FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

Au pus tunurile pe națională: „Nu am existat, n-avem personalitate” » Ilie Dumitrescu a găsit principalii vinovați pentru asediul de la Lucerna

Elveția - România / foto: Raed Krishan +40   FOTO
Elveția - România / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 22:45 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 23:22

Elveția - România. Florin Bratu și Ilie Dumitrescu nu i-au menajat pe „tricolori” pentru prestația din primele 45 de minute ale partidei de la Lucerna.

Dominați covârșitor de elvețieni, care au avut o posesie zdrobitoare în prima repriză (76%-24%), fotbaliștii lui Edi Iordănescu au fost aspru criticați în studiourile emisiunilor de sport. Florin Bratu a remarcat lipsa de personalitate din jocul naționalei, în timp ce „Mister” Ilie Dumitrescu i-a luat în colimator pe cei trei fundași centrali, Nedelcearu, Burcă și Drăgușin:

Foarte greu ne-am exprimat, nu am reușit să ținem de minge, n-am avut personalitate. Mă așteptam să schimbăm un pic sistemul după primirea golului, să mergem puțin mai sus fiindcă noi ne-am apărat în 30 de metri. 

Am fost vulnerabili defensiv, n-am reușit să câștigăm duelurile unu contra unu. În atac nu am existat! Ar trebui să schimbăm, să începem să câștigăm duelurile. Dacă nu schimbă, și energia noastră va începe să scadă”, a spus Florin Bratu, la emisiunea „Digi Sport Special”.

+36 FOTO

Ilie Dumitrescu: „Fundașii noștri au făcut multe greșeli de poziționare. Repriză modestă!”

„Ne-au surprins din punct de vedere tactic, ne-au surprins cu cei trei din atac. Elvețienii au avut tot timpul superioritate, iar linia de patru a lor a trecut foarte ușor de primul nostru baraj, cel format din Ianis, Alibec și Coman.

(...) N-am câștigat prea multe dueluri. Fundașii noștri centrali au făcut multe greșeli de poziționare. E o repriză destul de modestă făcută de echipa noastră”, a comentat și Ilie Dumitrescu. 

VIDEO Imagini cu fanii înainte de Elveția - România

Citește și alte știri despre echipa națională: 

FOTO Criză de nervi a lui Edi Iordănescu » „Tricolorii” au cerut „ROȘU” la intrarea asupra lui Screciu!

Șah-mat la România » Elveția a marcat după un contraatac de două pase: Nicolae Stanciu a ajuns ultimul apărător!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  20 Iunie 2023, 11:17

cu acest punct smuls, nu imi schimba parerea despre nationala; si anume: CA SUNTEM SLABI! trebuie sa integem ca 88 de minute n-am existat, numai mingi bubuite, in fata, sa scapam de balon. Asta trebuie sa retinem, cu ca vai ce buni am fost de am egalalt!!

sebulika
sebulika  •  19 Iunie 2023, 23:58

Buna seara oameni buni...ma pregăteam să scriu despre neputinta acestor jucători ...nici nu stiu cum sa ii numesc...ca fotbaliști sunt alții...dacă vrei sa te aperi în zona trebuie să cunoști acest fenomen...FOTBAL SE CHEAMA...si sa fii fotbalist...dacă nu stii, stai lipit de om...cu 3 oameni la.marcaj , chiar 4 ,nu am vazut om luat în marcaj ,in nici un minut al acestei partide...fundasii laterali inexistenti...daca stai la 2 metri e tarziu deja...dar sa stai la.5 metri sau mai mult si sa lasi jucătorului advers atâta spațiu, nici nu mai are rost sa te prezinți la un meci oficial...si mai ales la echipa nationala...mijlocul inexistent...nici macar 3 pase adunate...nici o deviere...nici o pasa in adancime...fara presing...fara sa castige o minge...mai oameni buni...ce mai discutam aici... Dar tatuaje avem plin....freze ce sa mai zic...reporteri care te fac "prieten cu fotbalistii", ca mingea tie dusman...manele...chefuri...bani în cont , că ati păcălit fotbalul si cluburile... Poate sa vina orice antrenor titrat din lumea asta la echipa națională a Romaniei, că nu are cu ce sa lucreze...lucrurile elementare ce se fac în anii de junioare , pase, dribling, marcaj, deposedari etc., la acești jucători lipsesc cu desăvârșire...numai încercați să îi faceți "fotbalisti", că nu sunt...nu inteleg de ce sau dat bani pe ei , contracte etc., că nu joacă fotbal...ei se plimba...în minutul 7 erau sufocați...încercau să îi oprească luaindu-i în brațe pe elvetieni...

CriSSalexa
CriSSalexa  •  19 Iunie 2023, 23:50

Na ca se poate ... a zis Mihaila. Cui i-a zis? Lu' Edy, Stanciu, Man, Puscas si completati lista. E frustrant sa tragi singur si sa stii ca se poate, dar sa ai cativa oameni, colegi de umplutura. Stanciu nu a fost niciodata in viata lui jucator de nivel de nationala.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează