FOTBAL  »  NATIONALA  »  3 LUNI, 4 SĂPTĂMÎNI ŞI 3 ZILE MAI SUNT PÎNĂ LA EURO

"Federaţia n-a vrut!"

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

Piţurcă a dezvăluit ieri că şi-ar fi dorit un contract pe 4 ani, dar FRF n-a acceptat. Noul angajament e valabil pînă la sfîrşitul lui 2009

Două luni au durat negocierile dintre FRF şi Victor Piţurcă pentru prelungirea contractului care expira după turneul final Euro 2008. Părţile au confirmat ieri parafarea noii înţelegeri, valabilă pînă la sfîrşitul anului 2009, termen care coincide, practic, cu finalul preliminariilor CM 2010. În cazul calificării, angajamentul lui Piţi va fi extins automat pînă la la turneul final din Africa de Sud.


Nu este tocmai ceea ce şi-a dorit selecţionerul, care ar fi vrut un contarct pe patru ani, dar să nu i se impună calificarea la CM 2010, pentru a putea să reconstruiască "naţionala" în vederea lui Euro 2012, condiţie neagreată de FRF. În cele din urmă, Piţurcă a ales varianta paşilor mărunţi, rezervîndu-şi astfel dreptul de a-şi impune el punctul de vedere în cazul calificării la CM: "Am vrut să-mi prelungesc contractul încă patru ani, dar Federaţia nu a dorit acest lucru. Astfel, am semnat numai pe doi ani, iar obiectivul este calificarea la Cupa Mondială fără prelungirea automată a contractul, cum a fost cel precedent. Vom vedea după preliminariile următoare dacă va mai fi să fie un nou angajament".

"Nu se putea fără obiectiv!"
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a explicat de ce nu a acceptat să-i prelungească cu 4 ani contractul lui Piţurcă. "Piţi voia să meargă pînă la Euro 2012, dar fără să aibă ca obiectiv calificarea la CM 2010. Nu puteam fi de acord cu aşa ceva. Toţi antrenorii de la loturile noastre au obiective. Dacă a semnat pe doi ani, înseamnă că-i convine. După doi ani vom trage line şi vom analiza. Schimbul de generaţii se va face din mers şi oricum, selecţionerul apelează la jucătorii cei mai în formă", a declarat "Kaiserul".

"Vor să-l elimine!"
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, crede că FRF vrea să scape de Piţurcă. "Prin acest contract pe doi ani, FRF şi-a luat măsuri să-l poată elimina pe Piţi în cazul ratării calificării la CM 2010. Piţi este însă convins că va duce echipa şi la Cupa Mondială şi nu putea fi dat afară. În caz contrar, va pleca singur". Coincidenţă, sau nu, Ovidiu Sabău, care este văzut ca urmaşul lui Piţurcă la "naţională", şi-a prelungit contractul cu Gloria Bistriţa tot doi ani.


400.000 de euro este prima de calificare la CM 2010 promisă de FRF lui Piţurcă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
 •  05 Februarie 2008, 13:54

@natifoni - tu cred ca esti unul dintre geniile in viata ca tare le mai stii pe toate ; un singur cuvant : PENIBIL

 •  05 Februarie 2008, 09:29

Parerea mea este ca Pitzi a cerut mai putin decat i s/a dat.Pai in felul asta nu mai este legat de FRF dupa ce ne califica(pentru ca o va face) si la mondiale.Dupa cum il vad eu, este un antrenor(nu stiu daca si om,din pacate)cu principii. Probabil el le/a intins o cursa si ei au pus botul.

 •  05 Februarie 2008, 01:23

S-A DESCHIS SCOALA DE BANI: 4444(punct)ro

Vezi toate comentariile (8)
Comentează