FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Un antrenor îi taxează pe jucătorii români: „Asta e inadmisibil!” » Propune o altă abordare la națională: „Să jucăm ca o echipă inferioară”

Articol de GSP - Publicat luni, 12 octombrie 2020 22:41 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 23:01

Erik Lincar, antrenorul lui Turris Turnu Măgurele, a comentat prestația naționalei României în înfrângerile cu Islanda (1-2) și Norvegia (0-4).

Fostul mijlocaș i-a criticat pe jucătorii români și spune că naționala trebuie să-și schimbe stilul de joc, în funcție de valoarea jucătorilor.

„Nu vreau să comentez evoluţia sau deciziile care s-au luat. Cred că ar trebui să ne gândim bine ce jucători avem, ce putem face cu ei. În trecut am făcut performanță cu o echipă care s-a apărat foarte bine. Nu ştiu dacă la momentul de faţă avem jucătorii care să fie puternici în duelurile unu contra unu și care să poată face diferenţa. Trebuie să ne adaptăm şi să jucăm ca o echipă inferioară formaţiilor pe care le întâlnim! Până la urmă trebuie să acceptăm acest lucru. 

Știți ce mă nemulţumeşte? E inacceptabil să ai jucători care nu lovesc mingea bine cu capul. Fotbalul e foarte simplu: preluare și pasă. Și latura fizică este foarte importantă, forța și viteza, dar fotbalul pleacă de la preluare şi pas.  Dacă nu facem asta, fotbalul e complicat. Nu cred că Mirel Rădoi e vinovat, jucătorii români trebuie să se obișnuiască cu presiunea. Sunt oameni care câştigă bani mulţi şi trebuie să-şi facă datoria față de țară.

 După jocul cu Austria, toată lumea a fost încântată. Islanda, care s-a apărat bine și ne-a surprins pe contraatac, ne-a taxat! Nu cred că e vina lui Mirel. Nu cred că e singur, cei din Federaţie ar trebui să-l susţină. Ar trebui să oferim o garanţie de doi ani, pe care antrenorul să se poată baza. Să-şi asume cineva responsabilitatea să promoveze jucătorii tineri. Poate peste 2-3 ani vom avea o generaţie mai bună!”, a declarat Erik Lincar la TV Telekom Sport. 

VIDEO Mirel Rădoi: „Nu vorbim de un rezultat drastic, vorbim de o umilinţă"

Citește mai multe știri despre echipa României:

Gabi Tamaș, mesaj fără milă pentru jucătorii umiliți de Norvegia: „Să nu mai îmbrăcați tricoul României! Vă convine ce arătați?”

EXCLUSIV Spovedania lui Anghel Iordănescu: „Mă provoci s-o spun: eu și Pițurcă am calificat România, dar am fost mizerabili!” + ce spune despre umilințele cu Islanda și Norvegia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  13 Octombrie 2020, 03:06

Preluare și pasa? Nu freza, tatuajele și țoalele “dă” firmă?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează