FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE

FEROE - ROMÂNIA // VIDEO Gazeta l-a găsit în Feroe pe Eugen Vodă, fostul portar din anii '90 al Universității Craiova

Sorin Anghel în stânga, Eugen Vodă în dreapta
Sorin Anghel în stânga, Eugen Vodă în dreapta

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2019 18:33

FEROE - ROMÂNIA / Reporterul GSP i-a găsit în Feroe pe românii Sorin Anghel și Eugen Vodă. Primul e antrenor principal la AB Argir, în prima ligă feroeză, în timp ce Vodă, fost jucător al Științei, e antrenorul cu portarii de la respectiva echipă.

  • Marius Mărgărit, reporterul special al Gazetei Sporturilor, este în Feroe, de unde oferă cele mai noi informații despre echipa României
  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45.  Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

Hedin Stenberg, căpitanul feroezilor de la AB Argir, a fost surprins de reporterul GSP când a ajuns la antrenamentul echipei sale direct de la muncă. Pe stadionul echipei urmează să se antreneze și naționala României înaintea duelului de sâmbătă cu Insulele Feroe.

Portarul în vârstă de 30 de ani lucrează pe șantier, iar astăzi a ajuns la antrenament direct de la serviciu. Antrenor cu portarii la AB Argir e Eugen Vodă (55 de ani), fost goalkeeper al Universității Craiova în anii 90. Antrenorul principal al echipei este Sorin Anghel.

De altfel, cei doi sunt născuți în aceeași zi, dar ani diferiți: 14 ianuarie. 

„El e unul dintre motivele pentru care stau aici. E un băiat extraordinar. Curajos, muncitor”, a spus Vodă pentru GSP.ro. 

FEROE - ROMÂNIA // VIDEO Gazeta l-a găsit în Feroe pe Eugen Vodă, fostul portar din anii '90 al Universității Craiova
Hedin Stenberg și Eugen Vodă

Hedin Stenberg a avut ofertă de la campioana Vikingur, dar a refuzat-o: „Sunt loial echipei mele, nu vreau să plec nicăieri”.

Interviu din Feroe cu Sorin Anghel

„Am fost întrebat de săptămâna trecută dacă poate veni naționala României aici să se antreneze. Am trecut antrenamentul nostru mai devreme pentru a veni naționala României, dar nu e niciun fel de problemă. La ora jocului știu că nu va ploua, dar va fi frig. Le va fi mai dificil să se acomodeze. E bine că au venit mai devreme să aibă timp de acomodare”, a declarat Sorin Anghel pentru GSP.ro.

VICECAMPION ȘI CUPA ROMÂNIEI CU ȘTIINȚA

În Feroe, Vodă lucrează în domeniul amenajărilor interioare și e antrenor cu portarii la prim divizionara AB Argir, pregătită de un alt român, Sorin Anghel. Și-a încheiat cariera de jucător în 2008, după 8 sezoane petrecute la aceeași echipă feroeză, Skala Ítróttarfelag. 

În țară a evoluat pentru ASA Tg. Mureș (1983-1992, 1998-1999) și U Craiova (1992-1998). Cu oltenii a ieșit vicecampion în 1995 și a cucerit Cupa României 1993. Printre foștii săi coechipieri s-au numărat Botezan sau Ispir la ASA și Craioveanu, Gane, Neagoe, Olăroiu, Trică sau Stoican în Bănie.

U Craiova 1993-1994, cu Vodă în lotul oltenilor, al cincilea de la stânga la dreapta, rândul din mijloc, umăr la umăr cu actualul secund al naționalei, Jerry Gane

1 ana fost selecționat Vodă în naționala de tineret a României, în 1984: i-a avut printre colegi pe Belodedici, Stângaciu, Leo Toader și Săndoi

PROGRAMUL ROMÂNIEI 

12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00) 
15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45) 
15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45) 
18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și:

FEROE - ROMÂNIA // FOTO + VIDEO Reportaj GSP în Feroe: povestea cluburilor rivale care împart același stadion + la ce proiect lucrează de zor feroezii

EXCLUSIV Interviu cu Sorin Anghel, fotbalistul care evoluează de 16 ani în Insulele Feroe: "Înainte să-i faceți pescari pe feroezi, ar trebui să învățați de la ei!"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează