FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Îl țin în brațe pe loserul perfect! FRF ignoră statistica: Edi Iordănescu e cel mai slab selecționer din „era Burleanu”

Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu
Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2022 22:17 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 23:04

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că Edi Iordănescu va continua pe banca naționalei și în preliminariile Euro 2024, deși a retrogradat naționala în al treilea eșalon din Liga Națiunilor.

În contextul în care fanii și mulți oameni de fotbal îi cereau demisia pentru retrogradarea naționalei în Liga C din Nations League, selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) a apărut sigur pe el la conferința de presă de după victoria inutilă, scor 4-1, cu Bosnia-Herțegovina. 

Edi Iordănescu are încrederea FRF

Era trecut de miezul nopții, iar Edi vorbea apăsat despre viitor și speranțe. Primise asigurări că va continua și în preliminariile Euro 2024, unde are ca obiectiv calificarea la turneul final din Germania.

La finalul meciului din Giulești, Burleanu și Stoichiță au intrat în vestiarul „tricolorilor” pentru a arăta tuturor că îl susțin în continuare pe selecționer, chiar dacă obiectivul interimar a fost ratat.

E nevoie obligatoriu de o reconfirmare a mea din partea Federaţiei”, a explicat selecționerul procedura care-l așteaptă, după ce România a terminat pentru prima dată în istorie pe ultimul loc o grupă preliminară. Știa însă că e vorba de o simplă formalitate.

Reconfirmarea lui Edi Iordănescu, o formalitate în C.Ex.

Până ca Edi să termine conferința, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a intrat prin telefon la Orange Sport și a făcut anunțul reconfirmării selecționerului, folosind același cuvânt-cheie: speranță. Șefii FRF s-au declarat mulţumiţi de ce au arătat „tricolorii” în ultimele două meciuri, 1-1 cu Finlanda și 4-1 cu Bosnia-Herțegovina. 

Dezastrul din iunie a fost șters cu buretele. Reconfirmarea lui Edi mai trebuie validată de Comitetul Executiv al FRF și de Comisia Tehnică, două organisme de yesmeni aflate la cheremul oamenilor care decid totul la FRF: Burleanu&Stoichiță.

„Au fost demarate procedurile pentru zilele următoare. Vineri urmează o ședință a Comisiei Tehnice, apoi, raportul va fi validat de o ședință a Comitetului Executiv. Vrem ca la tragerea la sorți pentru Euro 2024 să știm sigur ce antrenor vom avea. Eu pot să vă zic propunerea mea, este Edi Iordănescu! 

Cât timp ai un antrenor dornic, care crede că poate duce echipa națională mai departe, trebuie să îi acorzi încredere. Dacă nu ar fi crezut, nu ar fi fost o propunere”, a declarat, marți, Burleanu.

Dacă se va dori continuitate, pentru mine naţionala reprezintă o prioritate. Dacă mâine sunt informat că nu mai există interes pentru continuitate, dar că se doreşte o discuţie şi o analiză, sunt pregătit, mergem şi o facem. Pentru echipa naţională absolut orice

Dacă ne referim la meciurile din luna iunie, merităm să fim în Liga C. Dacă ne uităm la ce am arătat în această acţiune şi la potenţial, atunci nu

- Edi Iordănescu, selecționer România

Dacă ne uităm la ultimele două meciuri, suntem de acord că s-a creat o coeziune la nivelul lotului. Ne dă încredere pentru preliminariile viitoare, avem motive de optimism. Locul nostru este la Euro 2024

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Edi Iordănescu o să meargă mai departe, pentru că Federația vrea să meargă cu el mai departe. El are obiectiv calificarea la Euro 2024

- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

DEZBATEREA ZILEI. Ar trebui Edi Iordănescu să continue ca selecționer? 

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Reacția lui Alexandru Pelici, după ce a calificat România U19 la Turul de Elită: „Mandatul era pe 10 zile! Dacă nu ne calificam, acum vorbeam despre alt selecționer”
ROMÂNIA U19 - AUSTRIA U19 2-0
Reacția lui Alexandru Pelici, după ce a calificat România U19 la Turul de Elită: „Mandatul era pe 10 zile! Dacă nu ne calificam, acum vorbeam despre alt selecționer”
România U21, egal cu Țările de Jos U21 » „Tricolorii” lui Săndoi au avut o prestație solidă
ROMÂNIA U21 - ȚĂRILE DE JOS U21 0-0
România U21, egal cu Țările de Jos U21 » „Tricolorii” lui Săndoi au avut o prestație solidă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
visitor1
visitor1  •  28 Septembrie 2022, 19:14

Dar seful FRF ce a facut pentru fotbalul romanesc? de ce nu incepe curatenia cu el?

florin_meluta
florin_meluta  •  28 Septembrie 2022, 16:37

Stau si ma intreb... cum poate sa mai ramana dl. Edi Iordanescu selectioner? Chiar nu are orgoliu si un pic de mandrie! Dupa rezultatele obtinute, ar fi trebuit sa renunte si sa intinda mana si sa plece! Asta arata multe despre caracterul lui! Stau si ma intreb... cum este posibil ca un personaj ca dl.Stoichita sa aiba atata influenta asupra fotbalului romanesc? Ce performante manageriale are? Un om care face orice si spune orice numai ca sa fie pe acel post! Ati ascultat vreodata discursul lui? Niciodata nu spune ceva exact, ceva concret! Mereu evita raspunsurile directe in cel mai pur stil "aburitor" ! Limbajul lui este un limbaj "de lemn pur"! Stau si ma intreb... de ce dl. Burleanu este de acord cu aceasta mediocritate la echipa nationala? Manager, selectioner, etc. .Motivele sunt multe... Sunt un suporter al echipei nationale de fotbal a Romaniei care de 50 de ani, nu a pierdut absolut nici un meci al acesteia!!!

magic4ever
magic4ever  •  28 Septembrie 2022, 12:32
Postat de VanBasten pe 28 Septembrie 2022, 06:20

"Cât timp ai un antrenor dornic, care crede..." zice Burleanu. Si mai ales sa nu deranjeze status quo de la FRF. Ca selectioner e important deci sa ai dorinta si sa crezi. Valoarea e optionala.

Asa e....FRF vrea o marion3ta sa o controleze cum vor ei si sa asculte de maestrul Stoichita....

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close