FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA 0-1

Edi Iordănescu îi avertizează pe „tricolori”: „Acum le-am întins o mână, dar nu voi mai permite acest lux!”

Edi Iordănescu, selecționer România // foto: captură FRF TV +34   FOTO
Edi Iordănescu, selecționer România // foto: captură FRF TV

Articol de , - Publicat sambata, 26 martie 2022 07:40 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 08:58

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) și-a avertizat „elevii”, după România - Grecia 0-1: la meciurile din Liga Națiunilor, competiție care va începe în luna iunie, nu va mai convoca fotbaliștii care nu joacă la echipele de club.

La conferința de presă ce a urmat duelului amical dintre România și Grecia, Edi Iordănescu a vorbit despre criteriile de selecție pe care le va aplica începând cu primele meciuri oficiale, din iunie, care vor conta pentru Liga Națiunilor.

Noul selecționer a susținut că va convoca doar jucătorii care vin cu o mentalitate potrivită și care au meciuri în picioare la echipele de club.

Dragomir a remarcat doar 3 fotbaliști în România - Grecia: „Au personalitate, câștiguri pentru națională! În rest, fiii ploii”
România - Grecia
Dragomir a remarcat doar 3 fotbaliști în România - Grecia: „Au personalitate, câștiguri pentru națională! În rest, fiii ploii”

Edi Iordănescu pune piciorul în prag după amicalul România - Grecia: „În iunie nu voi mai permite acest lux!”

„Selecția este continuă, nimeni nu este bătut în cuie. Le-am spus că unii dintre ei sunt jucători importanți, pe care-i văd ca piloni în jurul cărora încercăm să construim, începând cu căpitanul echipei (n.r. - Vlad Chiricheș), dar pretențiile mele sunt foarte mari, iar presiunea pe care o pun este continuă.

Mă rog la Dumnezeu ca jucătorii noștri să fie sănătoși la cluburi și să joace mai mult, pentru că sunt mulți dintre ei cu probleme. Dacă faceți o paralelă între noi și naționala Greciei, nu stăm deloc bine.

Trebuie să muncești foarte tare, să vii cu mentalitate puternică. Mentalitatea, dorința cu care jucătorii vin la echipa națională și cât dau pentru calificare reprezintă criteriul principal de selecție de acum, pe lângă valoare. Cine nu aduce atitudine, mentalitate, cine vine doar să bifeze un joc la echipa națională se va elimina. Eu cred că grupul are caracter și va avea reacție.

Vom fi foarte atenți la parcursul jucătorilor. Dacă acum mi-am permis să le întind o mână anumitor jucători, unii cu probleme, cu jocuri puține în picioare, care nu traversează perioade foarte bune, în iunie nu voi mai permite acest lux. E foarte important ca jucătorii noștri să vină cu jocuri în picioare. 

Jucătorii Greciei au intrat mult mai bine, cu mult mai multă agresivitate, alt ritm. Se vede când ai jocuri în picioare și când îți lipsesc. Îmi doresc să fim exacți, analitici și inspirați, ca în iunie să aducem jucătorii care sunt cel mai aproape de ceea ce ne trebuie”, a declarat Iordănescu la conferința de presă. 

Mihăilă și Niță, în pericol

Pe parcursul meciului cu Grecia au fost utilizați câțiva fotbaliști care nu trec prin perioade bune la echipele de club, precum Florin Niță și Valentin Mihăilă. Portarul nu a mai jucat un meci oficial la Sparta Praga din noiembrie 2021, în vreme ce Mihăilă are doar 46 de minute jucate în ultima lună.

Ne-au lipsit jucători, printre care și Stanciu. Vom apela la orice jucător care-și poate aduce aportul pentru echipa națională, indiferent de vârstă.

Datoria mea este să cresc nivelul echipei, să iau deciziile corecte, să fiu extrem de obiectiv și activ. Voi fi, vă asigur de asta. În viitor vom fi extrem de atenți la deciziile pe care le vom lua la selecție. Cine nu va da totul, cu siguranță se va elimina.

- Edi Iordănescu, selecționer România

VIDEO » Edi Iordănescu: „Grecia a bătut Suedia, a luat puncte cu Spania! Are 18 jucători în cupele europene”

Mai multe știri despre România - Grecia: 

Ce nu s-a văzut la TV » Naționala, HUIDUITĂ pe Ghencea! Edi Iordănescu: „Nu e normal, nu mă așteptam”

„România - Grecia, un scrâșnet de dinți” » Ioanițoaia, Țepelin și Geambașu: „Ce reconstruim noi cu ăștia 3 retrași?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
George
George  •  26 Martie 2022, 17:49

***..............nu trebuie sa demonstrezi nimic, esti fiul lui si gata. Ne este de ajuns.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

176901212832165
Dan Petnaise  •  26 Martie 2022, 16:25

Edi, dacă vei continua cu tactica predecesorilor tăi de al introduce în echipă pe tânăra speranță Chiricheș, vei sfârși la fel ca ei.

boierasul
boierasul  •  26 Martie 2022, 13:18

Și în viitor vei juca tot cu selecția făcută de alții)) Timpul trece leafa merge....))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează