FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOLDOVA - ROMÂNIA

Edi Iordănescu, răspuns acid în conferință pentru jucătorul care-i criticase selecția: „Poate am ajuns prea jos și oricine crede că e nedreptățit”

Edi Iordănescu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Edi Iordănescu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 18:43 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 19:13

Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative, i-a răspuns în această seară mijlocașului Vlad Dragomir, după ce fotbalistul ciprioților de la Pafos a contestat în presă selecția făcută pentru meciurile „tricolorilor” cu Slovenia și Moldova.

  • Duminică, în ziua în care Campionatul Mondial din Qatar pornește la drum, naționala României dispută un meci amical la Chișinău, în compania Moldovei. Partida începe la 20:30 și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro Arena.

Iordănescu se declară deranjat de afirmațiile lansate de Vlad Dragomir, pe care-l acuză de egoism, dar și că a inflamat spiritele înaintea amicalului cu slovenii, pierdut cu 1-2.

Vlad Dragomir joacă în prezent la Pafos, liderul campionatului din Cipru. El susține că nu a fost contactat de nimeni de la FRF în ultimii ani. Mijlocașul a făcut parte din echipa României U21 care ajungea în semifinalele Euro 2019. La naționala de seniori, Vlad încă nu a debutat.

Capitolul unde jocul naționalei lui Edi Iordănescu suferă constant » Se întâmplă indiferent de formula de start
Moldova - România
Capitolul unde jocul naționalei lui Edi Iordănescu suferă constant » Se întâmplă indiferent de formula de start

Edi Iordănescu îi răspunde lui Vlad Dragomir: „Îmi pun întrebarea dacă nu cumva e o doză de egoism”

„Cred că, atunci când un jucător iese în spațiul public și vorbește înaintea unui meci, putem trage anumite concluizii. Îmi pun întrebarea dacă nu cumva e o doză de egoism să ieși și să spui asta înaintea unui meci important

Ai colegi acolo, ai jucători care sunt în fața unui joc important. Eu mă uit foarte tare la caracter, la capacitate de integrare a unui jucător într-un lot”, și-a început selecționerul discursul. Apoi, a explicat că l-a urmărit pe Vlad Dragomir în Cipru și a vorbit despre pretențiile fotbaliștilor nemulțumiți că nu sunt la lot. 

Eduard Iordănescu: „Poate echipa națională a ajuns într-un moment prea jos și oricine crede că e nedreptățit că nu e la națională”

Eu chiar l-am urmărit pe Dragomir, i-am urmărit jocul. Cunosc limba greacă, mi-am luat foarte multe informații despre el, despre evoluțiile lui din Cipru. E un jucător care, la fel ca toți ceilalți, are tot timpul ușa deschisă la echipa națională. Dar dacă cineva crede că după jumătate de sezon jucată în Cipru poate imediat să vină la echipa națională, greșește! Trebuie să continue să muncească. 

Dacă va continua să progreseze, cu siguranță îi va veni momentul. Poate echipa națională a ajuns într-un moment prea jos și oricine crede că e nedreptățit că nu e la națională!”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare duelului cu Moldova de duminică.

Interesul echipei naționale e mai important decât orgoliul Dar, pentru mine, e important cum se comprotă fiecare atât la națională, cât și la echipa de club și în spațiul public.

- Edi Iordănescu, selecționer România

Vlad Dragomir, deranjat de selecția lui Edi Iordănescu: „Am evoluții remarcabile și nu mă sună”

Vlad Dragomir s-a declarat nemulțumit de selecția lui Edi Iordănescu, considerând că ar fi meritat să fie în lotul pentru amicalele cu Slovenia și Moldova.

Nu am fost contactat de nimeni din staff-ul echipei naționale. Chiar m-ar întrista să știu că faptul că nu joc în România este un impediment.

Edi Iordănescu, răspuns acid în conferință pentru jucătorul care-i criticase selecția: „Poate am ajuns prea jos și oricine crede că e nedreptățit”
Vlad Dragomir/ foto: Imago Images

Ar fi o lipsă de profesionalism și ar lăsa loc de alte speculații. Refuz să cred că aria de selecție a naționalei este Liga 1, în condițiile în care campionatul din Cipru e cotat cu nouă poziții mai sus decat cel al României. Poate lumea de rând își face impresia că joc într-un campionat inferior, dar nu e deloc așa”, a declarat Vlad Dragomir, potrivit Prosport.

Dragomir e cotat în prezent la 700.000 de euro. Fost jucător al echipei U23 a lui Arsenal, a ajuns în Cipru după un transfer de la Virtus Entella, Serie C.

VIDEO Dorinel Munteanu trage concluzii amare după România - Slovenia 1-2: „Aceeași partitură, dar de rezultate nu vorbim?”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Interes major pentru Moldova - România; „E un meci foarte așteptat și foarte important. Arătăm că suntem uniți”

ANALIZĂ GSP Capitolul unde jocul naționalei lui Edi Iordănescu suferă constant » Se întâmplă indiferent de formula de start

„Tricolorii”, luați peste picior de fani după ultima postare a Federației: „Voi n-aveți nici față de tren, dar mergeți cu avionul”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (18)
gheorghe
gheorghe  •  20 Noiembrie 2022, 13:09

„Poate am ajuns prea jos și oricine(se crede antrenor) crede că e nedreptățit”

gheorghe
gheorghe  •  20 Noiembrie 2022, 13:08

Dragomire , *** ? esti jucator superinteligent ! tu oricum stii mai multe decat asta ...cat ai fost la Arsenal ai respirat fotbal adevarat ***..pai daca o comit jucausii nostri diseara nu te baga si pe tine in troaca ? stai calm , vezi de fotbalul tau acolo unde esti , bucura te ca nu te baga nimeni din rsr in seama , caci ei nu aduc la nationala decat alergatori de maraton , in ritm de 2/4....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

francklin67
francklin67  •  20 Noiembrie 2022, 12:30

Putin a lipsit sa fie atribuit infrangerea cu Slovenia ín carca lui Dragomir.Ei bine bate la usa meciul important cu Moldova,acum sper ca este liniste ín tabara selectionatei FRF si meciul ca atare a fost pregatit bine cu diriguitorii de peste Prut (la fel de bine precum cu Bosnia) sa avem lucruri mincinoase(pozitive).Dar dupa acest meci indiferent de rezultat toti Politrucii din cadrul FRF si inegalabilul,fenomenalul Edy Iordanescu-POLITICO cu un sac de lucruri pozitive sa plece ,deci DEMISIA ín GRUP e singurul lucru POZITIV pentru microbisti.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează