FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Dinu le răspunde lui Mutu și Contra: "De la națională mai lipsea surdul"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2017 22:09

După ce Cosmin Contra și Adrian Mutu l-au atacat pe Cornel Dinu, fostul jucător de legendă al ”câinilor roșii” și al echipei naționale a comentat pentru GSP.ro declarațiile celor doi oameni de la Federație.

- Bună seara, domnule Dinu! Ați văzut declarațiile lui Cosmin Contra și Adrian Mutu la adresa dumneavoastră?
- Bună seara, da! Cam mult și chiar distractiv pentru o singură zi. Dimineața să constați că te alintă Contra și seara te mângâie Mutu. Tristă soartă pentru echipa națională. Numai Burleanu și Stoichiță cred că se poate să iasă bine cu unul contra și altul mut. Mai lipsea surdul.

- De ce spuneți asta?
- Acuzele actualului selecționer sunt puerile și chiar la mintea cocoșului. Se pare că acesta e nivelul. O să vedeți. Da, ai avut acceptul conducerii să faci transferurile din vară la Dinamo, dar cele propuse de voi. Că v-au surâs arginții sau că nu vă pricepeți nu vă poate aduce nicio scuză. Că mai și spui, mâncând din cuvinte, că «Dacă au greșit, să vin eu să repar» este o sfidare infantilă.

"Mutu e nepregătit"

- V-a deranjat declarația lui Contra?
- Nicio surpriză pentru mine, ci doar o confirmare că nu e pregătit deloc pentru ce a dat din coate să obțină. Când joci trebuie fii foarte atent. Riscul e numai al tău. Poți pierde firesc. Dacă zgândări focul ce te macină, iei cu siguranță foc.

- Mutu a spus că a avut o relație bună cu dumneavoastră, dar nu mai vrea să audă acum.
- În ce-l privește pe directorul Mutu, acesta e și mai nepregătit pentru ce doar a dovedit că își dorește. Dar nu se întreabă nici el, firesc, dacă e pregătit pentru unde a vrut să ajungă. Să spui că Eric nu făcea față cu Bilbao e de râsul curcilor.

- Credeți că brazilianul se descurca mai bine decât cei care au jucat în Europa League?
- E simplu: ce-i pe care i-ați propus și i-ați adus, pricepuților, au rupt gura târgului cu bascii sau au fost ridicoli? (râde)

"Bate-vă norocul că aveți nevoie de el!"

- În regulă, dar Mutu și Contra sunt niște nume în fotbalul românesc.
- Păcat că deocamdată rămân doar foști buni jucători. Pentru ce fac ei acum, sunt și se va dovedi, tare săraci cu duhul. Și de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Doar oportunismul celor care au fost așezați politic la Federație este cunoscut, acum nu se poate spune că, dând dovadă și de lipsă de caracter, au trădat fotbalul adevărat, sărind doar din ambiții deșarte și înfometate în barca beneficiilor. Și pentru asta nu pot culege decât compătimire. Pe cabotini nu-i invidiază nimeni, nici măcar nu merită să-i luăm în seamă. Când ajungi prin conjuncturi condamnabile unde nu ți-e locul, pentru că nu ai dovedit că ești pregătit pentru așa ceva și o spui chiar tu, viața te pune prea des înapoi în clasa ale cărei bănci nu trebuia să le sari. Bine, se știe că ei și școala au fost mari dușmani din fragedă copilărie. Veți vedea! Timpul nu le este aliat, ci doar un adversar al slăbiciunilor lor și al dorinței primitive și nefaste de a se ajunge. Și au găsit și cu cine, bată-i norocul! Că au mare nevoie de el în ce s-au băgat!

Citește și: Contra, replică pentru contestatarii Negoiță, Miriuță și Cornel Dinu: "Am făcut o singură greșeală la Dinamo"

Mutu se ia de Dinu și le răspunde lui Negoiță și Miriuță: "Eric nu făcea față cu Bilbao!" + Distruge un jucător: "Nu are nicio șansă"

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  03 Noiembrie 2017, 11:24

asta e cea mai proasta si de ras echipa de conducere a nationalei.

rva4
rva4  •  03 Noiembrie 2017, 11:15

Genial, ca de obicei ! Respect Cornel Dinu!

ray51
ray51  •  03 Noiembrie 2017, 09:42

Din cate se scria intr-o vreme, Mutu nu a fost dusman cu scoala. Asta ca sa respectam adevarul dincolo de stilul de pamfletar de care dati dovada (usor rautacios chiar).

Vezi toate comentariile (11)
Comentează