge şi că, de fapt, Iordănescu s-a dat lovit pentru că era supărat pe cei de la Steaua, că nu-i dăduseră nu ştiu ce garsonieră pe care el o dorea”, spunea Cornel Dinu în urmă cu doi ani, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

CONTEXT: DEZASTRUL DE LA KOSICE

România a pierdut cu 2-5 împotriva Cehoslovaciei, în campania de calificare pentru Mondialul din 1994, în condițiile în care, de la scorul de 2-3, adversarii au avut doi oameni eliminați. Selecționer era Cornel Dinu, care a fost schimbat după această înfrângere cu Anghel Iordănescu, tehnician care a câștigat toate meciurile până la finalul campaniei și a dus naționala în SUA.

RETRO GSP // Anghel Iordănescu

+5 FOTO

Cariera lui Anghel Iordănescu în cifre:

  • Născut pe 4 mai 1950, la București
  • 23 sezoane, 17 la seniori
  • Ca jucător: Debut în Liga 1 la 18 ani, 6 luni, 14 zile, pe 17 noiembrie 1968
  • 371 meciuri și 164 de goluri, dintre care 156 la Steaua și 8 la OFI Creta
  • 26.174 de minute în Liga 1 pentru Steaua
  • La echipa națională: 21 de goluri în 57 de partide A debutat la națională pe 22 septembrie 1971, în Finlanda - România 0-4
  • Cel mai bun marcator din istoria Stelei în prima ligă
  • Ca antrenor: # 4 calificări la turneele finale: 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016)
  • # selecționerul cu cele mai multe meciuri la echipa națională: 101
  • 4 Campionate ale României: '86-'87, '87-'88, '88-'89, '92-'93
  • Două Cupe ale României: '86-'87, '88-'89
  • 1 Supercupa României SUPERCUPA EUROPEI 1986
  • 2 Liga Campionilor Asiei '99-'00, '04-'05
  • 1 Cupa Arabiei Saudite '99-'00
  • 1 Cupa Președintelui 2001
  • 1 Cupa Campionilor Cluburilor Arabe 2005

Citește și:

Ediție eveniment în această seară la „Prietenii lui Ovidiu” » Mihai Rotaru, în premieră în studio la o emisiune! Dezvăluiri tari ale patronului Craiovei

Mărturie în direct: cum făcea blaturi în Liga 1 » „Îi spuneam: «Bă, băiatule, eu ți-am făcut lovitura liberă, descurcă-te!»”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează