FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marius Niculae, mesaj pentru „tricolori” înaintea debutului spre Mondial: „Să-și schimbe atitudinea! Dacă plecăm cu alte percepții, nu avem nicio șansă”

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 12:50 / Actualizat joi, 25 martie 2021 15:26

Marius Niculae (39 de ani), fostul atacant al lui Dinamo și al naționalei, a participat în luna ianuarie la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Cel supranumit „Săgeată” a vorbit despre naționala lui Rădoi, meciul de poveste cu Germania din Giulești și le-a transmit un mesaj jucătorilor înaintea debutului în preliminariile Campionatului European.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Marius Niculae s-a difuzat pentru prima dată pe 27 ianuarie 2021

- Marius, crezi că avem vreo șansă să ajungem la Mondial?
- Depinde foarte, foarte mult de jucători. Ei trebuie să-și schimbe atitudinea, să lupte pentru fiecare minge. Inclusiv cu Germania să nu intrăm pe teren cu ideea să nu luăm multe! Trebuie să creadă în șansa lor, să se ajute unul pe altul. Și noi, în trecut, când i-am bătut pe nemți, ne-am ajutat. Nimeni nu se aștepta atunci și i-am bătut pe Giulești.

- Meciul de poveste, 5-1.
- Țin minte că Franz Beckenbauer, la pauză, era 3-0 pentru noi, a venit la bancă și ne făcea semn că e OK, că ajunge. În gândul meu "Dacă voi ne prindeați, ne dădeați câte puteați!". Așa e neamțul, nu te iartă. Avem șansă, dar totul depinde de jucători. Dacă plecăm cu alte percepții, nu avem nicio șansă.

- S-ar putea să avem necazuri și cu Islanda!
- Islandezii ne-au bătut prin disciplină, altfel au jucători limitați. Ei ce au de făcut, fac bine! Sigurdsson face diferența la ei, noi nu mai avem un idol care să tragă echipa după ei. Dacă nu-i luăm în serios pe armeni și pe cei din Macedonia, vom avea probleme.

- Așa este!
- Jucătorii trebuie să-i ia în serios, nu doar la modul declarativ! Din punctul meu de vedere, sunt șanse foarte bune să ajungem la Mondial. Vreau să ne uităm la meci și să zicem că am dat maximum pe teren, iar dacă pierdem că n-avem ce să le reproșăm.

- Deci...
- Noi trebuie să aducem jucători în formă, care evoluează la echipele de club. Dacă aduci în afară un jucător fără meciuri în picioare eu nu sunt de acord cu asta. Am simțit-o pe pielea mea, când n-ai meciuri în picioare și nu ai un ritm de joc nu poți să dai maximum.

România - Macedonia de Nord: echipă probabilă

ROMÂNIA: Fl. Niță - Mogoș, Nedelcearu, Chiricheș, Camora, - I. Hagi, R. Marin, N. Stanciu - Man, Pușcaș, Mihăilă
REZERVE: Lazar, I. Radu, Ov, Popescu, Burcă, Toșca, Bancu, V. Crețu, Bicfalvi, Cicâldău, Fl. Tănase, Fl. Coman, Keșeru
SELECȚIONER: Mirel Rădoi (40 de ani)

Lotul României pentru meciurile din martie:

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0); 
  • FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0); 
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0); 
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8)

Preliminarii CM 2022 / MATCH PREVIEW » România - Macedonia de Nord

CITEȘTE ȘI

INTERVIU Macedoneanul cu 40 de meciuri în România a prefațat duelul de joi: „Ei doi sunt cei mai periculoși, iar Pandev o să vă dea gol”

Împotriva lor vom debuta în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 » Cine sunt cei mai importanți jucători din lotul Macedoniei de Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează