FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

EXCLUSIV Au fost ultimii care au calificat România U17 la EURO, dar s-au lăsat de fotbal la 21 de ani: "Mă voi întoarce la muncă în străinătate"

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2017 15:26

În 2011 naționala României U17 reușea ultima calificare la Campionatul European din Serbia la acest nivel de vârstă, venind după alți 10 ani de secetă în care reprezentativa noastră nu mai participase la un turneu final.

Deși au reușit o performanță remarcabilă, mai mulți jucători din lotul care se califica la EURO 2011 s-au lăsat de fotbal. Reporterul GSP.ro a stat de vorbă cu trei dintre ei și le-a aflat poveștile.

Portarul George Șerban (23 de ani) juca atunci la Viitorul, însă povestește că o accidentare i-a pus capăt carierei, iar acum a fost admis la Academia de Poliție.

"Mulți din acea perioadă ne-am lăsat de fotbal, eu am făcut-o la 21 de ani după ce am fost la Fortuna. Acum am intrat la Academia de Poliție, dar eu sunt un caz fericit. Sistemul e cum e... Noi am încurcat multă lume cu acea generație. După ce ne-am calificat, nucleul de jucători de la U17 a fost suspendat pentru U19. Puneam prea mare presiune pentru echipa mare. La acel moment cam toți eram curtați de cluburi de afară și din Liga 1. Cred că nu era unul pe care să nu-l vrea o echipă de Liga 1.

Eram la Viitorul atunci. La echipa națională m-am lovit la genunchi și s-a iscat o discuție între națională și Viitorul, pentru că nu știau cine să mă opereze. Viitorul voia ca naționala să mă opereze și invers. Până la urmă m-am operat din banii mei și nu mi-a ieșit operația. Cât ești bun toți trag pe tine, când nu... Dacă mergeam cu echipa noastră de la U17 în continuare cred că ne calificam și la Europeanul de la U19. Nu aveam indivualități decât pe Bumba și pe Iancu, noi mergeam pe grup, eram doar pe muncă", a declarat George Șerban.

"am muncit doi ani în belgia. Poate n-am avut noroc"

Daniel Paius (22 de ani), aripa stângă a României U17, evolua atunci tot pentru Viitorul și susține că o accidentare i-a încheiat și lui cariera. Între timp fostul fotbalist a muncit vreme de doi ani în Belgia și spune că cei de la Viitorul s-au descotorosit foarte repede de el.

"Acum joc la Liga a 4-a din Suceava la nivel județean. Am făcut parte din naționala U17, dar poate n-am avut noroc, n-am avut talent să ajung mai sus. După EURO m-am accidentat și cei de la Viitorul mi-au spus că nu mai eu nevoie de mine așa. M-au dat împrumut la Mangalia, am stat o lună după care s-a desființat. Apoi m-am dus la Câmpina, după jumătate de an s-a desființat și acel club. Am ajuns la Târgu Neamț în Liga a 3-a și am stat tot vreo jumătate de an și s-a desființat și aici. Am zis că nu mai are rost și mi-am agățat ghetele în cui.

Apoi am plecat la muncă în Belgia. Pe cei de la Viitorul nu i-a mai interesat de mine după acel Campionat European. Eram bine văzut la început la Viitorul, dar dintr-o dată nu știu ce s-a întâmplat. Am multe întrebări, dar n-am răspunsurile nici acum. Suntem mulți care ne-am lăsat. Am fost coleg cu Schuller și era și el supărat pe treaba asta. Nu credeam că se lasă și el. Măcar el avea fizic de fundaș central, era bine făcut. Acum mă voi întoarce la muncă în străinătate", a adăugat Paius.

"Motivul principal pentru care m-am lăsat a fost reprezentat de accidentările repetate. Am două operații de ligamente și menisc la același picior. Ajunsesem și la naționala mare, eram bine văzut și la Dinamo, dar accidentările m-au distrus. Acum am terminat facultatea de sport, sunt la master, fac și facultatea de kinetoterapie și sunt antrenor la copii și juniori. Am licență C și aștept să-mi termin masterul pentru a-mi lua licența B. Profesez de vreo 6-7 luni" Ionuț Geo Mișu

Și Eduard Schuller (23 de ani) s-a lăsat de fotbal, însă n-a putut fi contactat. O altă parte importantă dintre cei rămași joacă acum în ligile inferioare.

CE FAC ACUM JUCĂTORII CARE AU CALIFICAT ROMÂNIA U17

NUME CE FACE ACUM / UNDE JOACĂ
Laurențiu Brănescu Dinamo
George Șerban S-a lăsat de fotbal / A fost admis la Academia de Poliție
Ionuț Geo Mișu S-a lăsat de fotbal / Antrenor de copii și juniori
Eduard Schuller S-a lăsat de fotbal
Bogdan Mitache Liber de contract
Adrian Puțanu FC Nottingen / Liga a 4-a din Germania
Ioan Neag Juventus București / Liga a 2-a din România
Ionuț Petrescu FC Hermannstadt / Liga a 3-a din România
Andrei Vaștag Cetate Deva / Liga a 3-a din România
Steliano Filip Dinamo
Bogdan Țîru Viitorul
Claudiu Bumba Dinamo
Daniel Birău ASU Poli Timișoara / Liga a 2-a din România
Daniel Paius S-a lăsat de fotbal
Alin Roman Național Sebiș / Liga a 3-a din România
Iulian Rosu ACS Poli Timișoara
Fabian Himcinschi CSM Reșița / Liga a 3-a din România
Darius Buia Dinamo 2
Gabi Iancu Viitorul

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
952739204788212
Mihai Cheleş  •  13 Februarie 2017, 16:21

Alin, de unde ştii că Bogdan Mitache e liber de contract?

563721390500347
Iulian Mitea  •  13 Februarie 2017, 15:59

Doar tu Alin Grigore puteai face un articol asa frumos , poate totusi se intreaba si conducatorii ce se intampla , jucatori buni se lasa la 19-20 ani. Raspunsul cred ca il gasim la cluburi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează