FOTBAL  »  NATIONALA  »  MESAJ

Scrisoarea lui Edi Iordănescu pentru suporterii naționalei și răspunsul dur al acestora, pe GSP: „Trebuia să rămân, am văzut speranță” / „Pleacă!”

Edi Iordănescu, selecționer România // foto: Raed Krishan
Edi Iordănescu, selecționer România // foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2022 12:54 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 13:16

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul primei reprezentative a României, a transmis un mesaj pentru fanii români, cu ocazia reconfirmării în funcție.

Luni, Edi Iordănescu a fost reconfirmat în funcția de selecționer al naționalei de seniori a României, în ciuda parcursului dezamăgitor din Liga Națiunilor, unde România a încheiat pe ultimul loc grupa B3 și a retrogradat, astfel, în Liga C.

Silkeborg - FCSB nu se vede la Pro TV! Cine televizează duelul din Danemarca
SILKEBORG - FCSB
Silkeborg - FCSB nu se vede la Pro TV! Cine televizează duelul din Danemarca

Scrisoarea lui Edi Iordănescu pentru fanii echipei naționale

Cu mandatul de selecționer prelungit, Edi Iordănescu a redactat un mesaj pentru suporterii echipei naționale, publicat pe site-ul Federației:

Întâi de toate, vă mulțumesc tuturor celor care susțineți echipa națională și cu atât mai mult celor care ați fost alături de noi la meciurile din acest an. Sprijinul vostru contează enorm pentru jucători, aveți capacitatea de a aduce un plus în jocul nostru. Pentru modul în care ne-ați susținut și pentru devotamentul vostru, vă mulțumesc din suflet!

Așa cum am spus-o și ieri, în fața membrilor Comitetului Executiv, trebuie să construim pe fundația pe care am reușit să o clădim pe parcurs în acest an. Ne aflăm într-un moment de consolidare care necesită continuitate. Am făcut o analiză și avem concluzii pozitive și negative.

Un lucru bun este că avem o medie de vârstă care ne oferă speranță. Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim. Iar jucătorii sunt principalul motiv pentru care am venit la echipa națională și pentru care am ales să continui pe acest drum! Cred în ei, cred în potențialul lor de a crește. Sunt sigur că vor munci și vor lupta, devenind mai buni!

Una dintre concluziile negative a fost că ne lipsește experiența internațională și că avem nevoie ca jucătorii noștri din străinătate să lupte pentru obiective mărețe ca să își ridice nivelul. În același timp, mă bucur că FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele unei competiții europene, îi va ajuta pe jucătorii de acolo să capete experiență la acest nivel.

În Liga Națiunilor am trăit o dezamăgire, dar în luna septembrie am văzut speranță. Mă bucur că jucătorii au început să arate că pot forma în viitorul cel mai apropiat o echipă națională foarte competitivă. Am văzut o schimbare de atitudine, iar de aici nu putem decât să creștem. Eu am încredere că vom reuși!

Echipa națională ne-a dăruit multe bucurii, dar nu putem rămâne să trăim doar cu acele amintiri. Trebuie să acceptăm realitatea ca să o putem schimba. Respectăm trecutul, îl admirăm, dar trăim în prezent și avem datoria de a face orice pentru a avea un viitor. Vă rog să luptăm împreună pentru a ne bucura împreună! Vă asigur că noi, staff-ul echipei naționale și jucătorii, vom da totul pentru România la fiecare meci și ne vom ridica. Împreună vom reuși să ajungem din nou unde am fost, la turneele finale!

SONDAJ GSP.ro: Fanii nu-l mai vor selecționer

Deși Edi Iordănescu le-a mulțumit românilor pentru sprijin și le-a cerut acestora „să luptăm împreună”, o bună parte dintre fanii naționalei nu-l mai vor selecționer.

Într-un sondaj GSP inițiat la o zi după duelul cu Bosnia (4-1), intitulat „Ar trebui ca Edi Iordănescu să continue pe banca naționalei României?”, 67% dintre cei care au votat, adică un total de 20.300 de oameni, au ales varianta „nu, e responsabil pentru rezultatele slabe”.

Doar 9.700 dintre cei care au votat consideră că Edi Iordănescu nu este vinovat pentru jocul și rezultatele naționalei și că acesta merita votul de încredere din partea FRF.

Scrisoarea lui Edi Iordănescu pentru suporterii naționalei și răspunsul dur al acestora, pe GSP: „Trebuia să rămân, am văzut speranță” / „Pleacă!”

România cu Edi Iordănescu selecționer:

  • 0-1 cu Grecia (amical) 
  • 2-2 cu Israel (amical) 
  • 0-2 cu Muntenegru (Liga Națiunilor) 
  • 0-1 cu Bosnia (Liga Națiunilor) 
  • 1-0 cu Finlanda (Liga Națiunilor) 
  • 0-3 cu Muntenegru (Liga Națiunilor) 
  • 1-1 cu Finlanda (Liga Națiunilor) 
  • 4-1 cu Bosnia (Liga Națiunilor)

VIDEO. Situația lui Edi Iordănescu a fost analizată la Dezbaterea Zilei. Emisiunea integrală: 

Citește și: 

După 8 luni ca selecționer, Edi Iordănescu a venit la raport în fața federalilor: „Asta e situația”

Cazul „Mangia” a șocat fotbalul românesc » Alte 8 scandaluri cu infracțiuni de natură sexuală și cum au reacționat cluburile

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
danglumetu
danglumetu  •  05 Octombrie 2022, 17:22

bai, ce daradaica hodorogita ai! stie cineva prenumele din buletin? eu nu cred ca e edward!

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  05 Octombrie 2022, 14:46

Speranta lui Edi vine de la un egal in Finlanda, in care aia , in ultimile 10 minute , au avut 2 ocazii uriase de gol, si de la un meci cu echipa a doua a Bosniei, venita la Bucuresti...calificata deja. Spre deosebire de Edi, eu nu prea am sperante cu el la Nationala. Eu sint satul de jucatori care joaca, doar daca au mingea ( Alibec), de fundasi mediocri,...mereu adusi in fata ( Nedelciaru) si de alte chestii. Daca eu hotaram...venea ...L Boloni,...nu Eduard Iordanescu, dar eu...doar pot comenta.

dobrin
dobrin  •  04 Octombrie 2022, 19:31
Postat de Cornelwilde pe 04 Octombrie 2022, 18:43

Salar bun ,meciuri puține și în rest numai de bine. Trebuia s-ai dea 2000 de lei lunar și dacă se califica s-ai dea bani mai mulți. FRF plătește bine oricum. E prost Edisor sa plece?

Cainele nu pleaca de la macelarie...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează