FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EURO 2019 // Răzvan Burleanu i-a fixat obiectivul lui Mirel Rădoi: calificarea la următorul European! Ce spune despre turneul din Italia

Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale de tineret
Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale de tineret

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 iunie 2019 12:16

Răzvan Burleanu, 34 de ani, președintele FRF, a vorbit despre participarea României U21 la Campionatul European din Italia.

  • Au mai rămas 2 zile până la debutul României U21 la EURO 2019. Marți jucăm împotriva Croației;
  • Reporterii Vlad Nedelea și Răzvan Luțac, fotoreporterul Raed Krishan și operatorul Cosmin Nistor sunt în cantonamentul României U21 din Italia, de unde oferă cele mai noi informații înainte EURO 2019.

La plecarea în Italia, pe aeroport, Răzvan Burleanu a fost întrebat despre atitudinea pozitivă pe care o au jucătorii noștri și a declarat că este firesc să fie așa.

„Jucătorii nu trebuie să se gândească la cariera de după acest european, ci pur și simplu să se concentreze aici. E normal ca jucătorii să aibă această atitudine. Ca om , preferi să ai o atitudine pozitivă, optimistă, decât să ai una în care consideri că mai bine nu te-ai fi prezentat”.

OBIECTIVUL LUI MIREL RĂDOI

Președintele FRF este mulțumit de faptul că naționala de tineret a reușit calificarea la turneul final și se gândește deja la următoarele obiective. Acesta a declarat, printre altele, că Mirel Rădoi trebuie să „atace” calificarea la viitoarea ediție a Campionatului European.

„Orice se va întâmpla pe durata acestui European e un câștig. Mirel Rădoi are obiectiv calificarea generației U21 și la următorul Campionat European. Are această capacitate de a forma o echipă”, a declarat Răzvan Burleanu.

Întrebat despre cum ar fi stat lucrurile în privința selecționerului, dacă Mirel Rădoi ar fi ratat calificarea la turneul final, Burleanu a răspuns încrezător: „Ar fi continuat, pentru că avem întai o înțelegere, și după un contract”.

Totuși, Răzvan Burleanu se gândește și la meciurile din Italia: „Suntem în primele 12 națiuni. Acum trebuie să ne dorim mai mult, să demonstrăm că jucătorii noștri pot face față în orice campionat puternic din Europa. Primul nostru obiectiv este să învingem Croația. După, vedem ce putem să scoatem din meciurile cu Anglia și Franța, pentru a ne califica în semifinale”.

VREA La JOCURILE OLIMPICE

Echipa națională de tineret are ca obiectiv calificarea în semifinalele Campionatului European, în vederea participării la Jocurile Olimpice. Chiar dacă este posibil ca nu toți jucătorii prezenți la EURO să aibă drept de joc la JO, Burleanu este convins că ne putem baza pe tinerii jucători care vin din urmă.

„Ne-am asumat obiectivul de a ne califica în semifinale, pentru participarea la Jocurile Olimpice. Deja vedem jucători tineri pe care ne putem baza, astfel încât să putem alinia un prim «11» competitiv, chiar dacă cei de la EURO nu vor fi pe lista FIFA”, a spus Burleanu.

Selecționerul primei reprezentative va fi și el prezent la EURO U21, dar nu în vacanță. Răzvan Burleanu îl sfătuiește să stea cu ochii pe jucătorii lui Mirel Rădoi: „Vom fi a doua națiune în ceea ce privește sprijinul primit din partea suporterilor, după Italia. Cosmin Contra are toate motivele să fie prezent și va fi prezent. Un obiectiv important al acestui EURO este ca selecționerul să descopere cine sunt jucătorii cu mentlaitate de învingător, care pot face parte din lotul primei reprezentative”.

VEZI ȘI:

Drăguș a părăsit cantonamentul U21! Mesajul fotbalistului la plecare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează