FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA, 16 MARTIE,

EXCLUSIV GSP Claudiu Keșeru înainte de încleștarea cu Suedia: „Individual jucăm la turație maximă, împreună e mai greu”

Claudiu Keșeru
Claudiu Keșeru

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2019 14:02

Atacantul Claudiu Keșeru, 32 de ani, e gata pentru meciurile României cu Suedia, 23 martie, și Feroe, 26 martie, și e încrezător în șansele echipei naționale de a juca la turneul final din 2020 și transmite un mesaj clar tuturor susținătorilor "tricolorilor": "Vreau să cântăm împreună imnul României la Euro"

- Claudiu, ne pregătim de debutul în preliminariile pentru Euro 2020. Cu te simți?
- Pregătit. Nu am de ce să mă plâng pentru că am reluat campionatul în Bulgaria, suntem pe primul loc cu Ludogoreț și am toate motivele să fiu încrezător. E adevărat că suntem în fața primului meci din preliminarii, cel cu Suedia, unul foarte important pentru noi. În foarte scurt timp o să ne focusăm doar pe această partidă, apoi pe cea cu Feroe. Trebuie să luptăm și să profităm de șansele pe care le avem. Trebuie să intrăm pe teren doar cu gândul la victorie și când se termină partidele să ieșim cu capul sus, indiferent de rezultate. Eu vreau maximum de puncte și trebuie să luptăm pentru asta. Sunt încrezător și sunt sigur că ne vom califica la acest turneu final!

- După Europeanul din Franța, a doua ta casă, acum meciurile noastre se vor juca chiar la București!
- Să joci în fața unui stadion plin de români, la un turneu final, e un vis pe care-l are orice fotbalist atunci când se apucă de fotbal. În Franța am avut un public fabulos, mii de români au venit de-acasă să ne susțină, plus cei din Franța și din țările din jur. Cred că avem un motiv în plus să luptăm și mai mult pentru o calificare la Euro pentru că ar fi ceva superb, unic, de neuitat, să cânte 50.000 de români imnul țării din toată inima la Campionatul European pe Arena Națională!

- Ar fi o tragedie dacă nu ne-am califica la turneul final organizat și de noi?
- Ar fi o mare dezamăgire, nu o tragedie. Se întâmplă atâtea nenorociri în lumea asta, alea pot fi numite tragedii. Și, oricum, mi se pare că noi greșim! În general, românul e negativist şi porneşte de la premisa că nu e posibil, că n-avem nicio șansă, că suntem slabi, că râde lumea de noi şi imediat scad şansele de reuşită. De ce nu terminăm să punem mereu răul înainte? Eu, când vreau să fac ceva, chiar dacă știu că e greu, foarte greu, plec cu gândul că se poate! Și lupt pentru asta. Nimic nu e imposibil și de fiecare dată suntem obligați să încercăm!

"Individual jucăm la turație maximă, împreună e mai greu"

- Toată lumea spune că s-a schimbat în bine atmosfera în cadrul echipei naționale după demiterea lui Daum și venirea lui Contra.
- Pentru că așa a fost! Eu mă simt foarte bine, așa cum se simt și restul colegilor mei, cred. Nu există niciun fel de probleme, chiar dacă prin presă au apărut tot felul de tâmpenii. Toată lumea se înțelege foarte bine și muncește pentru un singur obiectiv, acela ca echipa națională să ajungă din nou printre cele mai bune formații din lume. Acum ne gândim doar să câștigăm meciurile din grupa noastră preliminară. Să acumulăm cât mai multe puncte și să ajungem la turneul final.

- S-a scris că ai avut un conflict cu Contra ţnaintea meciului cu Serbia...
- N-a existat niciun conflict, nicio ceartă, niciun schimb de replici! A doua zi dimineață râdeam împreună cu selecționerul! Chiar nu pricep de ce trebuie să facem circ înaintea unor meciuri importante doar de dragul de-a ieși în evidență. Minciuni ale unor oameni mici. Terminați cu tâmpeniile! N-a existat niciun scandal și niciun conflict cu nimeni. Aici reprezentăm România și toată lumea luptă pentru același lucru. Ce, suntem la piață, să ne certăm când nu ne înțelegem la kilogram? Toată lumea vine la lot cu un singur obiectiv, acela de a câștiga și de a reprezenta cât mai bine țara.

- Cum e Cosmin Contra?
- Un antrenor apropiat de noi, care vorbește mult și ne dă mereu cele mai bune sfaturi pentru a câștiga. Fiecare antrenor are metodele lui de lucru, iar punctul forte al unui tehnician este acela să găsească metoda care dă roade în colectiv. El trebuie să găsească reţeta de succes a fiecărui jucător şi a fiecărui fotbalist în cadrul lotului. Fiecare dintre noi trebuie să joace la turaţie maximă individual, dar secretul este să o facă tot la turaţie maximă împreună. Este destul de greu, dar nu e imposibil! Împreună suntem o echipă puternică, un grup unit și sunt convins că vom reuși.

"Echipa naţională e totul pentru un fotbalist"

- Nu ducem lipsă deloc la capitolul atacanți pentru echipa națională. Keșeru, Țucudean, Alibec, Pușcaș sunt variante pentru primele meciuri.
- Și nu e bine când toți atacanții sunt productivi și au evoluții foarte bune? E bine, dar în același timp e și foarte greu pentru selecționer, care trebuie să aleagă jucătorul sau jucătorii pe care-i simte că pot face diferența. Toți avem meciuri bune, marcăm, ceea ce e extrem de util. Referindu-mă la mine, trec printr-o perioadă bună la Ludogoreț, chiar dacă-mi doresc mult mai mult. Sunt sigur că atunci când voi ajunge la lot voi face tot ce depinde de mine să intru pe teren, să joc cât mai bine și să marchez pentru România.

- Ce înseamnă pentru tine echipa națională?
- Cam tot ce-și dorește un fotbalist, nu? Primele mele amintiri legate de fotbal erau cele din 1994, atunci mi-am dat seama ce însemnă echipa naţională, imnul sau trăirile. Eram un simplu susținător, dar de fiecare dată când îl vedeam pe Hagi, Dumitrescu, Popescu sau Răducioiu mi se făcea pielea de găină. Echipa naţională e totul pentru un fotbalist, iar mie chiar îmi place să cânt din toată inima imnul atunci când sunt pe teren. E un moment unic! Vreau să o fac și la Euro, la București! Cu un stadion plin până la refuz și alte mii de oameni în fan-zone-uri!

claudiu keeru 3

- Viața ta în Bulgaria cum e?
- Antrenamente și somn. Ha, ha, ha! Am o viață foarte liniștită, la Razgrad nu e haosul din București ca să ai ce să faci, pe unde să umbli. Ziua se împarte între antrenament şi casă, plus câte o ieșire pe la o cafenea cu colegii. Te concentrezi doar pe fotbal și cred că asta e un lucru benefic. Bine, oricum nu eram genul de fotbalist care să piardă nopțile prin cluburi. Chiar mă simt foarte bine. Sunt la un nivel maxim.

"Mereu mi-a plăcut să mă pun în pericol"

- În urmă cu un an ai semnat prelungirea cu Ludogoreț, ți-a fost teamă să mergi într-un alt campionat?
- Nici vorbă! Oferta de aici a fost una bună și-am preferat să rămân să câștigăm campionatul și să ajungem în Champions League. Mai am un an de contract cu Ludogoreț, îmi place ceea ce fac aici, dar dacă în vara aceasta sau în cea viitoare va veni o ofertă interesantă, care să-mi placă, voi vedea dacă voi pleca sau nu. N-are cum să-mi fie frică că plec într-un anumit loc în lume. Voi alege dacă se va ivi ceva. Știți foarte bine că nu am spus "nu" din start și nu mi-a plăcut niciodată să mă limitez, să mă plafonez. Mereu mi-a plăcut să mă pun în pericol şi să văd cât valorez.

- În cazul în care va exista o nouă ofertă din România?
- Sunt sigur că lucrurile în viaţă se întâmplă cu un scop. Și mai cred că totul depinde de moment. Acum nu există, nu s-a mai pus problema de mult. Când e ceva posibil şi sunt dorit, trebuie să ştiu că sunt primit şi apreciat de toată lumea la o echipă la care aș merge. M-am simțit foarte bine în România, m-am simțit iubit și apreciat. Am multe amintiri petrecute în Liga 1 pe care nu am să le uit vreodată.

- Îmi spui doar una din ele?
- Pffff! De ce-mi faci asta?! Au fost multe, multe. E greu să aleg doar una. Am dat 6 goluri în meciul cu Pandurii pe Ghencea și-am luat nota 10 în Gazetă. Am câștigat titlul de campion al României. Am făcut "tripla" cu Gâlcă antrenor: campionat, Cupa României și Cupa Ligii. Dar cred că cel mai frumos și emoționant moment a fost pe Arena Națională, atunci când un suporter mi-a pupat mâna după golul din meciul cu Dinamo. N-am realizat la momentul respectiv ce a reprezentat asta! A fost o nebunie, un moment senzațional. Meciul ăla a fost de poveste, nu-l voi uita niciodată.

claudiu keeru 1

"Mă tentează antrenoratul, dar am și afaceri în Oradea"

- Vorbeai de munca unui antrenor care trebuie să fie atent la un colectiv. Pe tine te tentează să fii antrenor?
- E una dintre variantele serioase pe care le iau în calcul. Oricum, mai am ani de jucat, dar de foarte multe ori îmi place să mă pun în anumite situaţii ca antrenor. Ca jucător, regula e clară: dacă nu-ţi place, n-ai ce face, trebuie să respecţi. Şi încerc să mă pun în pielea antrenorului, să văd ce-aş fi făcut eu cu mine. Îmi place fotbalul, îmi place și meseria asta de antrenor pentru că trebuie să fii extrem de atent și dedicat. Eu, unul, nu regret nimic din cariera mea, din viaţa mea. Acum judec lucrurile mult mai bine şi mult mai matur, dar fiecare încercare din viaţa asta te ajută să-ţi creezi un caracter.

- Ai și câteva afaceri în Oradea, adică dacă nu alegi fotbalul ai ce face.
- Da, da... Am o echipă foarte bună condusă de mama. Am un minihotel cu 16 camere, care are și un restaurant. Stabilimentul include o sală de evenimente de aproximativ 300 de locuri, dar și un spațiu exterior pentru organizarea de cununii în aer liber, un restaurant de aproximativ 100 de locuri, care se poate închiria și pentru evenimente mai mici. Iar în urmă cu câteva luni am achiziționat un salon de evenimente care are o capacitate de 200 de persoane. Mama e șefă acolo! Veniți la Oradea, o să vă placă!

- Ai un mesaj pentru suporterii echipei naționale cu mai puțin de două săptămâni înaintea debutului în preliminarii?
- Eu voi munci de două ori mai mult, voi da totul pe teren pentru visul oricărui fotbalist: să cânte imnul țării cu un stadion plin la un turneu final, chiar la el acasă! Fiți alături de noi și vom trăi cele mai frumoase momente. Hai, România! 

A fost declarat cel mai bun străin

Claudiu Keșeru a fost recompensat cu un nou premiu după un an excelent în Bulgaria. Vârful în vârstă de 32 de ani a fost ales cel mai bun jucător străin al campionatului în 2018. Premiul i-a fost înmânat în urmă cu două săptămâni. "Sunt mândru de acest trofeu", a scris Claudiu pe Facebook. Golgeterul ligii sezonul trecut, cu 26 de reușite, a cucerit al 3-lea titlu consecutiv cu Ludogoreț (2016, 2017, 2018). În actuala stagiune, Keșeru este pe locul secund în topul celor mai prolifici jucători, cu 17 goluri, unul în spatele lui Kostov (Levski). Ludogoreț e lider în Bulgaria, având cinci puncte în fața lui Levski.

claudiu keeru 4

5,40este cota caselor de pariuri ca România să câștige meciul cu Suedia, în timp ce gazdele au cota 1,75 pentru o victorie în fața echipei noastre naționale

98 de goluri are Claudiu Keșeru marcate pentru Ludogoreț în toate competițiile începând cu sezonul 2015-2016

3.500.000 €este cota de piață a atacantului de 32 de ani, cu 500.000 mai puțin decât valoarea maximă a acestuia, din decembrie 2014

10trofee a câștigat în carieră Claudiu: 4 cu FCSB și 6 cu Ludogoreț

 "La echipa națională joc cu numărul 13 și niciodată nu am fost superstițios. Am plecat cu el la drum, voi rămâne mereu cu el, atunci când voi juca"

"Înaintea meciurilor îmi place să mă uit la secvențe cu mine pe YouTube. Am putea spune că fac terapie cu golurile mele. Îmi dau o mare siguranță, mă relaxează, dar și motivează în același timp"Claudiu Keșeru

PROGRAMUL NAȚIONALEI ÎN GRUPĂ

23 martie: Suedia - România
26 martie: România - Insulele Feroe
7 iunie: Norvegia - România
10 iunie: Malta - România
5 septembrie: România - Spania
8 septembrie: România - Malta
12 octombrie: Feroe - România
15 octombrie: România - Norvegia
15 noiembrie: România - Suedia
18 noiembrie: Spania - România
Se califică la Euro primele două clasate.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
253255815581764
Laurenzii Andräi Kellu  •  12 Martie 2019, 16:46

Eu cred ca , cel mai bun atacant(st) este George Puşcaş care este la un pas de trecerea in liga A in Italia cu Palermo...Dupa el urmeaza Andone si Tucudean^Tucudean dupa Andone deoarece cel din urma joaca intr-un campionat puternic dar exista un dezavantaj ca nu este mereu titular

sbon
sbon  •  12 Martie 2019, 15:05

praf jucatoru asta

mal.
mal.  •  12 Martie 2019, 15:00

Să-i spună cineva ăstuia că fotbalul nu e individual... mi-a plăcut bancul cu turația! Nenorocirea noastră este că se joacă în echipe de câte 11; dacă era unu-la-unu, eram campioni mondiali! Râsu plânsu!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close