FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Cum i-a dat țeapă Christoph Daum lui Dorinel Munteanu: „Am stat trei ore cu el la Hilton, după i-am dat mesaj: «Nu te mai ținem mult p-aici!»”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 19:38 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 19:55

Dorinel Munteanu crede că era mai nimerit ca Mirel Rădoi să decline oferta FRF de a prelua echipa națională și spune că la prima reprezentativă e nevoie de un antrenor cu foarte mare experiență, care să fie capabil să facă o schimbare de generație.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

„Neamțul” a dezvăluit în premieră discuțiile pe care le-a avut cu Christoph Daum, ca să se alăture staffului său, dar a fost sărit din schemă, preferând să ia alți colaboratori din România.

- Dorinele, tu ai școala germană. Perioada lui Christoph Daum cum o caracterizezi?
- După rezultate, un moment foarte rău. Eu am discutat cu el înainte, dar n-a vrut să asculte părerea mea. I-am spus că trebuie să fie atent la colaboratorii pe care și-i alege, fiindcă știu cum sunt românii atunci când vine un antrenor străin.

- Tu l-ai cunoscut pe Daum înainte?
- Da. Eu nu ascund că am făcut practică la Daum când era la Leverkusen. În perioada mea de antrenorat, am făcut practică la el două săptămâni și-am învățat foarte multe. Am făcut multe cursuri, inclusiv cu Magath.

- Dacă era așa de bun, de ce s-a făcut de râs?
- Daum a crezut că poate schimba mentalitatea unei națiuni. Nu se poate! A venit cu niște reguli care se pun în practică în Germania, cu un discurs care se practică în Germania, dar în România nu se potrivește!

- A lăsat să se înțeleagă că te ia în staff-ul lui?
- El când a preluat echipa națională m-a sunat primul pe mine. După o săptămână în care și-a făcut documentele cu Federația, am venit la București, la el. Și din acel moment nu s-a mai discutat deloc despre venirea mea ca secund. El și-a adus trei oameni în staff, printre care Moldovan și Badea.

- Deci tu sperai?
- Normal că speram pentru că am avut o discuție de trei ore cu el, la Hilton. Cu două săptămâni înainte îmi propusese să-i fiu colaborator. Și-a început treaba, am discutat și i-am spus: „Nu te mai ținem mult p-aici!”.

- Tot nu mi-ai zis...
- Nea Ovidiu, nu doar Daum a avut rezultate proaste la națională! Uitați-vă și după... Am pierdut și cu Rădoi trei meciuri la rând. Eu nu atac pe nimeni, dar dacă se simt unii atacați, să nu fie supărați. Ne trebuie o schimbare de generație, un sistem, trebuie făcută cu un antrenor experimentat. Mirel este citit fotbalistic, preocupat, implicat, dar experiența joacă mereu un rol important. Cosmin Contra, la fel, nu avea o experiență de antrenor. Nu s-a lovit de problemele unei echipe, n-a ieșit din problemele grele.

Dezvăluire incredibilă făcută de Răzvan Raț: „Daum m-a pensionat: «Dacă te chem și nu te bag, poți să-mi creezi probleme»!"

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cky33
cky33  •  26 Decembrie 2020, 07:40

Nu prea avea Daum nici o treaba cu selecția dar nici nu mai avem jucători de vreo 10 ani. Si Dorinel sa ramana in politica, că sta bine acolo.

matserban
matserban  •  25 Decembrie 2020, 21:21

In sfarsit, cineva i-a zis adevarul in fata lui Ioanitoaia!! Unde sunt criticile.ca Daum nu ii lua la nationala pe Alibec si Budescu?? De ce nu spujem ca viitorul a demonstrat ca ei sunt de meciuri mici, nu internationale?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează